Exitmusic - Passage (2012)

Label: Secretly Canadian

6. The Wanting (4:44)
  7. Stars (4:35)
  8. The Modern Age (4:49)
  9. The Cold (3:07)
  10. Sparks of Light (6:35)
Als je de muziek neemt van Sigur Ros en Jonsi zou vervangen door een zangeres met een zwaardere stem a la Amy MacDonald dan kom je aardig in de buurt van Exitmusic. Luister vooral maar eens naar The Wanting en het titelnummer The Passage dan begrijp je wat ik bedoel!

De CD bevat naast wat minder opvallende nummers en aantal sterke nummers zoals The Night, The Modern Age en Sparks of Light.

Vorige week nog deze groep gezien in Paradiso en dat smaakte duidelijk naar meer. Kortom een groep om in de gaten te houden!

avatar van Chameleon Day
Veelbelovende recensie hier.

BrotherJohn
Prachtige dreampop. Af en toe gaat de zang door merg en been. Bij het nummer The Modern Age vallen ook muzikaal alle puzzelstukjes op hun plaats. Een catchy nummer dat je makkelijker een paar keer op de repeat kan horen zonder dat het ook maar enigszins gaat vervelen. Hulde!

avatar van Chameleon Day
Nog steeds niet goed beluisterd. Dadelijk maar eens doen. Eerste indruk was zo zo.

avatar van Kuk
Kuk
Beach House, Zola Jesus en Sigur Rós´ meest epische momenten in de blender!

avatar van tristan da cunha
Verdrinken in een warme gloed.

avatar van Linius
Ik kwam hier terecht omdat de zangeres in Boardwalk Empire speelt. Maar dit klinkt heel tof zeg

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
1/2 erbij, dit is toch wel heel erg lekker.

avatar van Metalhead88
Ik heb dit album als tip gekregen van een vriendin omdat ik ook graag luister naar Sigur Rós en Faunts, en het valt me zeker niet tegen, al moest ik wel even wennen aan het stemgeluid. Het valt me trouwens op dat het artwork een beetje lijkt op de front cover van Faunts' High Expectations / Low Results. Misschien gewoon toeval.

avatar van jorro
Op het spoor hiervan gezet door DjFrankie in het topic Musicmeters Obscure Tip van de Dag - MusicMeter.nl
Dit is een prachtig album. Ik ben nogal van de dreampop en daar past dit precies in. Stem volgt nog.