TNGHT - TNGHT (2012)

3. Higher Ground (3:19)
  4. Bugg'n (3:25)
  5. Easy Easy (3:51)
avatar van Jacktherapper
Afgrijzelijk hard. Zo simpel, zo strak, helder, zuiver en zwaar. Wat een team die Lunice en Hud Mo!!!

tuktak
Track 1 is goed voor een sit down, op track 2 zou ik een wall of death doen, track 3 lijkt prima voor een normale moshpit, track 4 een mooie circle pit en dan als afsluiter met track 5 een vuist in de lucht. I'm too old for this shit...

avatar van IllumSphere
Ik denk dat er veel mensen raar gaan op kijken als je op deze muziek een mosh pit doet. En zouden het ook niet echt appreciëren, waaronder ik. Het hoofd op en neer bewegen moet voldoende zijn.

Bugg'n heb ik al weken geleden gehoord en Higher Ground sinds Dour. Beide nummers zijn sterk, maar Bugg'n blijft momenteel de beste. Binnen enkele dagen heb ik hem trouwens binnen op vinyl.

tuktak
Tja, hier in Nederland kom je er echt niet onderuit bij elke festivaltent die dubstep of bass zegt te draaien.

avatar van Osiris Apis
Ik vind Bugg'n maar een vervelend nummer. Van de regen in de drup.

Improvision
Ik herkende alle tracks nog van hun set op Dour, dus ze hebben wel een indruk achtergelaten. Knetterhard.

avatar van IllumSphere
Ik weet trouwens niet wie dit heeft toegevoegd als een dance plaat, maar dat is het dus niet. Het is meer een elektronische plaat met hip-hop invloeden. Ik heb alvast een correctie ingediend.

? Dit is een act die ook op Rauw heeft gestaan volgens mij.

avatar van Goodfella
Dat lijkt me sterk, herman. 't is inderdaad lome, gestripte, tja, dupstep is het verkeerde woord, bassmuziek met corny melodietjes die op een soort ironische manier precies goed zijn

avatar van shaadiq haynes
'Bass' is tegenwoordig een genre op zich, heren

Ze hebben inderdaad niet op Rauw gestaan, maar wèl op het Rauwblog. Vandaar de verwarring.

avatar van IllumSphere
Ja, ik weet van het bestaan van Bass af, maar dat is geen optie bij het toevoegen van een album. Dat Bass een op zichzelf staand genre is zou ik nu ook niet direct durven zeggen. Men is er nog niet over uit of Bass een eigen persoonlijkheid heeft. Het wordt meestal gebruikt als verzamelwoord voor alle niet commerciële elektronische muziekstukken waar de bass prominent aanwezig is. Het is niet omdat het een eigen Wikipedia pagina heeft dat het daarvoor een apart genre van het elektronisch genre is. Oppassen dus.

Ik zou er wel voor opteren dat MuMe genres als Techno en House ook zou hanteren, dat zou het ietwat duidelijker maken. Dance is nu ook weer niet zo een genre die je kunt zien als een op zichzelf staand genre. Er staan hier heel veel house en techno platen die het label dance krijgen, terwijl het helemaal niet zo. Een Daft Punk is namelijk geen dance.

IllumSphere schreef:
Daft Punk is namelijk geen dance.

Wat dan wel? Country?

avatar van Stapler
Dance en Electronic is toch genoeg? Anders kan ook ik nog wel even zeuren of TripHop of Grunge.

avatar van shaadiq haynes
Wat is dan de voorwaarde om een 'dance'-plaat te zijn? Dat het dansbaar is?

avatar van Ploppesteksel
Op MuMe geldt de regel (naar mijn aanvoelen) dat zodra iets elektronisch is met een strak, dansbaar ritme (zoals techno, house, UK funky, electro, dubstep, drum 'n bass, ....) het genre 'Dance' moet worden toegekend. 'Electronic' is bestemd voor acts als Flying Lotus, Aphex Twin, Amon Tobin, ...

Dat is althans wat ik denk als ik kijk naar sommige van mijn toegevoegde releases die steeds werden afgekeurd als ik 'Electronic' als genre invoerde. Mijn inziens zouden iets meer genres toch wel een welgekomen toevoeging zijn.

Los daarvan vind ik dit een aangename EP met 3 echte uitschieters: Higher Ground, Bugg'n en Easy Easy. Op Dour waren dat ook de tracks die mij het meest uit mijn dak lieten gaan (en nee, ik was niet aan het moshen ).

herman schreef:

Wat dan wel? Country?

Daft Punk wordt gezien als een house act..

House, electro... het is allemaal dance.

avatar van FlyLo
Godverdomme, ik word echt bloednerveus van deze muziek. Zeker Bugg'n en nog meer Easy Easy.

avatar van bennerd
IllumSphere schreef:

Ga je soms naar optredens van dergelijke artiesten? Sets van Lunice zijn ideaal om een grote moshpit op te starten. Dat je het niet leuk vindt, is een tweede.

avatar van IllumSphere
Ik neem soms de trein naar Londen waar zulke sets enorm veel worden gedraaid in het weekend en ik heb ook al enkele keren de Boiler Room meegemaakt, maar daar wordt er nooit een mosh pit gehouden. En als er dan één ontstaat, wordt die direct in de kiem gesmoord door de anderen. Ik ben toch niet echt de enige die daar niet tegen kan en dan ook zulke mensen wegduwt als ze dicht komen. Dat zulke harde muziek wordt gebruikt om stoom af te blazen is normaal, maar dat betekent niet dat je daar zo gewelddadig voor moet zijn. Ik ken veel mensen die daar ook gewoon genieten van de bass, soms onder invloed van, en om dan steeds op jouw stappen te letten omdat er ene het leuk vind om tegen omstanders te beuken, bedoel of onbedoeld, is gewoon absoluut niet genietbaar.

avatar van bennerd
Bij dergelijke feesten zijn de moshpits dan ook voor de wannabe's

avatar van IllumSphere
Goh, ieder zijn eigen opvatting van een feestje bouwen. Van mij mogen ze dat doen, maar als ze iets te dichtbij komen dan duw ik ze gewoon weg. Dat is niet om ruzie te zoeken, maar meer om mezelf te beschermen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er iemand een bloedneus of eender welk letsel krijgt door zulke akkefietjes. Als ze het toch nodig achten, dan doen ze dat maar helemaal achteraan of net buiten de tent. Het is niet enkel levensgevaarlijk als het helemaal vooraan of in het midden is, maar dat zorgt ook voor enig paniek en verwarring. Veel bezoekers van festivals weten het wel dat zulke taferelen gebeuren, maar er moet daar maar één onwetende tussen zitten en de bom van paniek ontploft.

Ik beweer trouwens niet dat het achteraan minder gevaarlijk is, maar dan is er nog tenminste ademruimte in de tent. Ik ben trouwens ook geen engeltje als ik bijvoorbeeld een ietwat hardere vorm van muziek hoor en ik durf weleens te crowdsurfen, maar ik probeer het altijd voorzichtig te doen.

Leuke EP en zeker goed voor op de dansvloer, maar over een half jaar is dit weer vergeten. Wel grappig trouwens dat dit op Warp is zit. Wat ik ervan weet is dat toch wel een label met een reputatie.

avatar van Oepsje
Erg lekkere EP, bordevol muziek om op te dansen. Af en toe neigt het gevaarlijk naar Trap maar de heren zelf zeggen dat dat niet de insteek geweest is.
Hoe dan ook erg lekker produceert en een duo om in de gaten te houden!

avatar van Kuk
Kuk
Dit blijk ik op Dour festival gezien te hebben en bij het opzetten van het weergaloze Goooo komen de beelden weer boven. Hoewel de invloed van dat moment enigszins z'n stempel op die show heeft gedrukt, is bovenstaand nummer nog steeds dagelijkse kost. Om wakker te worden, mezelf op te peppen of voor een avond de stad in. De rest is een behoorlijke bak herrie, genietbaar maar niet allemaal even sterk.

toris
Geweldig. Ik heb deze gasten blijkbaar gemist op Lockdown festival, maar naar aanleiding van alle de festivalrecensies die TNGHT de hemel in prezen heb ik dit toch maar opgezet. Is dit de muziek van de toekomst?

Improvision
Het is 2007 in een nieuw jasje.

avatar van Booyo
FlyLo schreef:

Als het keihard staat, en ik heb een slokkie op kan ik een nummer als Higher Ground nog wel waarderen. In andere sferen word ook ik er vrij nerveus van.

avatar van IllumSphere
Het is dan ook niet bedoelt om op te zetten in andere sferen.