Jorn - Bring Heavy Rock to the Land (2012)

Noorwegen
Rock / Metal
Label: Frontiers

1. My Road (2:42)
  2. Bring Heavy Rock to the Land (6:44)
  3. A Thousand Cuts (8:03)
  4. Ride Like the Wind (4:48)
  5. Chains Around You (5:06)
  6. The World I See (6:08)
  7. Time to Be King (4:15)
  8. Ride to the Guns (5:46)
  9. Black Morning (4:20)
  10. I Came to Rock (5:13)
  11. Live and Let Fly * (4:14)
avatar van Karma_To_Burn
Time to Be King? Is dat niet het zelfde nummer als van het gelijknamige album van Masterplan een jaar geleden?

edit: Is inderdaad een cover van Masterplan, Jorn zou gezegd hebben dat hij dit nummer op een andere manier in zijn hoofd heeft gehad en is waarschijnlijk nu meer ala Whitesnake.

Ben toch zeker niet de enige die benieuwd is??

avatar van Edwynn
Mijn god, wat een titel weer.

Zijn zangcapaciteiten heb ik heel hoog zitten maar zijn solo albums zijn ondertussen nogal inwisselbaar geworden. Maar goed, wie weet is dit wel weer een klapper.

Time To Be King is inderdaad het MAsterplan nummer. Het is me niet duidelijk of het ook dezelfde opname is. En daar is dan ook nog Cristopher Cross' Ride Like The Wind. Afgezaagder kan bijna niet. Maar goed, wie weet... dus enzo..

Edwynn schreef:

Nou, World Gone Mad is toch wel 1 van zijn beste nummers op Spirit Black en ook de cover van Thin Lizzy was netjes gedaan.
Vond je het Dio album ook niks? vond het echt een mooie tribute.

avatar van Edwynn
Dat Dio album vond ik wel leuk ja. Afgezien van die Berlijnse productiemuur. In covers is de man erg goed. Starfire staat er bijvoorbeeld vol mee en ze zijn allemaal even gaaf. Ik mis wat bezieling in zijn verdere solowerk. Het is wel sympathiek allemaal, maar echt vlammen deed hij op platen van ARK, Ayreon, Nikolo Kotzev, Millennium en de moeder van alle Jorngevocaalde platen: The Devil's Hall Of Fame van Beyond Twilight.
Ik zal eerlijk bekennen dat ik deze nog niet heb gehoord dus wie weet zal het dan allemaal ineens anders zijn.

avatar van Karma_To_Burn
Snap je punt zeker, moet eerlijk zeggen dat ik Jorn wel gehoord heb met die andere bandjes maar dat inmiddels een jaar of 3 geleden is. Binnenkort maar even opnieuw proberen te vinden en beluisteren.
Bytheway, ben je bekend met het laatste album van Masterplan?

YouTube - Jorn - Bring Heavy Rock to the Land (single)
Ben bang dat ik je teleur moet stellen, dit is de uitgelekte singel maar het is ver het zelfde als zijn vorige albums

Zelf moet ik ook nog even wennen aan dit nummer, heb niet het idee dat dit de klapper op het album gaat worden.

avatar van Karma_To_Burn
Heb de officiele clip toegevoegd bij het nummer

avatar van Karma_To_Burn
Heb het album nu 1 keer helemaal afgeluisterd en het is een wisselend album.

Het laatste album van Masterplan blijft nog steeds het beste album met Jorn van de laatste jaren en ookal klinkt de meer rock klinkende cover van Time to Be King best aardig, toch is het niet beter dan het origineel en eigenlijk een beetje onnodig.

Positieve uitschieters op dit album zijn: Bring Heavy Rock to the Land. De hele herkenbare maar toch Jorn achtige cover van Ride Like The Wind. The World I See & het bonusnummer Live and Let Fly.

A Thousand Cuts klinkt heel erg naar het late werk van Dio, wel te verstaan het late werk in zijn eigen Dio band maar is verder weinig bijzonder.

Het album is dus wisselvallig, vergeleken met het laatste Masterplan album is dit wel een stapje terug maar in het solowerk van Jorn is dit een redelijk goede aansluiter.

3,5 met kans op verhoging.

avatar van Metalhead99
De cover van Ride Like the Wind was inderdaad erg goed! Daarnaast vind ik het titelnummer ook een mooi nummer. Verder klinkt het ook allemaal erg degelijk, maar zitten er naar mijn mening geen echte uitschieters meer op. Zijn stem is en blijft echter geweldig!

avatar van jasper1991
Edwynn schreef:
Mijn god, wat een titel weer. .
Je bedoelt toch te zeggen dat de albumtitel geniaal is he?

De titelsong bevalt me wel trouwens, dit ga ik zeker eens checken.

jasper1991 schreef:
Je bedoelt toch te zeggen dat de albumtitel geniaal is he?

avatar van Karma_To_Burn
Ride to The Guns ben ik opeens ook meer gaan waarderen Lekker nummertje!

avatar van james_cameron
Jawel, zo cliché als de albumtitel klinkt de muziek ook, maar dat neemt niet weg dat dit goed te pruimen is. Jorn Lande blijft een zeldzaam goede zanger en tilt de songs met zijn machtige strot met gemak naar een hoger plan. Veel uptempo werk dit keer, iets dat goed uitpakt. Het album klinkt hierdoor lekker energiek en vlot. Dan nemen we de cliché teksten en sommige oubollige melodielijnen maar op de koop toe.

Prima album. Ik vind het beter dan de laatste van Masterplan, waarop het nummer Time to be King ook staat. Dit album is iets minder druk.