Heatwave - Central Heating (1977)

Funk
Label: GTO

1. Put the Word Out (6:36)
  2. Send Out for Sunshine (4:26)
  3. Central Heating (4:44)
  4. Happiness Togetherness (4:00)
  5. The Groove Line (4:19)
  6. Mind Blowing Decisions (4:17)
  7. The Star of a Story (5:41)
  8. Party Poops (3:51)
  9. Leavin' for a Dream (3:24)
  10. Back That Axe * (3:46)
  11. The Groove Line [12" Disco Version] * (7:26)
  12. Mind Blowing Decisions [12” Disco Version] * (7:31)
avatar van sq
sq
Nooit echt helemaal goed beluisterd en toch al vele jaren in mijn bezit. Ooit gekocht voor een gulden en toen ook al met het idee dat dit wel kwaliteit moest zijn; de funk/jazz groep met daarin grootheden George Benson en Rod Temperton.

Niet helemaal duidelijk waarom deze zo lang in de kast is blijven staan. Het album stond zelfs nog niet in mijn ´In bezit´ lijst, wat zou kunnen betekenen dat ik m in elk geval sinds 2005 niet heb gehoord.

En dan toch zo´n lekker plaatje voor bij zomers weer, in weerwil van de titel.

Hitje vanuit die tijd is dance-track The Groove Line. En bij wijze van bonus, zonet bij herbeluisteren pas (voor het eerst?) bewust gerealiseerd: Track 7 ´The Star of a Story´ staat ook op latere soloplaat van Benson: George Benson - Give Me the Night (1980)