My Dying Bride - Like Gods of the Sun (1996)

Label: Peaceville

1. Like Gods of the Sun (5:41)
  2. The Dark Caress (5:58)
  3. Grace Unhearing (7:18)
  4. A Kiss to Remember (7:31)
  5. All Swept Away (4:17)
  6. For You (6:37)
  7. It Will Come (4:29)
  8. Here in the Throat (6:20)
  9. For My Fallen Angel (5:55)
  10. It Will Come [Nightmare Mix] * (5:36)
  11. Grace Unhearing [Portishell Mix] * (7:04)
avatar van Edwynn
Met Like Gods Of The Sun ontstond er wat 'buzz' rond My Dying Bride. Ik herinner me dat ook buiten het geijkte metalpubliek interesse ontstond voor deze koningen van de melodieuze doom/death. De echte doorbraak bleef uiteindelijk uit, maar nieuwe fans werden toch ook zeker gewonnen.

Like Gods Of The Sun was alweer de tweede plaat zonder enige grunt. Maar kortere songs, nog meer afwisseling en betere zang van Stainthorpe maakten My Dying Bride iets toegankelijker. Toch wist men de fans van het eerste uur, moi incluis, ook nog altijd te bekoren. De treurmelodieën en de prachtige droevige voordrachten van de vocalist, zijn nog altijd even prachtig.

Het vlottere For You is ook een aangename verassing. Het schitterende For My Fallen Angel is vaker genoemd. Dat is imo dan ook een terecht hoogtepunt uit de My Dying Bride kronieken. Prima album. Lichter verteerbaar dan het overige werk, maar niet wezenlijk anders.