Avenged Sevenfold - Waking the Fallen (2003)

Label: Hopeless

1. Waking the Fallen (1:42)
  2. Unholy Confessions (4:44)
  3. Chapter Four (5:42)
  4. Remenissions (6:07)
  5. Desecrate Through Reverence (5:38)
  6. Eternal Rest (5:13)
  7. Second Heartbeat (7:00)
  8. Radiant Eclipse (6:10)
  9. I Won't See You Tonight Part 1 (8:58)
  10. I Won't See You Tonight Part 2 (4:45)
  11. Clairvoyant Disease (5:00)
  12. And All Things Will End (7:40)
  13. Eternal Rest [Live] * (5:27)
  14. Second Heartbeat [Demo] * (6:20)
Lekkere plaat. Vooral die intro en dan Unholy Confessions erachteraan, helemaal top!

Zeker weten hun beste werk, nu zijn ze meer pop-gericht, ik zag ze volgens mij zelfs op TMF -_-

Unholy Confessions en And all things will end zijn echt geweldige nummers, de variatie die hun in hun nummers brengen en de lekkere riffs zijn gewoon perfect.

avatar van WBN
WBN
goed album de beste van hun 3 albums

avatar van Max Payne
Ik vind juist de eindnummers ijzersterk!

avatar van Genesis
Na city of evil deze beluisterd en deze is minstens zo goed. Wel een stuk harder en Shadows schreeuwt er af en toe flink op los maar dit is gewoon een heel sterk album. Favoriete nummers zijn: chapter four, second heartbeat, unholy confessions en all things will end. I won't see you tonight part I is wat mij betreft een van de beste rocknummers die ik de laatste jaren heb gehoord. De rest is ook goed. Af en toe dreigt een nummer wat saai te worden maar vaak volgt dan een geweldige solo of een pakkend refrein.

De nieuwe CD zal waarschijnlijk meer in de lijn van City of evil liggen (dus niet 'zoals') en niet in de lijn van deze aangezien Shadows iets aan zn stem heeft, daarvoor is geopereerd en niet meer zo mag ''schreeuwen''. Dus waarschijnlijk krijgen we iets rustigere nummers.

Anyway, op naar Sounding the seventh trumpet. 4*

avatar van Genesis
Ik ga toch verhogen. Wat een waanzinnig goed album zeg. Deze CD wordt alleen maar beter en beter. Second Heartbeat is echt een van mn favorieten geworden. Wat een waanzinnige solo zit daar op een gegeven moment in. Synyster Gates mag wat mij betreft al worden gerekend tot een van de meest veelbelovende gitaristen. Een nieuwe Slash denk ik.

A7x is ook geschikt voor liefhebbers van Guns n Roses, Bullet for my Valentine, Atreyu, Trivium, Metallica en Iron Maiden.

Anyway ik zit echt te twijfelen tussen 4,5* en 5*, maar ik hou het voorlopig op 4,5*. Ik kan echt niet wachten op de nieuwe CD (Halloween heb ik gehoord).

bro
Genesis schreef:
... Synyster Gates mag wat mij betreft al worden gerekend tot een van de meest veelbelovende gitaristen. Een nieuwe Slash denk ik.

-kan ik helemaal mee akkoord gaan, man die gast kan soleren!!!
-en met de vergelijkingen met Bullet for my Valentine, Atreyu en Trivium kan ik mij al beter vinden. die bands ken ik wel goed en vind ik ook prachtig.

ga deze cd es nachecken, op uw aanraden genesis

bro
ik vindt het album nogal lang duren door de lange nummers. ik kan mijn aandacht niet bij alle nummers houden, want bij City of Evil toch iets beter gaat. niet slecht hoor, maar toch ook niet zo goed als ik verwacht had.

Dit vind ik zelf de beste album tot nu toe van A7X. De andere waren ook goed maar niet zo goed als deze. Ik weet niet waarom ik dat vind

ElsenaarMetal
Genesis schreef:

dat Shadows niet meer schreeuwt heeft er niks mee te maken dat hij wat aan zijn stem heeft. het was voor dat ze aan WTF begonnen al duidelijk dat dit album half scream en half zang zou worden. en dat de volgende cd alleen zang zou worden omdat Shadows het screamen een beetje zat zou zijn.

ben ik persoonlijk wel blij mee. vind Deze plaat super vet. maar Sounding the Seven Trumpet heb ik verder weinig mee. is leuk om het verschil tusen toen en nu te horen that's it. een van de weinige nummers die me echt aanspreekt is Warmness on te Soul, en idd. daar wordt niet in gescreamt.

Ontopic. Deze CD is goed heel goed. En op hun debuut na hebben ze alleen maar goede albums gemaakt. WTF is geen uitzondering en met name Unholly Confessions, Second Heartbeak, en het prachtige I Won't see you tonight part 1 zijn de grootste uitschieters.
een 4.

Goed album van Avenged Sevenfold. Soms best pittig gekruid met allerlei screams. Beste nummers voor mij zijn Unholy Confessions, Radiant Eclipse, Chapter Four en het werkelijk briljante I Want See You Tonight (part 1). Dit is toch 1 van de beste rocksongs van de laatste 10 jaar. Daarom naar boven afgerond 4,0* voor dit album.

avatar van Marco1994
Second Heartbeat

Ik begin dit album steeds beter te waarderen

avatar van Marco1994
Weet iemand mischien waar ik dit album voor een redelijke prijs kan vinden ? Ik kom het album nooit tegen in winkels en op internet word er veel geld voor gevraagt.

Benjamindaxx
Waar het eerste album wat vlak werd en te weinig variatie bevatte, staat het tweede album van Avenged Sevenfold bol van de strakke riffs ijzersterke zang en veel variatie. Het album kent een groot aantal steengoede nummers met als hoogtepunten "Unholly Confessions" "I Won't See you Tonight pt.1" en persoonlijke favoriet "Second Heartbeat".
De combinatie van harde screams en clean zang werkt erg goed en dit maakt het een veel aangenamer album om naar te luisteren dan naar de voorganger. Dit gecombineerd met sterke nummers en veel variatie maakt dit een zeer goede opvolger van "Sounding The Seventh Trumpet"

avatar van Wreckage
Heerlijk album van de heren. Stukken beter als de debuutplaat.
Na Waking The Fallen word t allemaal minder, met als uitzondering Nightmare.

2,5 jaar later vind ik het te vaak te matig. Ik schreef zelfs 'pittig gekruid', maar dat ontbreekt juist te vaak. Ik rond 'm nu naar beneden af.

avatar van JB7x
Als Avenged liefhebber ( zou je niet zeggen met deze naam ) is dit by far hun beste album. Kwam Avenged tegen toen ze net City of Evil uitbrachten en dat beviel heel erg. Jaren waren City of Evil en The White Album mijn lievelings albums totdat ik later de genialiteit in de riffs, de melodielijnen, de solos, de opbouw van de nummers van Waking The Fallen inzag. Ben echt heel blij met de resurrected version, dat laat alle nieuwe fans van Nightmare en HTTK waar de echte kracht van Avenged ligt.

Ik kan echt amper een paar nummers uitkiezen als lievelingsnummer, And All Things Will End wil ik er toch uitlichten want kan me niet herinneren dat een plaat ooit op zo'n superieure wijze eindigt. Heel die song zit vol verrassingen met als hoogtepunt de laatste solo.

avatar van Kondoro0614
Een totaal nieuw soort A7X voor mij maar na toch een paar keer geluisterd te hebben is dit wel echt een heel gaaf album, niet hun beste dat voor mij altijd Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold (2007) zal blijven ze laten hier wel één van hun doorbraken horen en het publiek waaronder ik vond het te gek. We zien natuurlijk de oude A7X hier uit hun plaat gaan en met nummers als 'And All Things Will End' slaan ze echt wel hun plaat en heb ik weer een lekker album gevonden om in de auto te draaien op een lekker hoge volume.

avatar van gigage
Het instappen van Synester Gates doet niet alleen de gitaarpartijen goed maar ook de composities. Vele melodieuze breaks die je nu nog steeds tegenkomt bij de NWOAHM band. Misschien dat het daardoor komt dat de metal core niet altijd even oprecht overkomt. Daar staat tegenover dat de riffs en het twin gitaar leads ijzersterk zijn plus is er veel ruimte gecreëerd voor lang uitgesponnen songs. Het met piano beginnende 9 minuten durende I see you tonight part 1 is daar een mooi voorbeeld van en je merkt dat de band later nog wel eens teruggrijpt naar de songstructuren die hier al in the rough worden neergezet.
Na dit album tekent de band een platendeal bij een major label (Warner) en vergaard de bijbehorende glorie.
In 2014 ziet Waking the Fallen opnieuw het daglicht (Als 2cd) die dan beter chart dan destijds in 2003.