Mary Black - Collected (1984)

Ierland
Folk
Label: Dara

1. Song for Ireland (4:55)
  2. Mo Ghile Mear (3:27)
  3. Men of Worth (3:59)
  4. Fare Thee Well My Own True Love (3:16)
  5. She Moves Through the Fair (4:56)
  6. Both Sides the Tweed (4:40)
  7. Hard Times (3:23)
  8. I Live Not Where I Love (4:09)
  9. Isle of St. Helena (5:06)
  10. My Youngest Son Came Home Today (3:56)
avatar van potjandosie
gezien de site musicthatneedsattention dat ik op jouw profiel tegenkom neem ik aan dat jij Theo bent. ben jij muziekpromotor, verzorg jij de p.r. van muzikanten of iets dergelijks? lijkt mij een leuke job. Maura O'Connell werd later ook zangeres bij De Dannan, een traditioneel Ierse folkgroep. Dolores Keane was de eerste zangeres van deze groep. I.t.t. Mary Black en Dolores Keane, die vooral werk van andere songwriters en traditionals vertolken en dat meesterlijk kunnen uitvoeren, schrijft Eilis Kennedy naast de traditionals die zij prachtig vertolkt, ook eigen nummers die er mogen zijn. So Ends This Day (2020) is een prachtalbum en kan ik de liefhebber van Ierse rootsmuziek aanbevelen. recorded by Trevor Hutchinson at Marguerite Studios, Dublin. hij speelt ook bass op dit album. neem aan dat dezelfde TH is die op het Fisherman's Blues album van The Waterboys meespeelt. haar album Westward (2016), recorded at Bear Creek Recording Studio, Santa Cruz, California doet er niet veel voor onder. geweldige uitvoering trouwens van When I Sleep in JBP in Dingle.