Beachwood Sparks - The Tarnished Gold (2012)

Country / Folk
Label: Sub Pop

1. Forget the Song (3:38)
  2. Sparks Fly Again (4:38)
  3. Mollusk (2:33)
  4. Tarnished Gold (2:53)
  5. Water from the Well (3:41)
  6. Talk About Lonesome (3:09)
  7. Leave That Light On (4:50)
  8. Nature's Light (4:42)
  9. No Queremos Oro (2:01)
  10. Earl Jean (3:00)
  11. Alone Together (4:26)
  12. The Orange Grass Special (2:05)
  13. Goodbye (2:08)
avatar van erwinz
Na een stilte van 10 jaar is Beachwood Sparks terug met en plaat waarop eigenlijk niets is veranderd. De muziek van de band is nog net zo tijdloos en aanstekelijk. 70s Westcoast pop met een vleugje countryrock en psychedelica.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Beachwood Sparks - The Tarnished Gold - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van vigil
Mooi verhaal

Mooie plaat ook, nu nog geen cijfer eerst nog een paar keer draaien!

avatar van vigil
Gedaan en ik kom op een welverdiende 3,5!

avatar van Bartjeking
Daar wil ik me bij aansluiten. Een mooie ontdekking van een voor mij geheel onbekende band. Een mooie bijkomstigheid dat er nog twee platen zijn om van te genieten, want het genre spreekt me in ieder geval aan. Erwinz vergelijkt in zijn recensie de sound van hun debuutplaat met giganten als The Byrds, Buffalo Springfield, The Beach Boys, Gram Parsons en The Flying Burrito Brothers. Laten dat nu nét mijn helden zijn . Goeie reden om deze band in ons geheugen te houden toch? 3.5* voor 'The Tarnished Gold'.

kistenkuif
Geen idee of je dat van muziek kunt zeggen maar dit vind ik een lief album. Misschien zelfs wel een beetje te lief en te bescheiden in deze tijden van korte en heftige trends. Een mooi kleinood met fijne harmonies in een licht psychedelische countrysetting. Je moet er van houden. En dat toe ik, op zijn tijd.

avatar van tee
tee
Nu pas ontdekt, die Beachwood Sparks. Ik ga alle drie albums kritisch beluisteren. Misschien zijn deze heren inderdaad de krenten in mijn pap. Once We Were Trees (2001) vind ik in ieder geval al een heerlijk album.

Een bijzonder sfeervol album vind ik. Beetje westcoast achtig, licht psychedelisch. Denk aan the Byrds, maar ook wat America, Buffalo Springfield, CSN&Y. Wat dat betreft zou het ook echt een jaren 70 album kunnen zijn. De band was voor mij totaal onbekend en toevallig in bezit gekomen van deze cd. De enige wat vreemde een d in de bijt qua song vind ik "No Queremos Oro", dat in eens een beetje Lobos/Calexico klinkt. De rest is wat consistenter. Voor west coast liefhebbers, vooral de westcoast jaren 70 een risico loze aankoop.