Get Well Soon - The Scarlet Beast o' Seven Heads (2012)

Duitsland
Rock / Pop
Label: City Slang

1. Prologue (4:03)
  2. Let Me Check My Mayan Calendar (1:39)
  3. The Last Days of Rome (3:46)
  4. The Kids Today (4:43)
  5. Roland, I Feel You (4:32)
  6. Disney (4:46)
  7. A Gallows (4:03)
  8. Oh My! Good Heart (4:57)
  9. Just Like Henry Darger (5:24)
  10. Dear Wendy (1:57)
  11. Courage, Tiger! (4:15)
  12. The World's Worst Shrink (3:58)
  13. You Cannot Cast Out the Demons (You Might as Well Dance) (6:06)
  14. Lesson 1: You Are Welcome! * (4:20)
  15. Lesson 2: Soon! * (2:38)
  16. Lesson 3: Take Shelter! * (3:52)
  17. Lesson 4: Absolution and Eternal Refuge * (3:21)
  18. Lesson 5: Break the Cycle! Break Your Chains! * (4:02)
avatar van AOVV
Derde langspeler van deze Duitse band van Konstantin Gropper. Ik ben benieuwd, de twee vorige bevielen prima. De albumcover is in ieder geval weer fraai.

tip_of.yourstar
You Cannot Cast Out the Demons is al te beluisteren en klinkt weer waanzinnig goed. Na Rest Now, Weary Head en Vexations wordt dit ongetwijfeld een derde topplaat voor Get Well Soon.

Ook leuk: er komt een deluxe versie van The Scarlet Beast met bonus ep!

tip_of.yourstar schreef:
Ook leuk: er komt een deluxe versie van The Scarlet Beast met bonus ep!

Als dat nu maar niet net als bij het vorige album samengaat met 'lastig artwork' (lees boekvorm die niet in je kast bij de andere cd's past).
Prima nieuw nummer weer.

avatar van Fathead
Mooi nieuw nummer inderdaad. Als geen ander brengen ze in één nummer donker en catchy bij elkaar. Ik kan niet wachten op het hele album!

avatar van AOVV
Donker en catchy bij elkaar.. Dat dekt wel ongeveer de lading, ja. Weer een mooi nummer, dat misschien een aarzelend begin kent, maar toch prachtig culmineert.

avatar van thetinderstick
Oei een release om naar uit te kijken. De vorige twee platen (inclusief de bonus EP's) bevielen prima. Het nieuwe nummer klinkt ook weer erg goed.

avatar van Lennonlover
JAAAAAAAAAAA! Konstantin Gropper heeft er weer eentje uit. De man die het beste album van '08 heeft uitgebracht brengt me elke keer weer in vervoering. Zowel de langspeelplaten als de LP's zijn allen om te smullen. Hier kijk ik naar uit!

Nieuwstad
Hopelijk iets meer pit dan Vexations. Maar mooi zal het sowieso wel weer gaan worden.

tip_of.yourstar
De videoclip van Roland I Feel You werd vandaag prijsgegeven. Prachtig nummer bij een al even prachtige video.

Nieuwstad
Aardig nummer wel. Zorgt er iig niet voor dat ik nu enorm halsreikend naar het album ga uitkijken.

(verwijderd)
Wat mij betreft op het eerste gehoor weer een heerlijk duister (maar catchy ) album! Past in de lijn van de vorige albums.

De impact die debuut Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon met bijbehorend optreden in Rotown op mij had zal waarschijnlijk wel nooit meer geëvenaard worden. Punt.

Zo dat is er alvast uit.

Vexations was een mooi sfeervol album. Zeer degelijk en ik hoopte dat The Scarlet Beast O' Seven Heads dat ook zou gaan worden.
En dat is dus ook zo. Wederom schotelt Konstantin Gropper ons warme, broeierige en soms licht exotische muzikale landschapjes voor.
De verrassing is misschien weg maar de bloedstollende nummers zeker niet.
The Scarlet Beast O' Seven Heads staat vol zwierige nummers meestal in mid-tempo. Alsof je in een romantische carousel zit die dan ook nog eens vertraagd rondjes draait: beelden worden wazig, kleuren vloeien in elkaar over en de tijd lijkt weg te vallen. Het leven in slow motion. Nostalgie alom.
Van The Scarlet Beast O' Seven Heads komen romantische gevoelens naar boven en romantiek is tijdloos.

Doet u mij nog maar een rondje....

Gelukkig is de 2cd versie van normale afmeting. Het album ontvouwt meer en meer van z'n schoonheid en een halfje meer zou in de nabije toekomst niet geheel onmogelijk zijn.

Nieuwstad
Zo ook eens even luisteren.
Dit zijn iig de bonustracks:

14. lesson 1: you are welcome! (bonus track) (4:19)
15. lesson 2: soon! (bonus track) (2:37)
16. lesson 3: take shelter! (bonus track) (3:52)
17. lesson 4: absolution and eternal refuge (bonus track) (3:20)
18. lesson 5: break the cycle! break your chains! (bonus track) (4:02)

Die bonustracks zijn prima aanvullingen maar niet heel erg bijzonder verder. Er is een correctie met de aanvulling van die tracks onderweg.

avatar van Fathead
Het is echt wel weer mooi hoor! Mijn voorspelling is dat ik dit beter ga vinden dan Vexations. Het is net als het debuut (zal onze Konstantin ooit van die molensteen afraken?) weer wat puntiger en steviger en wat minder eenduidig.

tip_of.yourstar
Geen grote verrassingen, maar wel opnieuw een prachtalbum van Get Well Soon. De meeste nummers moeten nog wat groeien, maar mijn favorieten zijn op dit moment Prologue, Roland I Feel You en You Cannot Cast Out the Demons (You Might As Well Dance). De bonus disc is leuk, maar niet onmisbaar.

Fathead schreef:
Het is net als het debuut weer wat puntiger en steviger en wat minder eenduidig.

Zo ervaar ik dat helemaal niet. Wederom staan er weer erg mooie liedjes op maar het wordt met elk album juist wat minder puntig en stevig. Van de 18 tracks hoor ik er misschien 4 waar echt wat pit in zit. Het had iets meer mogen rocken, nu ontstaat er wat onbalans.

Meerdere luisterbeurten volgen nog maar op het eerste gehoor kabbelt het allemaal een beetje teveel voort waardoor een hele hoge score er niet in gaat zitten.

avatar van Fathead
Gek hoe je andere conclusies kunt trekken. Disney, Roland I Feel You, You Cannot..., A Gallows en Just Like Henry Darger vind ik weer van ongekend hoog niveau. Misschien is stevig geen goed woord, maar het is in ieder geval een spannender album dan Vexations, hoewel ik dat album ook erg goed vind hoor!

Nieuwstad
Ja grappig hoe we de muziek beiden zo anders beleven Vethoofd. Ik vind zelf de nummers The Kids Today en You Cannot Cast Out The Demons erg spannend. Vooral hoe er naar een climax wordt toegewerkt in dat laatste nummer is fenomenaal. Meer van dit soort momenten zou het album helemaal geen kwaad hebben gedaan.

Ik zal later nog een song voor song analyse maken en er een eindscore aan toevoegen. Eerst nog wat vaker luisteren en kijken of de andere nummers wat gaan groeien. Zoals ik het nu kan inschatten zal het rond de 2,5* uitkomen.

avatar van Ducoz
Vrij saai plaatje.
Het heeft wel wat, maar weet mij eigenlijk echt nergens te boeien.
De bonus disc is eigenlijk helemaal..tja.. saai.

Vrij lange zit, terwijl ik me er toch heel wat bij had voorgesteld.

avatar van Bartjeking
Normaal word ik eerst helemaal wild van een band voordat ik ze live ga bekijken, maar bij deze band is het min of meer andersom. De omschrijving van de band en het enthousiasme van een vriend hebben me doen besluiten blind kaartjes te kopen voor hun optreden in de effenaar a.s. 13-09. Na te vluchtig hun twee eerdere albums beluisterd te hebben, ga ik me nu helemaal in deze plaat storten die voor mij precies op tijd tevoorschijn komt om toch nog wild te worden en de concertervaring wat omhoog te liften.

De reacties hierboven liegen er in ieder geval niet om (behalve meneertjes Ducoz en Nieuwstad). Net even op de link naar "You Cannot Cast Out the Demons" (dank u Tip_of.yourstar) en ik kan hier wel gelukkig van worden. Doet me wel wat aan The National denken en laat dat nu de link zijn die me bij deze band heeft gebracht. Ik geef toe, een beetje gezocht en wat open deur intrapperig; maar ik moet ze zoals gezegd beter leren kennen (het is me vergeven hoop ik).

Wordt vervolgd........en de volgende keer ben ik to the point; that's a promise

Live vond ik ze geweldig: één van de betere club optredens die ik heb meegemaakt. Maar dat was ten tijde van het debuut. Ik mag aannemen dat ze nog steeds goed zijn

avatar van Bartjeking
Goed om te horen aERo! Ik zal het zeker verwerken in mijn recensietje van deze plaat.

avatar van bommel
Voorlopig vast 4*, maar dat wordt waarschijnlijk wel hoger.
Dit is weer een meesterwerk van vriend Gropper.
Donderdag 13 september in de effenaar in eindhoven.
Gaat dat zien !!
Daar zul je geen spijt van krijgen

avatar van bommel
Fantastisch optreden in Eindhoven.
Echter, de kleine zaal van de Effenaar was slechts voor de helft gevuld.
Dat begrijp je toch niet.
Hoe dan, iedereen die er wel was heeft genoten van een weergaloze Gropper, die samen met zijn multi-instrumentale bandleden vrijwel alle nummers van deze CD steengoed speelde.
Dus een halfje erbij

avatar van thetinderstick
Ik heb Get Well Soon ook in Eindhoven gezien; prachtig optreden en inderdaad schandalig dat de kleine zaal slechts halfvol was!

The Scarlet Beast O' Seven Heads is Get Well Soon's derde plaat en wederom is het een prachtig album geworden. Het muzikale palet is weer wat uitgebreid: soms klinkt het album nog orkestraler dan de voorgangers. Gebleven zijn de prachtige melodieën en de gelaagde structuur in de nummers. Het zijn allemaal geen directe meezingers, maar wie de platen van Gropper tijd gunt, zal veel moois ontdekken en horen dat de nummers op hun manier wel degelijk catchy zijn.

'Roland, I Feel You', is denk ik toch wel het prijsnummer hier. Dit nummer zit ontzettend goed in elkaar. Maar ook 'Disney', 'A Gallows', 'Just Like Henry Darger' (over.. jawel, Henry Darger Henry Darger) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org en 'You Cannot Cast Out the Demons (You Might As Well Dance)' zijn weer fantastische nummers.

avatar van thetinderstick
Ohja de bonustracks vind ik (in tegenstelling tot bij de vorige twee platen) niet echt de moeite waard. Wat saai synthesyser werk met wat new age geleuter erover heen. Gropper is verder niet te horen..

bommel schreef:
Fantastisch optreden in Eindhoven.
Echter, de kleine zaal van de Effenaar was slechts voor de helft gevuld.
Dat begrijp je toch niet.
Dus een halfje erbij

Leuk voor je dat ze een goed optreden gaven. Maar wat zegt dit over de kwaliteit van de cd? Mijn inziens helemaal niets.

avatar van bommel
OK Nieuwstad, je hebt gelijk.
Maar ik zal het even goedmaken.
Ik vind deze CD onwaarschijnlijk goed.
Misschien nog wel beter dan Vexations, en dat was ook al grote klasse.
En als ik favoriete tracks moet kiezen, dan zijn dat nu Rome (3) Roland (5) en de Demons (13)
Maar dat kan volgende week zomaar weer een ander rijtje worden.
Overigens, ik blijf het uiterst vreemd vinden dat Get Well Soon niet doorbreekt.