Alex Vissering - 'N Stukkie van Miezulf (2006)

1 stem

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Zo Vroug in de Mörn (4:25)
  2. Dit Is 2002 (3:28)
  3. In de Verte Woar de Hoane Kraait (5:16)
  4. Röddevangersblues (3:17)
  5. Nou Is Nou (4:19)
  6. De Groanrepubliek (4:08)
  7. Middag Humsterlaand (3:15)
  8. Olle Tjoard (5:24)
  9. Op de Grins van Ons Verstaand (3:17)
  10. Gelok Nemt Mie Te Groazen (4:23)
  11. Mien Leven Is Net N Film (3:31)
  12. Schelden Dut Inains Wel Zeer (3:14)
  13. In Mien Kop (3:48)
  14. N Dreume Is N Dreume (3:26)
  15. Mien Machteg Wad (3:28)
  16. Decemberlaid (5:11)
avatar van blaauwtje
Een ware vertegenwoordiger van het Gronings lied, een veelzijdig natuurmens deze troubadour uit Laudermarke, een buurtschap in het uiterste zuid oosten van Groningen, vlakbij Ter Apel.

Hij verstaat de kunst om met zijn beeldende voordracht, liedjes tot leven te brengen, luister eens naar het prachtige De Groanrepubliek, je waant je echt in de wuivende korenvelden van het Oldambt, dit nummer is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker in deze regio.

Zijn natuurliefde komt krachtig tot leven in het prachtige Mien machteg wad, zijn beroep, hij was ooit rattenvanger in dienst van de Prov.Groningen, krijgt in Roddevangersblues een prachtige invulling.

Zijn veelzijdigheid komt tot leven in zijn hobby projectjes, De Troubadours, die hij samen met Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot heeft opgezet, groningstalige countryrock zoals Jongedijk het ook maakt in zijn band Taneytown, en de band Hollywood Horseshit, een soort van familiegroep.

Kortom een singer songwriter, een regionale persoonlijkheid van formaat. Deze cd is van grote schoonheid en voor Groningers, zoals ik er een ben ,een groot feest van herkenning.