Legowelt - Classics 1998-2003 (2003)

Alternatieve titel: A Selection of Tracks from the Archive Bunker

Electronic
Label: Bunker

1. Sturmvogel (5:30)
  2. Strange Girl (6:04)
  3. Total Pussy Control (6:05)
  4. Are You Truly Debonaire (3:56)
  5. Dirty Love (5:36)
  6. The Republic (4:59)
  7. The Nomium Syndrome (6:04)
  8. Cherri Meets the Professor (2:48)
  9. Against the World (6:07)
  10. Haunted Harp (3:01)
  11. Chokolectricity (4:45)
  12. Gotoburg Jacks (5:15)
  13. Dimension Door (5:51)
avatar van brooklyn
Jaaa! Legowelt. Gisteren nog gezien in Enschede. Dit is weer zo'n superalbum met zijn beste platen. Erg goed!

Eigenlijk moeten al die losse releases van Legowelt ook eens toegevoegd worden, maar waar vind je in godsnaam die hoesjes. Niet op zijn eigen site helaas.

avatar van Jeroen enzo
misschien op www.diskogs.com
ik zal eens kijken

Electro zoals electro moet zijn.

He, wat?

Legowelt heeft een leuke stijl, Sturmvogel is leuk!

Wat te denken van Total Pussy Control en The Republic. Meesterlijke tracks. Dit is het eerste wat ik aanzet als ik zo thuis kom!

Jep! Lekkere electro. K ben nog niets beters tegengekomen....

Electro_
Geweldig album. Heb het ook gelijk de volle mep gegeven. The Republic, Gotoburg Jacks en Dimension Door zijn wel m'n favorieten maar alle nummers zijn geniaal

Electro_
Het valt me trouwens ook op dat alle albums van Legowelt een erg hoog gemiddelde hebben. Jammer dat er niet genoeg stemmen zijn om hem in de toplijsten te zien

avatar van orbit
Sommige tracks zijn wel leuk, zoals gotoburg jacks en pussy control, maar ik kan dit toch ook weer niet te vaak luisteren.. stijl van legowelt is niet geheel aan mijn oren besteed.

DwarreI
Morgen op Todaysart festival, wie gaat er heen?

zalige muziek!

avatar van Onderhond
Tja, electro is sowieso mijn ding niet zo.

Positief zijn de melodieën, die klinken wel gezellig en aardig. Maar daarmee is al het positieve ook gezegd van mijn kant. Vreselijke, povere thudbassjes en erg beperkte, simpele ritmes. FastTracker II nostalgie, maar niet iets om op een professionele release te horen. Daarbij zijn de samples vaak van barre kwaliteit.

Op zich jammer, maar de Duitse vocals maken het helemaal niet om aan te horen. Ongelofelijke kitsch.

1.5* voor de melodietjes, maar benieuwd of dat standhoudt over meerdere luisterbeurten heen. Povere dansmuziek dit.

Joyrex
Onderhond schreef:
Tja, electro is sowieso mijn ding niet zo.

Het gaat Danny Wolfers (en zijn collega's bij Bunker) er meer om om die typische late jaren '70/begin jaren '80 disco/synthpop sound te gebruiken. Legowelt is wars van moderne, digitale productiemethoden, en geeft de voorkeur aan een zo'n rauw en analoog mogelijke sound. Volgens mij probeert hij met zijn muziek ook meer een sfeer te scheppen, dan dat de tracks afzonderlijk meesterwerken van compositie zouden zijn.

fasttracker?? allemaal originele hardware apparatuur, vriend http://www.xs4all.nl/%7Eawolfe/studio.htm

veel tracks zijn wat cheesy idd, maar het sfeertje is gaaf.. en sommige melodieen zijn geniaal

avatar van nuf
nuf
tja, toch minder interessant dan ik voorheen dacht, dit legowelt. Leuk om aan te horen maar toch te simpel en na een tijdje zelfs irritant.

2.5*

Poa
Sturmvogel is inmiddels Disco Rout voorbijgestreefd als persoonlijke Legowelt-favoriet. Geweldig

Met Guy Tavares samen cash aan het tellen op een plee. Danny Wolfers, baas!