GEM - Tension Tonight / GEMFM (2012)

Alternatieve titel: [Live from Studio Sound Enterprise] EP

Label: Excelsior

1. Tension Tonight [Radio Version] (3:27)
  2. A Girl Like You (3:58)
  3. King Harvest (Has Surely Come) (3:44)
  4. Summer in the City (3:01)
  5. The Guns of Brixton (3:16)
  6. Something in the Air (3:35)
  7. Video Games (5:22)
avatar van blur8
EP onstaan bij Giel 3FM, met covers.
Video Games van LanaDelRey valt op omdat het voldoende afwijkt van het origineel,
zodat het een eigen smoel heeft. Ik geloof dat ik de GEM-versie zelfs beter vindt.
A girl Like You van EdwinCollins uit de vergeterheid halen is altijd goed.

avatar van vigil
Leuke EP die als startpunt een eigen nummer heeft welke iets anders is dan de albumversie. Daarna volgen een zesvingerige handvol covers. Bij sommige volgen ze redelijk trouw het origineel (Something in the Air bv) en bij andere maken ze er een eigen versie van (Guns of Brixton en Video Games). Bij a Girl Like You zitten ze er tussen in. Muzikaal trekken ze het nummer helemaal de jaren 60 in maar qua stem schuift Maurits wel erg richting Edwyn op.

Maar goed als tussendoortje gewoon goed geslaagd. Nu maar hopen dat er snel weer een plaat van Bewilder uit komt.