2 Brothers on the 4th Floor - Dreams (1994)

Dance
Label: Lowland

1. Dreams (Will Come Alive) (4:25)
  2. Never Alone (5:52)
  3. I Can't Believe It (4:09)
  4. Let Me Be Free (3:26)
  5. Feel So Good (3:45)
  6. Do It (3:26)
  7. Dance with Me (4:10)
  8. Smile (3:36)
  9. Can't Help Myself (5:17)
  10. Turn da Music Up (4:38)
  11. Dreams [Twenty 4 Seven Trance Mix] (5:49)
  12. Never Alone [Beats 'R' Us Mix] (5:23)
  13. Turn da Music Up [Beats 'R' Us Mix] (4:55)
Wou hem gisteren zelf toevoegen maar kon nergens een passend plaatje vinden.Zie dat Diego het wel gelukt is.

Vond dit overigens niet zo'n geweldige cd.

Vroeger mijn absolute favoriet, nu nog steeds goed voor 3*

avatar van Nicolage Rico
Ik was vroeger helemaal gek van "never alone".... Maar ja, ik was 12/13 jaar....

avatar van gemaster
Ik blijf Never Alone eigenlijk lekker vinden. Het is geen supernummer ofzo, maar ik kan het wel waarderen.

Leuk om te weten trouwens dat de blonde zangeres afstudeerde aan het conservatorium met een 10.

Hmmm dan heeft ze haar talent lekker toegepast wahahaa

Ouwe herinneringen...
Ma toch blijven nummers als Never Alone en Dreams erg vet om te horen! stem een 3,5

Marcel²
Misty44 schreef:
Ouwe herinneringen...

Je heb gelijk, ik verhoog mijn stem met een halfje toch een voldoende voor dit album.

avatar van musicfriek
Never Alone blijft idd wel een toppertje ja, maar mijn favoriet blijft toch Can't Help Myself. Die muziek in dat nummer vind ik zo lekker. Let Me Be Free vind ik dan weer niet zo'n sterke plaat. Ik kom op 2* uit.

avatar van Djarune
Never Alone is basisschool-group6-nostalgie!!

Echte basisschoolnostalgie, maar sommige nummers zijn ook nu nog goed te pruimen eigenlijk (ben die meuk daarom nu weer vaak aan het luisteren).
Never Alone en Dreams, leve groep 5!

avatar van musicfriek
Hier staan nog 2 nummers op voordat Desiree er kwam te zingen: Turn Da Music Up en Can't Help Myself. Zijn toch wel klassiekers geworden in het dance-genre Beiden stonden dan ook op de Turn Up the Bass-albums.

Ja dit is nostalgie uit de 90's Never alone en dreams als klein jochie vaak gehoord 3.5*

DwarreI
Dit is echt een mijlpaal in de geschiedenis van de electronische muziek. 5*

avatar van Sjaan
@musicfreak. Dat vond ik eigenlijk altijd al de betere nummers. Die kwamen volgens mij al uit 91 ofzo...

avatar van Dielie
ik zou deze echt wel willen

avatar van Dielie
gevonden op ebay, hopelijk valt ie dan ook binnen enkele dagen in de bus..

avatar van NewYorkCityLight
Dreams (het nummer) blijft wel een klassieker .

avatar van T.O.
musicfriek schreef:

Die zijn echt al uit 1990 ofzo toch?

avatar van musicfriek
Ja, klopt, blijkbaar moesten ze het album ergens mee vullen

Er is mij ook geen album bekend van 2 Brothers uit 1990, misschien dat ze het daarom wellicht toegevoegd hebben op deze.

avatar van RogerV
Dit was inderdaad het eerste album dat werd uitgebracht. Daarom staan idd die oude nummers erop.

Verder in zn soort een vrij aardig plaatje. Dreams is er eentje uit mooie basisschoolbovenbouwtijden.

Dreams is veruit het beste van het album

Die synthesizers zijn melodieuzer dan welk jaren 80 nummer dan ook.

Als dit album een ding bewijst;

2 unlimited waren zeker niet alleen,

dit album is beter, ja ik zeg, beter, dan het beste werk van 2 unlimited,..

De recente revival in de New Kids, ondersteund dit.

Absolute wereldtop en een van de beste pop(house) muziek ooit geproduceerd in Nederland.

Met koninginnedag in Eindhoven nog zien optreden

Veel lol gehad met de rest van de "Telekids-generatie"

avatar van Angelo
Even serieus… Dreams (will come alive) is toch gewoon 'n dikke klassieker van Nederlandse bodem?

Ik beluister dit album af en toe, en vind dat hij –ondanks het feit dat dit album ondertussen zeventien (!) jaar oud is– nog steeds best fris klinkt. Productioneel vind ik dit beter dan veel andere bekende house acts uit die tijd die ik ken (behoorlijk beter zelfs), en ook het duo in kwestie vind ik op vocaal gebied bovengemiddeld goed. Des’ray is een prima zangeres (vooral op een nummer als I can’t believe it of Feels so good klinkt ze bijna als een ‘zwarte’ zangeres), maar vooral D-Rock vind ik goed; op werkelijk ieder nummer waar hij te horen is, heeft hij een erg goede flow en brengt hij zijn raps zijn accentloos.

De remixes op het einde hadden voor mij niet gehoeven, ze voegen niets toen aan de originele versies, al vind ik ze niet storend. Ook de twee eerste singles Can’t help myself en Turn da music up, uit de tijd dat de groep nog uit een andere formatie bestond, hadden er voor mij niet op hoeven staan. De twee eerste singles klinken naar mijn idee ook iets te gedateerd in vergelijking met het overige materiaal. De eerste 8 nummers vind ik stuk voor stuk ontzettend melodieus, en ze klinken anno 2011 nog steeds 100x beter dan de dancehits van tegenwoordig. Een onbeperkte houdbaarheidsdatum voor m'n gevoel. Misschien lijken het eenvoudige composities, maar naar mijn mening zit hier veel meer structuur en originaliteit in, in vergelijking met veel tijdsgenoten, en al helemaal veel meer in vergelijking met alles wat vele jaren later werd uitgebracht. Dan nog een losse opmerking: wat mij soms irriteert aan muziek uit dit tijdperk is de knullige, kitscherige overkomende teksten (zo blijkt jaren later). Hier is dat helemaal niet het geval; de nummers hebben veelal positieve boodschappen en zijn soms zelfs opbeurend ofzo.

Vanwege de eerste 8 tracks (en dan ook maar de remixes) 'n ruime voldoende. Wat een energie.

avatar van RogerV
Ik vind zelf de eerste vijf tracks de sterkste. Daarna zakt het wat in.

RogerV schreef:
Met koninginnedag in Eindhoven nog zien optreden

Veel lol gehad met de rest van de "Telekids-generatie"

hahaha Telekids generatie, die term kende ik nog niet.
Zelf ook een hier.
2 brothers on the 4th floor was toen een leuke act na 2unlimited. Eigenlijk precies dezelfde formule. Zangeres kon er niet heel veel van maar het ging meer om de beats en zo.
Best aardig hoor, maar zeker niet top.

avatar van FunkStarr
Toch wel een paar echte klassiekers zoals Dreams, Never Alone en Let Me Be Free. De laatste heeft de tand des tijds nog het best doorstaan. 3*

avatar van Shelter
Ik vind Dreams en Never Alone nog steeds wel lollig.
Let me be free vind ik dan net de mindere van de 3...maar zoals je al zei ze doen het nog best aardig anno nu om te luisteren.

avatar van tnf
tnf
Shelter schreef:
Zangeres kon er niet heel veel van...

Daar dachten ze op het conservatorium waar ze op gezeten heeft toch anders over (zie eerder in dit topic).

En specifiek binnen dit genre muziek steekt ze vocaal duidelijk boven het gros uit. Ik heb weleens gelezen dat haar concurrente van 2 Unlimited zich weleens wat klein voelde als ze met 2 Brothers' Desiree en T-Spoon's Linda op het podium stond (pakweg 2002-2006 gingen deze drie als de 'Diva's Of Dance' door het leven). Zo van 'zulke goede zangeressen, en dan heb je mij ook nog.' Al had die dan weer het charisma.

avatar van Shelter
als jij haar hoort schreeuwen op een gemiddelde 2brothers track, vind jij dat dan erg conservatorium klinken???
stelt toch geen ruk voor, beetje simpele catchy deuntjes zingen.
Alsof iemand dat kon horen van haar in deze groep, zou ik heel knap vinden.
Ik gok eerder dat mensen achter dit feitje kwamen en ineens gaan beweren dat ze dat al lang hadden kunnen horen

avatar van tnf
tnf
"Stelt toch geen ruk voor."

Tip: probeer het zelf eens, en geef je volgend jaar gewoon op voor X-Factor, als simpele catchy liedjes zingen zogenaamd makkelijk is. Misschien wacht je nog een gouden toekomst.