Joey Bada$$ - 1999 (2012)

Label: Cinematic

1. Summer Knights (1:56)
  2. Waves (3:32)
  3. FromdaTomb$ (3:25)

met Chuck Strangers

4. Survival Tactics (3:23)

met Capital STEEZ

5. Killuminati (2:34)

met Capital STEEZ

6. Hardknock (5:18)

met CJ Fly

7. World Domination (2:43)
  8. Pennyroyal (2:50)
  9. Funky Ho'$ (4:29)
  10. Daily Routine (2:58)
  11. Snakes (4:19)

met T’nah Apex

12. Don't Front (4:22)

met CJ Fly

13. Righteous Minds (3:44)
  14. Where It'$ At (4:09)

met Kirk Knight

15. Suspect (11:47)

met Capital STEEZ, CJ Fly, Chuck Strangers, Dyemond Lewis, NYCk Caution, Kirk Knight, Rokamouth, T'nah Apex en De$$y Hinds

avatar van WeztSide
Elke hiphopliefhebber moet dit nieuwe talent checken. Joey Bada$$ houdt vast aan de traditionele boombap, weinig vernieuwends dus, maar doet dit wel heel goed. Het is inderdaad niet voor te stellen dat hij pas 17 jaar oud is. De beats staan als een huis, zowel de beats die hij geleend heeft van producers als J Dilla en Statik Selektah, als die uit de ProEra-stal. De MC en alle gastartiesten houden het niveau qua teksten ook constant hoog. Bada$$ beschikt over een fijn stemgeluid, maakt leuke metaforen en interessante vergelijkingen en zijn rijmschema's zitten technisch goed in elkaar. Ik kan niet wachten op een volgend werk van ProEra, of het nou een volwaardig album van Joey Bada$$ of een mixtape van een ander lid als Capital STEEZ is.

avatar van Teunnis
Zonder twijfel verdient Joey Bada$$ de titel talent van het jaar. Deze 17-jarige jongen uit Brooklyn doet haast de hele Odd Future-hype vergeten. Muzikaal is het niet helemaal te vergelijken met OF. Op deze mixtape rapt hij met een heerlijk flow op beats van o.a. MF DOOM en J Dilla. De ene keer is de productie lekker loom, de andere keer is het wat meer jazzy. Beiden stijlen passen Joey Bada$$ perfect. Ook de rest van de PRO ERA crew laat zich af en toe van hun beste kant horen. Op de twaalf minuten durende afsluiter Suspect krijgt elk lid een verse en het plezier druipt er vanaf. Benieuwd of er volgend jaar een regulier album uit deze hoek komt.

avatar van Holla
Dit zette hij 15 April op zijn facebook/twitter. Zijn twitterberichten worden ook op zijn facebook gezet, u snapt me

Even heel simpel kopieren plakken van de facebookpagina:

Joey Badass
maandag
I'll announce my new project on 4/20.

avatar van DarkoMarco
Oei een lekker zomerse mixtape, die ik ook vele malen heb gedraaid Een lekker zomerse tape, die gegarandeerd voor wat relaxing zorgt!

Oke waarmee eerst beginnen, het positieve of het negatieve? laten we dan met het negatieve beginnen, hebben we dat meteen al gehad!

- Mr. Badass heeft een wat saaie stem, hij rapt over de gehele lijn wat monotoon wat me soms niet helemaal bijhoud. Dan word het volgen en verstaan van de lyrics voor mij wat moeilijk. Dit soort styl is tegenwoordig aardig populair, maar heeft mij nooit echt prima kunnen bevallen.

Positieve: Terwijl ik eerlijk gezegd de gast artiesten wat interessanter dan Joey zelf! Zoals: Chuck Strangers! Op het nummer FrombaTomb$ vind ik hem duidelijk de track killen. Hoewel bij het top nummer Survival Tactics Joey juist heel interessant klinkt, is Capital STEEZ dat zeker ook Was trouwens dat stukje: 'Who the fuck passed you the mic and said that you can flow?' niet van Thyme, op de Eminem track: Open Mic? echt tof, net als het refrein van Snake

Joey heeft de kwaliteit zeker wel, elk nummer is dan ook leeker te luisteren, al hoop ik volgende keer meer emotie te kunnen horen!

*3.5

avatar van Marciano Coffie
Van alle mixtapes dat ik heb geluisterd, is dit wel mijn meest beluisterde. Van een 17-jarige rapper dit doen is gewoon killing vet. Fucking harde beats, sterke lyrice. Wel een monotone flow maar dit heeft gewoon met ervaring te maken.

Kortom: een zeer dope mixtape. 4,5 sterren.