Sonny Rollins - Our Man in Jazz (1963)

Jazz
Label: RCA

1. Oleo (25:32)
  2. Dearly Beloved (8:15)
  3. Doxy (15:08)
  4. You Are My Lucky Star * (5:24)
  5. I Could Write a Book * (3:15)
  6. There Will Never Be Another You * (5:43)
avatar van heartofsoul
De afgelopen maand een paar maal beluisterd, maar ik was helaas teleurgesteld. Sonny Rollins heb ik wel eens overtuigender gehoord. Het kan uiteraard aan mij liggen, maar vooral in Oleo ontgaat mij de muzikale logica van de nieuwe muzikale wegen die Rollins hier bewandelt, waarschijnlijk onder invloed van collega's zoals Ornette Coleman. Ook Don Cherry vind ik hier niet erg overtuigend. Dit is, kort samengevat (voor mij) een saaie plaat, die ik niet voor mijn genoegen beluister, al zijn de musici nog zo kundig. Maar ik zie dat anderen geheel anders oordelen, dus ik houd de cd nog even bij de hand.

Sonny Rollins, tenor saxofoon
Don Cherry, cornet
Bob Cranshaw, bass
Billy Higgins, drums

Opgenomen in The Village Gate, New York 1962 - 1963

Mssr Renard
Ik vind deze wel erg goed klinken. Het is eerder freejazz dan bop, maar wel met veel structuur. Lekkere lange improvisaties en een waanzinnig geluid. Echt een mooie live-opname en uiteraard een sterke bezetting.