Bee Gees - Main Course (1975)

Australiƫ
Label: RSO

1. Nights on Broadway (4:27)
  2. Jive Talkin' (3:44)
  3. Wind of Change (4:56)
  4. Songbird (3:36)
  5. Fanny (Be Tender with My Love) (4:04)
  6. All This Making Love (3:05)
  7. Country Lanes (3:28)
  8. Come on Over (3:27)
  9. Edge of the Universe (5:06)
  10. Baby as You Turn Away (4:22)
avatar van Poeha
Het album met hun, voor mij, meesterwerk erop, Nights on Broadway.
Maar nooit heb ik me gewaagd aan het bijbehorende album. Tot vandaag.

En wat zonde dat ik dat niet eerder heb gedaan. Uiteraard was Jive Talkin' ook bekend en dat vind ik dan weer niet hun meest geslaagde kindje. Maar verder een prima track. De zonde zit hem in het drietal, Songbird, Fanny (Be Tender With My Love) en All This Making Love. Waarbij de eerste en de laatste als enigen nog niet bij genoemde favorieten staan. Onbegrijpelijk, zeker in het geval van Songbird. Wat een revelatie binnen hun oeuvre. Dacht dat ik al hun sterke nummers nu wel zou kennen en dan komen ze met zo'n albumtrack op de proppen. Het nummer ademt een Eagles en later ook, als de stemmen de hoogte in gaan, Elton John sfeer uit. Twee artiesten die ik zeker in die periode hoog heb zitten.

Maar ook Country Lanes en Come On Over spreken me zeker aan, als ook Baby As You Turn Away. Ik zou bijna zeggen, jammer van Wind of Change en Edge of the Universe, anders had dit album de volle vijf sterren gekregen.

Maar al met al weer een zeer fraai album aan m'n collectie kunnen toevoegen. Hier ga ik nog lang van blijven genieten.