Anouk - Graduated Fool (2002)

Label: Dino

1. Too Long (3:55)
  2. Everything (4:24)
  3. Hail (3:53)
  4. Who Cares (4:37)
  5. Graduated Fool (3:52)
  6. Stop Thinking (4:18)
  7. No Time to Waste (3:57)
  8. Searching (3:54)
  9. Margarita Chum (4:19)
  10. I Live for You (3:40)
  11. Bigger Side (4:41)
Staat het nummer van lion erop?

avatar van Chainsaw
dat is Graduated Fool toch ???

IJzersterk album. 4.5*.

Ten
In het begin van de aankoop draaide ik alleen de bekende nummers, maar namate ik hem langer had draaide ik ook de anderen. Sommige (nog niet doorgebroken) nummers vind ik eigenlijk zelfs nog wel mooier dan degenen die zijn aangeslagen.

JonnieBrasco
Ben totaal geen fan van Anouk, ken dit album ook niet, maar voor het geluid van de muziek in het nummer Hail is wel een kloppende formule gevonden: het eenvoudige lichte drummetje, de donkere bas en de dromerige gitaar die daar tussendoor zweeft. Lekkerder dan haar eerste albums!

Vond het steeds meer geschreeuw worden.

sweetlake schreef:

Vond het steeds meer geschreeuw worden.

Schreeuwen kan Anouk als de beste, maar dat is rock. Ik vind haar (vooral ook live) steengoed. Graduated Fool is haar beste cd! Beste nummers op dit album: Everything + I Live For You. Terecht dat dit ook singles waren.

anouk geeft een goede stem om te scheeuwen en dat weet ze
uitstekend album

Vind ik de beste plaat die Anouk ooit maakte, de minst toegankelijke ook, maar dat kan een verkeerde opvatting zijn van mij Margarita Chum vind ik één van de hoogtepunten.

szynell

ik vind dit ook haar leukste. wel jammer dat dit het album was dat het minst goed verkocht. 'Who cares' is echt geweldig!

Bob Cremers
Een mooie klok.

Bob Cremers schreef:
Een mooie klok.

Hé Bob, wat is dit steeds voor 'n drie-woorden-flutcommentaar. Wil je nr. 1 op de berichtenlijst worden of zo?

avatar van Hans Brouwer
Ik heb het zo langzamerhand wel gehad met Anouk. Haar debuut album (onder invloed van de Earring boys) vond ik goed te pruimen, van dit album moet ik toch wel een beetje

Groeten, Hans

avatar van Zwammer
Dit is het beste Anouk album als ik m'n vriendin moet geloven Ik ben het niet helemaal met haar eens, maar ze heeft er wel voor gezorgd dat ik haar favoriete nummer (Who Cares) ook erg goed vind. Verder zijn natuurlijk Everything en Hail erg lekker 3*

avatar van Dielie
mooie tattoo

Zwammer schreef:

Zwammer, ben het met jouw vriendin eens. Dit vind ik ook het beste album van Anouk. Lekkere rock. Vooral I Live For You is sterk werk.

avatar van Bighead
Lekker rockend...voor Anouk vernieuwend en een album met veel sterke nummers.

Jammer dat Anouk toch weer voor het commeriële succes gaat met Hotel New York, want wat mij betreft is dit haar beste album...

Haar beste album. De echte Anouk...!

Tjeerd schreef:
Staat het nummer van lion erop?

Nee, die is alleen op single... en je kunt hem nu niet meer kopen. Je kon hem gratis krijgen bij zoveel pakken Lion's ofzo

Welmoed schreef:
Haar beste album. De echte Anouk...!

Hè hè, eindelijk iemand die dit ook Anouk's beste album vindt. Welkom Welmoed!

Welmoed schreef:

Ik kan het me niet helemaal goed meer herinneren maar was dat Lion's nummer trouwens niet gewoon "I Live for You"?

dynamo d schreef:

Nee. Het nummer heet "Only You".

dynamo d schreef:

Hè hè, eindelijk iemand die dit ook Anouk's beste album vindt. Welkom Welmoed!

Goed album van Anouk.
Alleen te weining liedjes.
En Everything is echt GEWELDIG!!
Vind dat ze op Hotel New York iets te mild is geworden.
Te pop/rock. Niet echte rock meer.

avatar van Ghans
Who Cares ...... acoustisch op Update trouwens nog hartverscheurender, mijn favoriete Anouk-track

stevenvk
Beste album van Anouk.

Planefreak
Anouk is op hotel new york geen pop/rock gaan spelen. Ze speelt hier op Graduated Fool gewoon te hard. Volgensmij past dit harde niet helemaal bij anouk, anders zou ze niet Update hebben gemaakt. Waar zowat al deze nummers acoustisch zijn uitgevoerd. Met dit album wou ze net iets te hard, en ik vind het niet zo mooi als haar andere albums.

Op het album hiervoor was ze ongeveer net zo hard als op dit album vind ik.

avatar van Nick4
Haar op één na beste album. Een lekker hard album, dat past wel bij haar! Mijn favorieten zijn dan ook: Too Long, Everything, Who Cares, Searching en I Live for You. De ballads (Hail en Graduated Fool) had ze op dit album wel weg mogen laten.