Motörhead - The Best Of (2000)

Metal / Rock
Label: Metal-Is

1. Ace of Spades (2:47)
  2. Overkill [Long Version] (5:11)
  3. Bomber (3:41)
  4. Please Don't Touch (2:48)
  5. Motorhead (3:10)
  6. No Class (2:39)
  7. Louie Louie (2:51)
  8. Damage Case (3:02)
  9. Too Late Too Late (3:22)
  10. Dead Men Tell No Tales (3:04)
  11. Killed by Death (3:53)
  12. Metropolis (3:34)
  13. Emergency (2:58)
  14. Tear Ya Down (2:39)
  15. White Line Fever (2:43)
  16. Iron Horse / Born to Lose (5:19)
  17. City Kids (3:43)
  18. Hawkwind - Motorhead (3:02)
  19. Fire Fire [Live] (2:44)
  20. Bite the Bullet / The Chase Is Better Than the Catch [Live] (6:57)
  21. Iron Fist (2:52)
  22. Heart of Stone (3:02)
  23. Girlschool - Bomber (3:35)
  24. Shine (3:09)
  25. I Got Mine (5:22)
  26. Ain'T My Crime (3:43)
  27. Doctor Rock (3:38)
  28. The Chase Is Better Than the Catch (4:16)
  29. Deaf Forever (4:26)
  30. Orgasmatron (5:22)
  31. Eat the Rich (4:35)
  32. Rock 'N' Roll (3:48)
  33. Dogs (3:48)
  34. The One to Sing the Blues (3:08)
  35. Sacrifice (3:16)
  36. Overnight Sensation (4:09)
  37. Snake Bite Love (3:31)
  38. God Save the Queen (3:18)
  39. Shoot You in the Back [Live] (2:46)
  40. The Hammer [Live] (3:07)
avatar van Eddie
Een steen maar dan ook steen goede verzamelaar, er staad op deze verzamelaar geen song te veel op, ik mis ook geen enkele song, misschien dat de die-hard motorheads er anders over denken, maar vormij is dit geweldig 4.5*

avatar van Hans Brouwer
Eddie, ik ben het helemaal met je eens!! Geweldige muziek, perfect verzamelalbum!! Keihard draaien en schudden maar met die kale kop . 5* met stip .

Mad Dog
Ik heb nog steeds haar op mijn kruin!

avatar van rusty nail
Heerlijke cd vooral als ik s,morgens om 4 uur naar m,n werk in de auto stap dan gooi ik deze er regelmatig in .Effe wakker worde

Empyrium
Uitstekende compilatie van deze toch wel erg ondergewaardeerde band. Vooral cd 2 is erg sterk met een hoog rock 'n roll gehalte.

Verplichte kost eigenlijk.

motorhead ondergewaardeerd?

get outta here ..

avatar van ricardo
Gewoon de albums Overnight Sensation,Ace Of Spades en orgasmatron kopen en daarbij eventueel nog No Sleep Till Hammersmith of Everything Louder Than Everyone Else als live albums en je hebt nog veel betere Motorhead albums in huis dan deze verzamelaar.De nummers hierop zijn dik in orde hoor,maar de originele albums heb ik nu eenmaal liever dan deze verzamelaar.Als je 1 plaat van Motorhead zou willen hebben dan zou ik toch echt Everything Louder Than Everyone Else,het live album aanraden,ongeveer 24 jaar aan Motorhead krakers komt daarop aan voorbij en dan nog wel live ook.

avatar van kaztor
Vind dit een beetje de 'Normaal' onder de hardrockbands.

Best geinig, maar uiteindelijk toch iets te simpel om me te kunnen overtuigen.
Beetje teveel 'lange halen, snel thuis' voor m'n smaak.

iig niet ondergewaardeerd

dat deze muziek een bescheidne publiek trekt lijtk me logisch maar binnen de liefhebberskring zeer gewaardeerd

en terecht, al was het maar vanwege inferno

avatar van AGE-411
Kaztor, luister ace of spades maar eens

avatar van Dexter
Ik snap niet wat er nou zo erg aan is dat het 'simpel' is? Bands die de moeilijkste composities maken en zo nodig willen laten horen in ellelange nummers wat ze wel niet kunnen zijn er ook al genoeg.
Motörhead weet gewoon al meer dan 30 jaar met makkelijke composities interessante albums te maken - ok, niet altijd even afwisselend - met een geweldige overtuigingskracht.

avatar van kaztor
Er is inderdaad niets mis met 'simpel' ('Simpel' is heel vaak heel fijn, integendeel!), maar ik kan het moeilijk anders uitleggen... Dit doet me gewoon niet echt veel.
Vind het een beetje eendimensionaal raggen, maarja... ieder z'n ding, uiteraard!

AGE-411 schreef:
Kaztor, luister ace of spades maar eens

Ik ken het nummer. Heb ook 'ns Overkill en No Sleep Till Hammersmith uit een koopjesbak gevist voor een paar pieken.

Vind het grappig en het fenomeen Lemmy vermakelijk, maar het is toch niet helemaal 'mijn' metal....

avatar van ricardo
Ik vind Motorhead op zijn tijd echt geweldig net zoals b.v ac/dc.Niet nadenken maar gewoon gaan met die banaan.

Joy schreef:
al was het maar vanwege inferno

Inferno is wel een heel erg hard album,maar daarom hoeft het dan nog niet goed te zijn.Ik vind de rifjes op Inferno wat teveel voor de hand liggen,en dat album begint vrij snel te vervelen.Neem dan 1 van de 5 albums die hierboven door mij is beschreven,staat veel meer variatie op,en hebben als albums een veel langere houdbaarheidsdatum dan het m.i overgewaardeerde Inferno.

avatar van kaztor
AC/DC waardeer ik toch meer, eerlijk gezegd. Zit wat meer in.

avatar van ricardo
Ik zou toch echt albums als Ace Of Spades,Orgasmatron en Overnight Sensation aan willen bevelen,en dan je mening weer eens willen horen.

avatar van HammerHead
kaztor schreef:
Vind dit een beetje de 'Normaal' onder de hardrockbands.

Best geinig, maar uiteindelijk toch iets te simpel om me te kunnen overtuigen.
Beetje teveel 'lange halen, snel thuis' voor m'n smaak.

De "Normaal" onder de hardrockbands is natuurlijk Status Quo, da's pas echt simpel.

Nee, Motörhead doet mij in de verste verte niet aan Normaal denken.

@ ricardo:

juist op inferno vind ik alles kloppen, its my cup of tea

heb ik minder met het werk wat jij noemt

inferno toch een beetje een kroon op het ouvre om na al die jaren met zon dijk van een plaat op de proppen te komen

zo zie ik het

avatar van ricardo
Dit vind ik de beste verzamelaar die er van Motorhead op de markt is gebracht. Erg compleet, al missen er natuurlijk altijd toppers op. Maar wil je maar 1 plaat van Motorhead in huis hebben, dan is dit de beste keuze.

avatar van B.Robertson
Dit geval heb ik vrij snel na verschijnen aangeschaft,dus ik kan er ook wel even iets zinnigs over zeggen. Vrij goede,strakke selectie van de songs. Ditmaal ook veel oude songs als City kids,Iron horse en White line fever. Veel livemateriaal,mischien wel Hammersmith outtakes. Gewoon een lekkere verzamelaar.4en een halve ster.

avatar van ricardo
Een goede opvolger van No Remorse inderdaad, alleen hier staan dan veel van dezelfde nummers op die ook al op No Remorse staan. Deze heeft dan weer meer nieuwere nummers van de latere albums erop staan. Als je No Remorse al hebt en deze niet, kun je beter wat regulier werk erbij kopen. 1 van de volgende albums b.v Orgasmatron, Rock 'n' Roll, 1916, Bastards, Overnight Sensation, of We Are Motorhead, dat zou ook een betere keuze zijn dan deze erbij kopen vind ik. Orgasmatron en Bastards zou dan m.i de beste keuze zijn als je net als met dit album 2 schijfjes zou mogen uitkiezen.

avatar van B.Robertson
Dat hou je toch met verzamelaars dat er veel dezelfde nummers opstaan. Sommige liedjes hierop heb ik anders alleen maar op lp.Sommige helemaal niet zoals Lemmy met Hawkwind. Als je iets anders als dit wil is Hammered ook wel geschikt.

avatar van ricardo
Hammered is 1 van de weinige Motorhead albums die ik nog niet ken. Ik weet niet of die de moeite nog waard is met wat ik allemaal in huis heb nu. Ik heb 18 Motorhead albums org in huis nu,en dat vind ik eigenlijk ook wel mooi zat. Maar als je maar een paar of nog niets van Motorhead zou hebben is Hammered misschien ook best een goede keuze. Het leuke is overigens ook dat Hammered na dit album verscheen, en een mooie aanvulling op deze verzamelaar zou kunnen zijn.

avatar van Eddie
Ik kan je Hammered best aanraden hoor. Misschien vreemd maar het is een van mijn favoriete platen van Lemmy en consorten.

avatar van ricardo
Er schijnt nog aardig wat variatie in te zitten geloof ik. Tenminste als ik het commentaar daar mag geloven. Ik vind iig dat vanaf Inferno dat ze er maar een potje van gemaakt hebben. Geen memorabele en echte essentiele Motorhead songs meer. Wel hard gebeuk, dat dan weer wel, maar het gaat mij om de combinatie lekkere songs samen met het verwoestende Motorhead gebeuk. Als ik Hammered tegenkom voor onder de 10 euro ga ik hem wel even scoren nog denk ik. Ik heb over Hammered genoeg goeds gehoord ook.

avatar van B.Robertson
Met de huidige bezetting zijn alle albums wel de moeite waard. Met het vertrek van Würzel hebben ze een componist verloren, maar Dee/ Campbell/ Kilmister komen nog steeds met goede platen.

ricardo schreef:

Tja, ik denk dat deze 'normaal' rockers toch echt helemaal niet in de buurt komen van AC/DC, laat staan van de solo's van Angus Young.

avatar van ricardo
Dat zeg ik ook niet toch dat ze in de buurt komen of dat ik dat ook belangrijk zou vinden.

Nee, ik zei dat ik AC/DC op zijn tijd net zo geweldig vind als Motorhead.

En bedoelde dat het beiden rechtoe rechtaan rockbands zijn zonder opsmuk en andere poespas.

Maakt niet uit welk album je koopt, je weet wat je krijgt, en er zit nooit een echte miskoop tussen. Beide bands worden door sommigen weleens gekscherend verweten dat ze steeds hetzelfde album maken met steeds een ander hoesje erom heen.

avatar van ricardo
Vorige week zag ik deze voor slechts 5 euro liggen, maar toch maar niet meegenomen, want tot en met kiss of death heb ik zo ongeveer de meeste reguliere albums al wel in huis.

En op no remorse staan hun meest belangrijke nummers al op, dat zie ik toch meer als de Motorhead verzamelaar dan deze, vind het zelfs een klassieker onder de verzamelaars.

5 euro was niet veel voor deze dubbelaar, maar zou in mijn geval een overbodige aankoop geweest zijn.

Voor iemand die 1 plaat van Motorhead in huis wil en ook vanaf hun meer metal periode vanaf 1916 iets in huis wil is dit de beste verzamelaar die er is.

west schreef:

is een heel ander genre, dit is meer punk georiënteerd en iesiediesie is meer blues getint. Vind ze alleen te vergelijken in de vorm van dat je weet wat je krijgt, want het is nooit slecht, maar altijd degelijk en je weet dat je bijna altijd dezelfde kwaliteit krijgt welk album je ook koopt. Een echte miskoop zoals met andere bands wel heb je met deze 2 niet.

Je hebt wel gelijk. Beide bands hebben een wat andere insteek. Maar lekker is het wel!