Marillion - A-Z (2012)

Alternatieve titel: Live 2011

Label: Racket

1. Asylum Satellite #1 (11:36)
  2. Born to Run (5:25)
  3. Cannibal Surf Babe (6:16)
  4. Deserve (5:04)
  5. Especially True (4:43)
  6. Fantastic Place (6:53)
  7. Gazpacho (7:00)
  8. Half the World (6:33)
  9. Jigsaw (2:36)
  10. King (8:20)
  11. The Last Century for Man (5:38)
  12. Marbles III (4:02)
  13. No Such Thing (4:02)
  14. The Only Unforgivable Thing (7:16)
  15. Pseudo Silk Kimono (2:18)
  16. Quartz (9:23)
  17. The Release (5:25)
  18. Sugar Mice (6:52)
  19. Three Minute Boy (10:22)
  20. Under the Sun (4:47)
  21. A Voice from the Past (6:44)
  22. The Wound (7:57)
  23. XTC's Senses Working Overtime (5:50)

met Dave Gregory

24. You're Gone (6:58)
  25. Zeparated Out (10:48)
avatar van daniel1974nl
Niet allemaal mijn persoonlijke keuzes (ook al zitten er wel wat rarities tussen en werd er met vlagen voor minder voor de hand liggende nummers gekozen) maar wel erg sfeervol, goed opgenomen en ontzettend goed en strak gespeeld.

Na een mooie opening met Asylum Satellite #1 wordt het hele alfabet afgewerkt naar Z toe met hier en daar het nodige geouwehoer tussen de nummers. De band voelt zich duidelijk op z'n gemak. Steve Hogarth was hier goed bij stem en dat blijft ook zo.

Alle drie cd's klokken rond de 55 min., zo dat het hele concert rond de 165 min. klokt hetgeen behoorlijk lang is voor een Marillion concert dus al met al de moeite waard, al was het maar omdat de setlist afwijkt en ze nummers van stal halen die zelden of nooit van stal worden gehaald en het minder overlap geeft dan normaal het geval is. Ik bedoel dit keer geen 20ste uitvoering Neverland, Cover My Eyes of Easter maar eens wat anders. Dus vooral leuk voor de verzamelaar. Voor een concert met wat meer bekender werk kun je beter voor alternatieve uitgaven gaan.