The Night Flight Orchestra - Internal Affairs (2012)

Zweden
Label: Coroner

1. Siberian Queen (6:03)
  2. California Morning (5:37)
  3. Glowing City Madness (3:57)
  4. West Ruth Ave (6:42)
  5. Transatlantic Blues (8:21)
  6. Miami 5:02 (3:49)
  7. Internal Affairs (4:48)
  8. 1998 (4:57)
  9. Stella Ain't No Dove (4:27)
  10. Montreal Midnight Supply (4:41)
  11. Green Hills of Glumslöv (4:08)
  12. American High * (3:35)
avatar van da dude
Catchy retro rock van Soilwork zanger Björn Strid en David Andersson (oa sessie werk voor Soilwork), met hulp van Sharlee D'Angelo (Spiritual Beggars, Arch Enemy, Mercyful Fate en ga zo nog maar even door) en nog twee voor mij onbekende muzikanten. Op hun Myspace zijn alvast twee nummers te beluisteren waarvan 1998 toch wel héél lekker wegluistert

avatar van pavilionmx70
Ik heb deze band via Youtube ontdekt. Bij toeval klikte ik "Siberian Queen" aan en it hit me like a hammer! Wat een geweldig nummer! Meteen naar bol.com gegaan en de CD besteld. Ik heb begrepen dat de leden uit meerdere metal bands komen maar op deze plaat geen metal maar onvervalste 70s classic rock. Favoriete nummers zijn bijna niet te noemen, de plaat is een groot feest. Voor mij de verrassing van 2012!

avatar van Bush Beast
Spotify heeft besloten dat ik dit een leuke band vindt ... En inderdaad ze hebben gelijk. Onvervalste jaren 70 rock ala Reo Speedwagen. Lekker. Moet nog wat vaker luisteren, maar er zijn al een paar nummers die blijven hangen (West Ruth Ave).

avatar van james_cameron
Best leuk gedaan, deze retro jaren '70 rock op de rand van zelfparodie, maar met net te weinig goede songs om echt op te vallen. De zang, van Soilwork's Björn Strid, komt hier wat mij betreft ook niet zo goed uit de verf. Het is allemaal een beetje eenzijdig en eentonig. Wellicht dat de albums hierna wat interessanter zijn.

avatar van ProGNerD
james_cameron schreef:
Wellicht dat de albums hierna wat interessanter zijn.

Zeker; veel plezier...