Scissor Sisters - Magic Hour (2012)

Label: Polydor

1. Baby Come Home (3:00)
  2. Keep Your Shoes On (2:51)
  3. Inevitable (3:53)
  4. Only the Horses (3:38)
  5. Year of Living Dangerously (3:52)
  6. Let's Have a Kiki (3:49)
  7. Shady Love (3:56)

met Azealia Banks

8. San Luis Obispo (3:47)
  9. Self Control (3:12)
  10. Best in Me (3:44)
  11. Secret Life of Letters (3:48)
  12. Somewhere (3:40)
  13. Miss Matronic's Magic Message * (0:27)
  14. Fuck Yeah * (3:03)
  15. Let's Have a Kiki [DJ Nita Remix] * (6:54)
  16. Fuck Yeah [Seamus Haji Remix] * (3:52)
  17. Shady Love [Tommie Sunshine & Disco Fries Remix] * (7:06)
avatar van Angelo
Jammer voor hen dat Shady Love niet aansloeg. Het nummer ging in januari al in première, maar ik geloof dat het nauwelijks airplay ontving en dat daarom de officiële single-release werd geannuleerd. Ik vind het een sterke productie en uiteindelijk een prima clubtrack. Het klinkt ook veel moderner en eigentijdser, en minder campy dat dat je van de Scissor Sisters gewend bent. Bovendien vind ik het wel tof dat ze Azealia Banks hebben gevraagd om de gastbijdrage te verzorgen; ze schreef ook mee aan het nummer, geloof ik. (Krystal Pepsy is overigens een pseudoniem van Jake Shears zelf).
De nieuwe single, Only the Horses, klinkt beduidend minder uitnodigend. Meer dertien in dozijn en productioneel een stuk platter en goedkoper (zelfs enigszins gedateerd!). Als ik niet beter zou weten zou ik bijna denken dat 't een Zweedse productie zou zijn van een of ander willekeurig c-keus bandje.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Vermits Krystal Pepsy een pseudoniem is van Jake, heb ik hem maar verwijderd als gastartiest op z'n eigen nummer . "Baby Come Home" wordt btw de derde single.

Goed dan, ik geef het toe: ik had dus echt een schurfthekel aan deze band tijdens hun debuut. Ik had hier helemaal niks mee. Dat irritante stemmetje, dat over the top gebeuren en die vervelende drenzende deuntjes......

I Don't Feel Like Dancin' vond ik opeens erg aanstekelijk en ik ben toen opnieuw begonnen aan de nichten glampop van Jake Shears en de zijnen.
Het vorige album Nightwork wist me dan toch echt helemaal over de streep te trekken en dat album vind ik nog steeds erg leuk. Er zitten ook goede vakantieherinneringen aan vast dus dat helpt er wel bij uiteraard.

En dan zie je dat Magic Hour er aankomt en dan toch weer de schouders erover optrekken. Maar goed, deze keer ben ik er toch anders naar gaan luisteren, dat dan weer wel.
Het abrupt ophoudende openingsnummer Baby Come Home doet met niet veel maar Keep Your Shoes blijkt wel iets spannends te hebben, iets tegendraads zoals ik ze niet eerder gehoord heb en dan blijkt Inevitable wel weer van die wat aalgladde glijerige disco.
En zo hopt het hele album eigenlijk behoorlijk heen en weer als een stuiterbal die niet meer onder controle gehouden kan worden.
Van poppy nummers als Only the Horses naar het Rufus Wainwright-achtige The Secret Life of Letters, van popfun (Let's Have a Kiki) naar wat Pet Shop Boys (Self Control); het gaat alle kanten op terwijl die kenmerkende Bee Gees-achtige sound toch overeind blijft.
Overigens doet Shady Love me enorm denken aan de nichtenpoprap van Cazwell (ook zo catchy as hell maar tegelijkertijd behoorlijk 'fout' en plat).

Zou het komen door de vele samenwerkingen die ze op dit album zijn aangegaan? Diplo, Boys Noize, Pharell Williams, Calvin Harris, Azealia Banks.
Het zou een verklaring kunnen zijn. Juist dat afwisselende is enerzijds de kracht van het album want het blijft daardoor wel boeiend en tegelijkertijd is het dan ook onvermijdelijk dat niet alles even goed aanslaat en tegelijkertijd vind ik sommige nummers gewoon wat te plat, maar volgens mij heb ik dat altijd al gevonden en was het mijn grote bezwaar in den beginne.

Hoe dan ook vind ik dit een uiterst vermakelijk album dat wederom zeer geschikt is voor de zomer. Misschien gaan er ook aan deze straks weer zomerherinneringen kleven (mijn New York 2012 soundtrack wellicht?!).
Een nieuwe Scissor Sisters is vanaf nu voor mij ook 'gewoon leuk'

avatar van coldwarkids
aERodynamIC schreef:

Een nieuwe Scissor Sisters is vanaf nu voor mij ook 'gewoon leuk'

Bij mij is dat helaas juist andersom

De eerste twee albums vond ik echt leuk met lekkere (Bee Gees achtige) disco / pop. Zelfs hun concert dvd uit die tijd is echt de moeite waard: ook op het podium bleven ze overeind. Hun vorige album vond ik al wat minder, maar op Magic Hour gaat het toch iets te vaak mis. Allereerst is het een ratjetoe met echt van alles wat. Dat kan leuk zijn, maar hier is er weinig lijn meer te ontdekken. Dan kan de songkwaliteit nog de boel redden, maar er staan ook gewoon te veel mindere nummers op. Het begin van het album is nog wel aardig, zeker openingsnummer Baby Come Home & disconummer Inevitable. Alles bij elkaar valt het me dus toch wat tegen: voor mij geen Magic Hour als ik de plaat draai.

avatar van TonyT
Het is niet slecht, maar wel achterhaald. Veel herhaling ook in de sound waar ze voor hebben gekozen, die eigenlijk begint bij 'Keep your shoes on' (nogal gejat van tracks a la Shake & Pop). Stijl van het album valt verder wel aardig in die geinige Nope is Dope periode te plaatsen, maar dan kwalitatief nergens sterk genoeg geproduceerd. Het 'catchy' aspect verliest het ook al vrij snel, waardoor het na een tijdje moeilijk uit te zitten is. Begin is goed, maar het daalt steeds verder af.

avatar van NewYorkCityLight
'Let's Have a Kiki' is werkelijk echt een geweldig nummer . Volgens mij heb ik echt nog nooit zoiets gays gehoord .

''Yes honey, the NYPD shut down the party
So no fee for me, and I don't even know what's the tea!
So I hope you're up girl
Because we are all coming over
Lock the doors, lower the blinds
Fire up the smoke machine and put on your heels
'Cause I know exactly what we need
''

'Shady Love' is ook leuk gedaan. Het zijn dit soort momenten - waarop ze zichzelf niet zo serieus lijken te nemen - dat de Scissor Sisters op hun best zijn. Helaas is de kwaliteit van het album op het moment voor mij nog te wisselend. Al vind ik het al aanzienlijk leuker dan een tijd geleden, dus wie weet.

avatar van NewYorkCityLight
Dit is er eentje die ik de laatste tijd wat vaker ben gaan draaien. 'Inevitable' is nu mijn favoriet geworden met die mooie tekst.

'You're gonna try with all your might to forget
but like a ghost I appear,
to whisper in your ear
I'll see you smile as you dial all the numbers
memorized, filed away
for this very day
'

Inevitable [tekst]

Echt werkelijk prachtig. Niet iets dat ik van de Scissor Sisters zou verwachten.

Eigenlijk vind ik wel meer nummers goed geschreven, inclusief 'Let's Have a Kiki' . 'San Luis Obispo' is een vreemd country-achtig nummer met ditto tekst. Alweer iets wat niet echt bij de Scissor Sisters past (of ik ken ze gewoon niet goed genoeg). Voor wanhopige teksten als die in 'Baby Come Home' heb ik ook altijd een zwak. 'Said I'm not that kind of guy, but you're 'bout to see a grown man cry'.

Niet alle nummers kunnen mij evengoed bekoren. 'Somewhere' en 'Keep Your Shoes On' vind ik niet bijzonder. 'Only the Horses' gaat net iets te ver maar slecht vind ik het ook niet..

Al met al wil ik, na meerdere herbeluisteringen, mijn vorige conclusie, de laatste alinea in onderstaand bericht, terugtrekken. De Scissor Sisters kunnen prima omgaan met serieuzere onderwerpen en tekten, ik stond er denk ik alleen niet echt voor open.

Inmiddels heb ik het album aangeschaft, dus misschien dat de rest ook ooit nog eens groeit.