menu

Clive Nolan & Oliver Wakeman - The Hound of the Baskervilles (2002)

mijn stem
3,47 (16)
16 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Verglas

  1. Overture (5:57)
  2. The Curse of the Baskervilles (6:14)
  3. Three Broken Threads (4:36)
  4. Shadows of Fate (7:01)
  5. At Home in the Mire (4:52)
  6. Run for Your Life (4:52)
  7. Picture of a Lady (3:40)
  8. The Argument (4:48)
  9. Second Light (2:00)
  10. Seldon (4:57)
  11. Death on the Moor (6:13)
  12. By Your Side (3:32)
  13. Waiting (5:29)
  14. Chasing the Hound (4:33)
totale tijdsduur: 1:08:44
zoeken in:
avatar van Dielie
4,5
klinkt dit album zo Halloween-duister als het er uit ziet?

prachtige sfeerschepping, die hoes, als de muziek zo is ga ik hem eens luisteren

iemand?

dank

avatar van c-moon
5,0
Ben er momenteel nog eens naar aan het luisteren.. het is gewoon schitterend. Laar Clive Nolan (Pendragon/ Arena/ Strangers On A Train/...) en Oliver Wakeman (ja, zoon van...) hun ding doen en je krijg prachtige muziek...

Schitterend toestenwerk van Wakeman en Nolan, aangesterkt door de crème de la crème van progmuzikanten zoals Robert Powell, Bob Catley (vocals), Ashley Holt (vocals), Tracet Hitchings (vocals), Paul Allison (vocals), Michelle Young (vocals), Ian Gould (vocals), Paul Wrightson (ex-arena) op backing vocals en met Karl Groom (gitaar), Arjen Lucassen (gitaar), Peter Banks (gitaar), Jo Greenland (viool), Eva Albering (fluit), Tony Fernandez (drums), John Jowit (IQ, Arena) (bass), Peter Gee (bass), ...

De sfeer is er volop.. het hele Sherlock Holmes verhaal "The Hound Of The Baskerviles" van Sir Arthur Conan Doyle wordt verteld / gezongen op brilljante wijze... schitterende toetsenpartijen, knap gitaar werk... en vocalisten zijn erg goed bij stem.. de progprincesjes Tracey Hitchings en Michelle Young zingen als echte nachtegaaltjes...Mooie samenhang... schitterende melodieën..

Als je van melodieuze progmuziek houdt, en niet vies bent van een conceptalbum, zal je dit album zeker kunnen apprecieren... fans van Shadowland, Arena, Ayreon, ... zullen dit zeker kunnen smaken ook...

De verschilelnde vocalisten vertolken de verschilende rollenin het verhaal:

Robert Powell - Dr. John Watson (de verteller)
Bob Catley - Sir Henry Baskerville
Ashley Holt - Dr. James Mortimer
Tracey Hitchings - Miss Beryl Stapleton
Paul Alisson - Stapleton
Michelle Young - Mrs. Laura Lyons

Het boekje is ook heel mooi verzorgd met alle teksten, waar ook duidelijk aangegeven staat welk character aan het woord is, en schitterend artwork van Peter Pracownik...

Clive Nolan-fans kunnen dit blindelings kopen
Het is NOG indrukwekkender dan Jabberwocky!

Een goed verhaal. Prachtige melodieen, en schitterende musiici... een pracht van een album..

Méér info hier: http://www.verglas.com/artists/nolan_wakeman/artists_nw.htm

avatar van Dielie
4,5
dank je wel voor de uitleg c-moon, ga ik eens achterna


avatar van Dielie
4,5
in bestelling, (eindelijk)

avatar van Casartelli
0,5
Casartelli (moderator)
Hm net te laat om je te waarschuwen. Dit is echt een van de meest monsterlijke kitschpartijen die ik ken, al denk ik dat c-moon wel gelijk heeft met zijn aanbeveling dat Clive Nolan fans deze plaat blind kunnen kopen.

avatar van c-moon
5,0
Kitsh?? Hm.. vind ik niet hoor.. Ach.. en als het wel zo is.. ach wat... ik vind de zweverige synths om van te smullen.. het ligt er misschien allemaal bombastisch dubbel en dik op, maar ik hou er wel van moet ik toch bekennen

avatar van Dielie
4,5
ik vind hem ook wel goed!

avatar van c-moon
5,0
Dielie schreef:
ik vind hem ook wel goed!



avatar van Flipper
4,0
Geen goed detective op TV, ben je het spelen van Cluedo even zat, dan is dit album een goed alternatief. Naar het boek van Sir Arthur Conan Doyle waarin Sherlock Holmes en zijn compagnon Watson naar de moerassen van Devon afreizen om een demonische hond op te sporen.

Lekker muzikaal avontuur wat meer een muzikaal hoorspel is. Heeft soms veel weg van die manier hoe 'War of the worlds' is opgezet. Je hoort ook de invloed van vader Rick (Wakeman). Het had ook zo een Kayak album kunnen zijn en wanneer Arjen zijn gitaar ter hand neemt gaat het richting Ayreon.

Voor mij zeker geen kitsch maar soms even lekker wegzinken in een typisch Engels verhaal wat zich einde 19e eeuw afspeelt.

avatar van Dielie
4,5
cool album, bijna halloween en dus weer tijd om deze te luisteren

laat de demonen los

wooha

avatar van Dielie
4,5
en weer maar eens gaan luisteren en beelzebub gaan aanbidden

avatar van Dielie
4,5
Halloween-tijd kinderen!

wooeeh

avatar van Dielie
4,5
woohoo, stilletjes aan weer uit het rek halen en bibberen!

BIBBERDEBIBBERDEBIBBER!!

GRRRR

*stilte*

cool

avatar van Dielie
4,5
en dan stilletjes aan deze weer bovenhalen uit het moeras en griezelen maar!

Halloween is mijn favoriete feest ja


avatar van uffing
3,5
Hoewel het zeker niet het beste album is dat ik ooit gehoord heb, heeft het me in ieder geval ertoe aangezet om de werken van Sir Arthur Conan Doyle weer eens te herlezen destijds. Wakeman en zeker Nolan kunnen - ondanks de vele gastmuzikanten - veel beter.

avatar van BoyOnHeavenHill
1,5
Ik luister dit album nu voor het eerst, maar het is toch wel vreemd om daar onverwachts de stem te horen van Ashley Holt, die ook al de zang verzorgde op bijvoorbeeld Journey to the center of the earth en The myths and legends of King Arthur and the Knights of the Round Table van Oliver Wakemans váder. . .

avatar van BoyOnHeavenHill
1,5
Ik heb de roman vele malen gelezen, er staan drie vaak bekeken verfilmingen in mijn DVD-kast, en ik heb bewondering voor het enthousiasme waarmee Dielie deze MusicMeter-pagina bijna in z'n eentje in leven houdt, maar qua oordeel moet ik me helaas toch bij Casartelli aansluiten. Flauw als een smakeloos aftreksel van The war of the worlds en Journey to the centre of the earth, met nergens echt goede songs maar wel vele tamme orgelloopjes, met een melige instrumental (Three broken threads) die node de hand van een Jeff Lynne mist, een Bat out of Hell-outtake (Shadows of fate), een oubollig powerduet (Run for your life) en een gênante ballade waar ze kennelijk Neil Diamond niet voor konden strikken (Picture of a lady), en als dieptepunt die zouteloze instrumentaaltjes die worden gebruikt als achtergrond voor de verteller (zoals The curse of the Baskervilles, Second light en Death on the moor).
        En dan dat laatste nummer: het spannende einde van het verhaal met legio dramatische mogelijkheden (de hond die Sir Henry aanvalt, Holmes die het beest neerschiet, Stapleton die in Grimpen Mire omkomt) wordt niet eens in een spectaculair slotnummer bezongen maar door de verteller tegen weer die stomvervelende muzak-achtergrond naverteld, gevolgd door een pseudo-majestueuze finale die voorbij is voordat je beseft dat je zit te luisteren naar wat de climax van het geheel zou moeten zijn. Nee, voor mij doet deze plaat geen recht aan de oorspronkelijke roman. (Extra half sterretje voor de gitaarsolo van Arjen Lucassen in Seldon, misschien niet echt briljant maar in ieder geval een spaarzaam moment waarin de muziek éven los van de aarde komt.) 

Gast
geplaatst: vandaag om 11:09 uur

geplaatst: vandaag om 11:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.