Nelly Furtado - The Spirit Indestructible (2012)

Canada
Pop / R&B
Label: Polydor

1. Spirit Indestructible (4:02)
  2. Big Hoops (Bigger the Better) (3:52)
  3. High Life (4:19)

met Ace Primo

4. Parking Lot (5:25)
  5. Something (3:35)

met Nas

6. Bucket List (4:22)
  7. The Most Beautiful Thing (3:59)

met Sara Tavares

8. Waiting for the Night (4:29)
  9. Miracles (3:27)
  10. Circles (3:52)
  11. Enemy (4:18)
  12. Believers (Arab Spring) (4:08)
  13. Hold Up * (4:14)
  14. End of the World * (3:46)
  15. Don’t Leave Me * (3:39)
  16. Be OK * (3:28)

met Dylan Murray

17. Thoughts * (2:43)

met The Kenyan Boys Choir

18. Thoughts [Tiësto Remix] * (2:37)
  19. End Game * (4:32)
  20. Big Hoops (Bigger the Better) [Dancehall Remix] * (3:15)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
De nieuwe single vind ik behoorlijk irritant, o.a. door haar verschrikkelijke manier van zingen.

avatar van Arrie
Hé, leuk! Een nieuwe Furtado!

Moet de single zo maar eens beluisteren. Ik kijk wel uit naar het nummer met Nas, leuke samenwerking. De hoes vind ik iets te gewoontjes, al vind ik dat lettertype wel erg mooi.

avatar van NewYorkCityLight
Superleuke eerste single Is er een refrein? Waar is het refrein? Who cares! Het is pakkend. Nelly is back. Volgende week kunnen we 'm in de top40 verwachten dus dan schrijf ik wel een groter stuk.
De preview van het nummer met Nas klinkt nog beter.

Hopelijk wordt dit album net zo leuk als Loose en dan het liefst zonder de irritante midtempo/ballads.

Gelukkig, weer een Engelstalig album.
Dat vorige uitstapje kon mij weinig boeien.

avatar van Angelo
Ik vind het een leuke nieuwe single, dat Big Hoops. Het doet me wel een beetje denken aan een aantal nummers van Loose, maar ach, een artiest hoeft natuurlijk niet altijd vernieuwend te zijn, en aangezien ik Furtado (nog) niet heb kunnen betrappen op een slecht album is The Spirit Indestructible een album om naar uit te kijken. Ik ben met name benieuwd naar de twee nummers met Nas en Sara Tavares!

avatar van Arrie
Leuke nieuwe single inderdaad! Wat zit daar voor producer achter?

Edit: ah, Darkchild. Goede producer inderdaad.

Misterfool
Als ik big hoops hoor, is er voor mij maar een conclusie. Nelly heeft zich na Loose definiief overgeven aan hitgevoelige R&B, een muziekstroming waar ik niet veel mee kan. jammer, haar eerste twee platen zijn echt heel sterk.

avatar van Arrie
Dan moet je Mi Plan misschien eens proberen, Luke. Ik vind trouwens Big Hoops na een eerste luisterbeurt niet meteen heel erg hitgevoelig klinken.

Misterfool
Mi plan(ik was dat album eigenlijk totaal vergeten) moet ik inderdaad nog eens beluisteren. Big hoops vind ik echter wel hitgevoelig klinken. Dikke beat, rihanna-achtige herhaling van bepaalde Frases(you never heard somethin like that). en een simpel deuntje wat je snel onthoudt.

avatar van NewYorkCityLight
Helaas geen Timbaland op dit album maar wel veel van Darkchild en als de producties net zo goed zijn als op ''Big Hoops'' dan komt het zeker wel goed.

avatar van Angelo
En nog beter, de nummers met Nas en Sara Tavares (en Enemy) zijn geproduceerd door Salaam Remi. Dat kan haast niet mis gaan, zou je aan de hand van de producers zeggen.

NewYorkCityLight schreef:

WHAHHAHAHA!
Big hoops klinkt inderdaad super!!!!

Misterfool schreef:

correct!

Misterfool schreef:

zielloos. en dat was ze net niet in die vroege periode. al hoor ik nu dat hitje van mi plan en dat is meer ouwe stijl.

avatar van jrn
jrn
Allemachtig, normaal gesproken zou ik hier nooit een bericht achterlaten, maar nadat ik zojuist die nieuwe single opving, kan ik het toch echt niet laten om myn gal te spuwen over het afschuwelyk schelle stemgeluid. Alsof er een kat leven gecremeerd wordt..

jrn schreef:

avatar van Lovekellycl
Ben niet zo'n grote fan van Nelly Furtado op enkele nummers na, maar de eerste nummers van het nieuwe album Big Hoops en vooral haar nieuwe single Spirit Indestructible maken mij toch wel nieuwsgierig

avatar van Arrie
Wat is die nieuwe single matig, zeg. Erg jammer...

avatar van NewYorkCityLight
Ik ben het met Arrie eens, de nieuwste single vind ik echt een tegenvaller. Ook haar stem gaat me tegenstaan op dat nummer, iets waar ik eerder weinig last van had bij Nelly.
Ik denk niet dat het zin heeft dat ze de release van het album heeft uitgesteld want het zou me verbazen als 'Spirit Indestructible' in de charts kan doen wat 'Big Hoops' niet kon.

'Something' met Nas is ook al te beluisteren en die is wel aardig.

avatar van Waste Management
''Big Hoops'' is een heerlijk nummer, ben benieuwd naar de rest van het album...

avatar van Angelo
Tja, mocht Loose nog niet de definitieve bevestiging zijn geweest van de nieuwe Nelly Furtado, dan is The Spirit Indestructible het zeker wel. Dit album wijkt qua geluid nog verder af van haar (eerste) twee topalbums Whoa Nelly! en Folklore. Alles wat haar vroeger onderscheidde van andere zangeressen lijkt inmiddels verdwenen. Nou had Furtado bij Loose het geluk dat er veel hitsingles van het album getrokken konden worden, dat zie ik hier niet snel gebeuren (wellicht alleen nog Waiting for the Night). De titeltrack spreekt me hier verreweg het meeste aan, gevolgd door de andere single, Big Hoops. De nummers met Nas en Sara Tavares doen me op het eerste gehoor bijzonder weinig, en een nummer als Parking Lot vind ik zelfs, oei, erg slecht. Eerst het album nog een paar keer beluisteren, maar één ding kan ik na tweede luisterbeurt al wel gerust zeggen: dit wordt / is niet de topper van 2012. Helaas.

Zeer goed album, bied heel veel variatie - voor ieder wat wils!

avatar van Emile93
Hoewel de stem van Nelly mij behoorlijk kan irriteren, is dit album toch heel lekker!!!
Persoonlijk word ik het vrolijkst van Waiting For The Night! Geweldig nummer! Die zou ze als single moeten uitbrengen!
De titeltrack vind ik matig. Big hoops blijft leuk. High Life is ook een van mijn favorieten!

avatar van Waste Management
''Big Hoops'', ''Waiting for the Night'' en ''Believers (Arab Spring)'' zijn mijn favorieten op dit moment. Moet het album nog een keer beluisteren...

beatcluster
Erg goed album zeg! Het album bevat veel variatie en is zowel op tekstueel als muzikaal gebied sterk. Enige mindere nummer vind ik op dit moment Big Hoops, maar een slecht nummer is het zeker niet, ik hou wel van het donkere sfeertje in het nummer. Alleen vergeleken met de rest vind ik het wat minder. Voor nu 4,5*, en ik kan niet meer wachten op het volgende album

avatar van Waste Management
Bij sommige nummers hoor je bij het begin + einde Nelly lachen met de producers...

Waste Management schreef:

Ja klopt! Dat vind ik persoonlijk jammer! Ik luister naar het album voor de muziek, niet voor gelach!

Emile93 schreef:

Idd... dat vind ik in iedere val al een minpunt...

BobbieMarley
Emile93 schreef:

Dan bewerk je de muziek toch met een programma als Nero.

beatcluster
Waste Management schreef:

Haha ik vind dat eigenlijk wel leuk