Kabel - I Love Kabel (2012)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Intro (1:21)
  2. Triple X (3:16)

met Afu Sensi en Ra

3. Let Op (2:53)
  4. Klootzakken (3:35)

met Roscovitsch en Faberyayo

5. Ze Willen Rasta (3:36)

met Nosa

6. Kamp Ras (Freestyle) (1:24)

met Poke

7. Faya Mang (3:04)

met Poke

8. Dans voor Me (3:25)

met Ra en Roscovitsch

9. In de Keuken (3:47)

met Roscovitsch

1,0
Ook deze EP is te beluisteren via de luisterpaal: 3voor12 - Kabel - I Love Kabel EP - 3voor12.vpro.nl.

0,5
Verwacht hier weinig van, maar wie weet verrast hij.

1,0
Met zo'n cover heb ik eigenlijk al niet heel veel zin meer om de EP te beluisteren.

0,5
Nee, dit is echt, echt, écht verschrikkelijk slecht. Producties zijn op een enkele uitzondering na (Triple X) totaal niet bijzonder tot slecht, maar ik durf te stellen dat Kabel gewoon niet kan rappen. Die monotone flow zou misschien leuk gebruikt kunnen worden, zoals Madlib bijvoorbeeld weleens doet, maar door de serieuze manier waarop hij de meest onzinnige en bar slechte teksten spit moet ik een beetje lachen en huilen tegelijk. Hij wil waarschijnlijk nonchalant klinken, maar op mij komt het over op iemand die een bak lachwekkend slechte, veelal seksistische onzin in een microfoon mompelt zonder enige beleving. Ook de gastartiesten maken niets goed, zelfs Rosco en Nosa komen hier nogal bedroevend voor de dag, terwijl ik ze op de Zo Moeilijk albums juist geweldig vind. Eigenlijk kan ik nauwelijks iets positiefs noemen, dit is haast te rampzalig voor woorden. Ik ging ervan uit dat het afschuwelijke Faya Mang, dat ik al kende, het slechtste nummer zou gaan worden maar dat lijkt niet eens het geval: het is allemaal even slecht. Het moge duidelijk zijn dat ik hier geen goed woord voor over heb. Zal eens kijken wat ik hier voor score aan kwijt kan, dit zou weleens de tweede release ooit kunnen worden die 0,5* van mij krijgt. Ja, echt. Laten we het er maar op houden dat dit mijn stijl niet is...

1,0
Je bent een zure jongen Niels.

Nu ga ik de EP ook draaien.

0,5
Eigenlijk vind ik het de beste EP ooit en zeg ik dit allemaal alleen maar zodat jij hem gaat beluisteren

1,0
Ik ga alvast heerlijk op Triple X. Sowieso subtiele verwijzingen naar je twitteraccount (die van mij is Robhopleeft trouwens) zijn altijd +1.

0,5
Het toppunt van subtiliteit inderdaad O, wat slecht

En omdat ik lief ben krijgt hij 1*, omdat de beat van Triple X wel leuk is en Faberyayo de enige is die enigszins fatsoenlijk zijn microfoon gebruikt. Eigenlijk moest het niveau van de titel van deze EP al genoeg zeggen...

1,0
Totaal niet eens met Niels, hoewel ik zijn mening uiteraard wel deel. Dit is vulgariteit ten top, het niveau van de veelal banale lyrics zijn bedroevend. Nummer met Faberyayo is een schraal hoogtepunt, met dank aan Faberyayo. Ik zou zeggen: "Van je ras, ras, ras, zeker weten dat ik op deze EP poep en plas."

Team Zuur.

avatar van Colucci_Era
Na de positieve berichten heb ik deze meteen opgezet en ik sluit me daar volledig bij aan.

Kabel is een saaie rapper met eentonige teksten. Ik hoop niet dat hij zichzelf al te serieus neemt, maar het lijkt er eerlijk gezegd wel op. Rosco en Nosa vallen ook flink tegen. Achja beter dat ze hun troep bij iemand anders op het album/ep zetten dan op hun eigen projecten.

0,5
Dit is zo slecht dat het grappig wordt.
Zielige teksten, hij maakt reclame voor Twitter en Black Ops.
Zijn flow is erg saai, en monotoom. Bij de intro kreeg ik nog enigszins wat verwachtingen.
Want wat er dan op de achtergrond speelt, kan er nog mee door.
Maar voor de rest is er geen één goede beat, geen één goede verse.
Een van de slechtste platen die ik al gehoord heb.

avatar van jellecomicgek72
Ik zal het toegeven... Ik heb het niet langer dan 5 nummers kunnen volhouden. Wat een ontzettende crap is dit zeg. De teksten gaan nergens over, het rappen is zó lachwekkend slecht en monotoon dat ik constant in de lach schoot. Sowieso de slechtste plaat van 2012.

You're winner!

avatar van Slowgaze
Het begint al met 'Ik ben op dreef met mijn neef', sowieso een no homo-, no incestmomentje. Jammer dat het tekstuele niveau van die briljante eerste lijn nooit gehaald wordt, want de rest erna is stukken minder interessant. Daar schiet ik namelijk niet direct van in de lach, nee, ik word er een beetje verdrietig van.

Recentelijk heb ik Nijmeegse Modo toch in mijn luistergedrag kunnen opnemen, heb 'm een hele tijd niet gedraaid nadat ik 'm had gekocht. Ik begin dat album best tof te vinden, maar dan krijg je dit soort onzin. De Zo Moeilijk-elementen zijn allemaal aanwezig: de 'ij' consequent uitsprekend als 'èèè', dat accentje sowieso, de biets, Rosco, Nosa en Ra doen mee. Kabel klinkt echter als een heel slechte parodie van Zo Moeilijk, zo slecht dat ik Nijmeegse Modo bijna niet meer op durf te zetten. Daarnaast krijgen we ook wat extra onzin: een of andere debiel die een hoop onverstaanbare onzin uitkraamt (een andere idioot dan Kabel, bedoel ik dan) en een barslechte Mr. Polska-imitatie van dat jong van De Jeugd van Tegenwoordig.

I Love Kabel heet het gebakje. De enige die een hard plassertje van Kabel krijgt is dus waarschijnlijk ook Kabel zelf. Waarschijnlijk dat het daarom zo'n zaadplaat is.

avatar van Kos
Kos
Hm.. was er al bang voor. jammer.

avatar van MAS
MAS
Faya Mang

MAS' uithoudingsvermogen.

avatar van Eveningguard
0,5
Wat een hemeltergend lelijke klote EP is dit. Vreselijke teksten, vreselijke MC, vreselijk alles. Tijd geleden dat ik dit bedroevende niveau heb gehoord. En nu maar weer snel Opgezwolle opzetten.

DeKoning.
Ik heb het even gehoord, op basis van de reacties.

Dit is een grap toch?

Ik vrees van niet.

avatar van Stapler
Kabel heeft een leuke hobby. Ik hoop voor die tanga's dat ie beter kan ballen dan rappen.

avatar van Thomas91
Lage scores kunnen ook aandacht trekken. Hier wil ik me binnenkort wel aan wagen. Ik heb nog te weinig laag beoordeelde albums in mijn lijst.

Thomas91 schreef:
Ik heb nog te weinig laag beoordeelde albums in mijn lijst.

Is dat nu serieus bedoeld?

avatar van Thomas91
kobe bryant fan schreef:

Is dat nu serieus bedoeld?

Het is wel leuk om iets af en toe lekker af te zeiken. En misschien stijgt de waardering voor goede muziek dan ook nog wat meer als je net iets bedroevends hebt beluisterd. Dit leek mij wel een geschikte kandidaat, al ben ik er nog niet aan toegekomen.

Ozric Spacefolk
Dit is inderdaad erg slecht.

Er is betere neder rap-hop toch, dan dit?
Slechte samples, elec. drumbreaks.

Ik werd benieuwd door de lage score, en had zin om mee te lachen, maar dit is niet om te lachen.
Wie heeft dit geproduceerd? Want de productie is het ergste..

avatar van willymeuf
Ook ik vind dit niet echt een fijne EP. Het nummer 'In de Keuken' vind ik vooral echt lachwekkend. Beats zijn over het algemeen nog wel te doen, maar Kabel zelf vind ook ik niet echt van acceptabel niveau. Van mij krijgt hij een 2*, waardoor het gemiddelde toch weer aardig omhoog wordt gekrikt

avatar van Slowgaze
Precies, dit is onaccepkabel.

0,5
Dans Voor Me, waarschijnlijk één van de slechtste nummers die ik in tijden heb gehoord.
Zo slecht dat het grappig wordt.

avatar van arcade monkeys
Door alle lage scores was ik wel eens benieuwd naar dit album en heb ik dit album eens opgelegd. Verder dan track 2 kom ik niet. Ik heb meer trek in de uitwerpselen van een koe dan in nog meer kabel.

arcade monkeys schreef:
Ik heb meer trek in de uitwerpselen van een koe dan in nog meer kabel.

GCITY050
Damn die Ra die flowt weer lekker op Dans voor me. Evenals op stoere bink.
De beats niet goed? Kom op, alle Nikes' beats zijn bangers, als die op een ZoMo plaat stonden, was er geen kritiek, geloof mij. En mensen die vertellen dat Kabel 'monotoom' rapt, mogen hier niet eens reageren. Monotoom? Ga weg, probeer zelf dan muziek te maken. Wil ik wel zien wat voor schijt en fouten jij allemaal gaat roepen.