Nieuwe marathon, nieuwe band en met Finntroll als keuze van Ruud ook meteen een band die mij nog redelijk onbekend is. Ik heb de band twee keer live gezien, maar kan buiten Jaktens Tid niet zeggen dat ik er ook daadwerkelijk albums van heb gehoord. Nooit echt helemaal mijn band geweest, omdat ik het altijd vrij jolig vond in vergelijking met een wat stoerdere band als Thyrfing, maar ik kan niet anders dan zeggen dat Midnattens Widunder me uitzonderlijk goed bevallen is. Misschien dat ik zweedstalige muziek nu ik de taal zelf aan het leren ben automatisch ook interessanter vind, of ik ben gewoon minder knorrig geworden dan ik vroeger was. Ik heb namelijk de volledige tijd van dit album genoten.
Van het sfeervolle intro, door het vrij rauwe Svartberg, naar de wat meer jolige sound van RIvfader bevalt eigenlijk alles wel. Het album is ook niet overgeproduceerd en klinkt als een ruwe demo van een zeer gemotiveerde band. De zang is eigenlijk veel beter dan ik me herinnerde, met een goede combinatie van schreeuw en jolige half-cleane zang. De harmonica en mondharp maken het geheel af. Een fantastisch begin!