Deicide - Once Upon the Cross (1995)

Label: Roadrunner

1. Once Upon the Cross (3:27)
  2. Christ Denied (3:38)
  3. When Satan Rules His World (2:54)
  4. Kill the Christian (2:57)
  5. Trick Or Betrayed (2:24)
  6. They Are the Children of the Underworld (3:11)
  7. Behind the Light Thou Shall Rise (2:57)
  8. To Be Dead (2:39)
  9. Confessional Rape (3:52)
avatar van Edwynn
Alsof de loop van de geschiedenis voor de man uit Nazareth nog niet erg genoeg is geweest, is hier Glenn Benton weer met 9 nieuwe nagels om er op het kruis bij te kloppen.
In staccato komen de antischristelijke leuzen op je af in nummers als Christ Denied, When Satan Rules His World of Kill The Christian. Banaler kan haast niet.
Toch vind ik de nummers an sich zeker vermakelijk. Sterker nog, Once Upon The Cross bevalt mij van alle Deicide albums nog het best. De death metal is behoorlijk catchy zonder ook maar iets aan kracht in te boeten. De riffjes in met name het geweldige titelnummer zijn wat technischer geworden en herinneren heel soms aan Morbid Angel. Maar vergis je niet. De sound van de broertjes Hoffman is uit duizenden herkenbaar en hun stijl blijft een stijl van brute agressie. Net zoals de hele band blijft volharden in uiterst lompe, kwaadaardige death metal.