Teramaze - Anhedonia (2012)

Australiƫ
Label: Nightmare

1. Anhedonia (4:57)
  2. Without Red Hands (3:24)
  3. Throught the Madness (5:47)
  4. Machine (4:54)
  5. Acts of Reparation (5:03)
  6. Fear of the Unknown (5:37)
  7. Black Circles (3:57)
  8. Proverb le Jame (4:18)
  9. Where the Dead Grow (7:04)
  10. Egostatic (5:57)
  11. Ever Enhancing II * (3:45)
avatar van james_cameron
Uitstekende metal uit Australië. Dit is al het vierde album van de band, maar ik had nog nooit van hen gehoord. Deze plaat smaakt echter absoluut naar meer. Teramaze speelt moderne metal met veel gevoel voor melodie en ligt qua zang en muziek in het verlengde van bands als Megadeth en Nevermore. De songs klinken heerlijk energiek en productioneel zit alles ook piekfijn in elkaar. Het album zakt nergens in en er is geen enkel slecht nummer te bekennen. De rustige bonustrack Ever Enhancing II is soms wat zeurderig, maar ook deze song is al met al best de moeite waard. Ik ga het eerdere materiaal ook maar eens proberen.

Mssr Renard
Interessante mix van progmetal en technische thrashmetal. Het heeft wat weg van Nevermore maar klinkt iets machinaler en minder emotioneel. De zanger haalt het ook echt niet bij Warell Dane. De zanger hier heeft wat elementen uit de nu-metal en emocore in zijn zang verwerkt. Wat wel even wennen is, maar het is prima.

Wellicht klinkt deze plaat nét even te industrial hier en daar voor mij. De plaat mist ook een beetje bas. Bijvoorbeeld klinken de hi-hat en de snare wat snerpend. Maar dat is kniesoren.