Somatic Responses - Concrete Glider (2011)

Electronic
Label: Hymen

1. Science and Emotion (6:08)
  2. First Day Back (5:46)
  3. Fairy Light Massacre (5:16)
  4. Mistaken Sponge (4:08)
  5. Magma Flow (4:47)
  6. Aaltomatic (4:54)
  7. Quick Releasr (5:42)
  8. Concrete Glider (5:58)
  9. Phuture Phuckers (5:46)
  10. Svimma (3:51)
  11. Replicant Loss (10:36)
  12. Mil Harddach [Dyfodol Mix] (4:26)
  13. Fryday (5:01)
Mooii dat deze erop staat. Heel strakke plaat dit. Veel subtiele laagjes, maar de nummers zitten vaak ook erg vol en het gaat goed los. Ergens tussen ambient, IDM en breakcore. Fris geluidje!

avatar van orbit
Uitstekende SR release, weer een stuk beter en minder cliché dan Digital Darkness. Alhoewel de lijn die daarop werd ingezet, namelijk de electronic die afstamt van industrial grootheden uit de jaren 90, hier wel wordt doorgezet. Maar het zit een stuk ingenieuzer in elkaar allemaal en met name de opbouw van sommige tracks is ideaal om daarna in te zetten met breakbeats of juist stevig pompende drive. Daarin worden ook regelmatig vette overgangen ingezet waardoor tracks nog beter worden dan ze al begonnen. Met name de eerste 5 tracks zijn van absolute topklasse en zou ik 5* voor geven. In het bijzonder track 2 en 3, die echt alles hebben wat ik net beschreef. Naarmate de plaat vordert komen er ook wat middelmatiger en simpeler tracks voorbij helaas, waar ze ook soms weer de verfoeilijke gabberbeats inzetten. Dat deden ze op Digital Darkness ook en heeft op mijn aandachtspanne geen gunstig effect, al zijn de tracks hier toch nog net wat beter. Maar het middendeel zit toch duidelijk meer op 4* en een enkele track eerder op 3,5*. Vanaf track 10 wordt het toch weer een stuk interessanter en met het dreigende en voortstuwende Replicant Loss zitten ze zeker weer op 5*, evenals de laatste twee tracks. Al met al geef ik dus een gemiddelde van 4,5*, ook omdat de mindere tracks de flow niet meteen kapot maken. Maar zonder die simpeler beuknummers of de niemandalletjes eromheen zou dit een maximale score kunnen hebben zijn. Maar een vette aanrader nonetheless!