Ram-Zet - Freaks in Wonderland (2012)

Noorwegen
Label: Buil2kill

1. Story Without a Happy End (8:03)
  2. I Am (5:50)
  3. Mojo (6:23)
  4. Land of Fury (6:54)
  5. Madre (5:53)
  6. Circle (5:48)
  7. The Sign (6:33)
  8. As the Carpet Silent Falls (10:00)
avatar van james_cameron
Vijfde album alweer van deze vrij unieke noorse metalband. De boel is misschien iets minder verrassend en afwisselend dan voorheen, maar nog steeds biedt het album een bonte mengeling aan stijlen en genres. Metal voert de boventoon, maar de luisteraar wordt herhaaldelkijk getrakteerd op allerlei maffe jazzy intermezzo's en geschifte details. De prominente vrouwelijke zang geeft de songs vaak een wat gothic metal-achtig sfeertje mee, maar net wanneer je denkt dat de band voorspelbaar dreigt te worden volgt er weer een bizarre break of tempowisseling. Juist die onvoorspelbaarheid is het handelsmerk van de band geworden en zorgt ervoor dat Ram-Zet een unieke onderneming blijft.