Shadowside - Inner Monster Out (2011)

Braziliƫ
Rock / Metal
Label: Inner Wound

1. Gag Order (4:37)
  2. Angel with Horns (4:41)
  3. Habitchual (3:31)
  4. In the Name of Love (3:48)
  5. Inner Monster Out (3:47)
  6. I'm Your Mind (3:25)
  7. My Disrupted Reality (4:13)
  8. A Smile Upon Death (3:21)
  9. Whatever Our Fortune (3:01)
  10. A.D.D. (4:11)
  11. Waste of Life (3:41)
  12. Ace of Spades *
avatar van james_cameron
Fijne energieke metal uit Brazilië, aangevoerd door een zichzelf binnenstebuiten kerende zangeres. Ik hoor doorgaans liever mannelijke zang bij dergelijke muziek, maar haar stem past goed bij het songmateriaal en zorgt er in ieder geval voor dat de band niet dertien-in-een-dozijn klinkt. Niet dat de rest van de band doorsnee is: de ritmesectie is retestrak en het gitaarwerk is om van te smullen. Verrassend ook dat de verplichte ballad ontbreekt op het album- alle elf songs zijn stevige beukers, zonder uitzondering de moeite waard.

avatar van ProgMetal
Al poosje in mijn collectie en weinig toe te voegen aan commentaar van james_cameron maar 1 berichtje is beetje weinig voor deze

Bovengenoemde brulboei is Dani Nolden die naast haar eigen band met zo’n stem een graag geziene gast bij andere bands is.

Ben je in Brazilië enigszins van betekenis dan doe je uiteraard mee met :
Soulspell
Maar daarnaast ook met :
Angra
Shaman
Tempestt
Sphaera Rock Orchestra

Maar ook buiten Brazilië als met :
Benedictum

Enige gevoel wat deze CD bij mij achterlaat is waarom er maar 1 van deze band in mijn collectie zit

Niet baanbrekend maar zeker lekker.

avatar van ProgMetal
Die van mij sluit trouwens af met Motörhead cover : Ace Of Spades waarin Dani toontje lager zit dan de rest van de CD en dus meer tegen het origineel maar afwijkend van de eigen nummers en in dat opzicht leuk extraatje.

Zal hem even toevoegen.