Death Grips - The Money Store (2012)

Hip-Hop / Avant-Garde
Label: Epic

1. Get Got (2:52)
  2. The Fever (Aye Aye) (3:07)
  3. Lost Boys (3:06)
  4. Blackjack (2:22)
  5. Hustle Bones (3:12)
  6. I've Seen Footage (3:23)
  7. Double Helix (2:40)
  8. System Blower (3:48)
  9. The Cage (3:31)
  10. Punk Weight (3:24)
  11. Fuck That (2:25)
  12. Bitch Please (2:56)
  13. Hacker (4:35)
avatar van Fake_world
Na veelvuldig luisteren moet ik zeggen dat het me teleurstelt, maar dat kwam ook omdat ik me dit meer voorstelde als een bad brains mashup met breakcore/dnb. (zo klonk het toch als ik de artikels erover las) In vergelijking daarmee klinkt dit zeer slapjes. Beetje beats die nergens heen gaan en ondertussen een rapper die totaal niet agressief klinkt, eerder een nieuwere chuck D met iets minder inhoud. Jammer, mss in de toekomst een rewind?

avatar van Don Cappuccino
Fans van Death Grips hoeven niet lang meer te wachten op een nieuw album, in oktober komt namelijk No Love Deep Web uit. Een ding waar ik heel blij mee was toen ik het statement las van de band was dat ze geen drumcomputers meer gebruiken. De drums zijn ingespeeld door Zach Hill en dat was eerst de drumprogrammeur. Dat is een monsterlijke drummer die vooral in de mathrock zit.

spit.tsvnami
Don Cappuccino schreef:

Inderdaad! Hier kijk ik ook naar uit! ach, op zich maakt het niet uit, elektronische drums kun je ook laten klinken hoe je wilt!

avatar van Don Cappuccino
Zach Hill verslaat met gemak een drumcomputer, die gast is echt gestoord op de drums!

avatar van bennerd
Berichten verplaatst naar Death Grips

avatar van IllumSphere
De reden waarom ik er een twee en een half aan heb geplakt is omdat de beats geweldig zijn en de rapper belachelijk slecht is. Je kunt enkele zinnen al schreeuwend doen, maar niet dertien volledige nummers. Ik mag dan wel sprakeloos zijn, maar dat betekent niet altijd iets positiefs.

avatar van niels94
Dit album blijft absoluut één van de beste dingen die dit jaar is uitgekomen. Net weer eens geluisterd en ik kan hier niet stil op zitten. Het blijft echt genieten, wat een adrenalinestoot.

spit.tsvnami
NO LOVE DEEP WEB is legaal te downloaden, die was namelijk klaar, maar mocht niet gereleast worden voor 2013 van hun label. Dikke fuck you naar hun label van Death Grips dus (+ NSFW album cover van een stijve lul)

avatar van Zuurmatje
Dit klinkt als kermis in de hel.

avatar van Heester
Blijft een geweldig album, blijft lekker groeien.

avatar van Raul
Oke, dit is niet my cup of tea, wat een herrie

avatar van hond racisme
Raul schreef:
Oke, dit is niet my cup of tea, wat een herrie

Laat me raden... Geluisterd omdat het vergeleken werd met Yeezus? Haha (geen probleem mee hoor.)

avatar van Raul
Ja klopt, kende het nog niet en was wel benieuwd.
Maar nee dus, niks voor mij.

avatar van bennerd
Dit is sowieso van een geheel andere orde dan Yeezus. Kanye faalt in het maken van agressieve herrie, hij kan het beter wat meer doordacht houden.

avatar van hond racisme
Klopt, heel anders dan Yeezus, en toch snap ik de vergelijkingen wel. Vooral die harde bas drums die soms aanwezig zijn op Black Skinhead in combinatie met die diepe synth en schreeuwerige geluiden die Kanye maakt vind ik erg op Death Grips lijken, zo zijn er nog wel wat invloeden te vinden op het album. Ik bedoel gewoon dat het echt niet zo ver gezocht is in mijn ogen.

avatar van niels94
Ik vind Yeezus ook geen agressieve herrie. De invloed van Death Grips is hoorbaar, maar het is toch echt heel anders. Beide albums vind ik om andere redenen geweldig.

avatar van popstranger
Agressief, goor en luid klinkend. Muziek die ik om een of andere reden associeer met de rand van de maatschappij. De zanger klinkt in ieder geval alsof hij op straat leeft en zijn optredens geeft in een of ander kraakpand. Allesbehalve kant en klare kost en je kan lang zoeken naar een aanknopingspunt als je bent voor "mooie muziek" dus deze muziek doet perfect wat het moet doen; compleet loos gaan en lak hebben aan regels.

avatar van Noverca
Heb dit vandaag herontdekt en het is nog steeds gave, agressieve muziek met veel geschreeuw. Ik zette het op om mijn buurvrouw weg te jagen, maar die drinkt opvallend rustig haar koffie op.

UnknownPleasure
wat een belachelijk laag gemiddelde

avatar van Slowgaze
Iemand op Facebook: 'One time, I was listening to a death grips CD in my car, and it got scratched and started skipping hella bad. Took me almost a month to notice'

avatar van Juul1998B
Wereldplaat zeg.
Teveel bangers om op te noemen

avatar van Koen St
Net als Exmilitary is dit een album waarbij het klinkt alsof de muziek met je aan het vechten is, maar bij The Money Store is het net wat experimenteler en industriëler maar is het ook fantastisch weer. 5*

Stand:
1. The Money Store