Gregory Isaacs - Night Nurse (1982)

Jamaica
Reggae
Label: Mango

1. Night Nurse (4:09)
  2. Stranger in Town (3:52)
  3. Objection Overruled (3:57)
  4. Hot Stepper (4:36)
  5. Cool Down the Pace (5:15)
  6. Material Man (3:36)
  7. Not the Way (3:50)
  8. Sad to Know (You're Leaving) (4:10)
avatar van Tonio
In de zomer krijg ik onherroepelijk zin in Cubaanse of Afrikaanse muziek, maar zeer zeker ook in reggae. En dan is dit album toch vaak de eerste die ik dan op zet. Waanzinnig lekker album, met niet alleen Gregory, maar zeker ook Sly & Robbie in topvorm (en dat wil wat zeggen).

En niet alleen is de kwaliteit van de uitvoering geweldig, maar zijn alle songs stuk voor stuk ijzersterk. Reden waarom dit toch echt als klassieker betiteld mag worden, toch?

avatar van potjandosie
een klassieker van de "Cool Ruler". dit werd zijn eerste album voor het Island label en ook zijn meest succesvolle. de titeltrack werd als single uitgebracht en het album scoorde hoog in de UK album lijstjes.

slechts 8 songs van de man alle co-written met Sylvester Weise op dit iets meer dan een half uur durende album, waarop alles op zijn plek valt. stuk voor stuk schitterende melodieën gezongen met die zoetgevooisde stem van Gregory Isaacs, met geweldige backing van de sessiemuzikanten "The Roots Radics". overigens blijkt uit de credits van de cd uitgave van dit album in de serie "reggae refreshers", dat Sly Dunbar en Robbie Shakespeare niet meespeelden op "Night Nurse".

de productie is glashelder en klinkt ruim 40 jaar later nog als een klok. misschien iets te gepolijst voor de liefhebber van Jamaicaanse producties en iets teveel gericht op westerse oren, maar dat verklaart wellicht het succes dat dit album destijds had.

dit perfecte laid-back reggae album belandde deze zomer wederom menigmaal in mijn speler en kan zeker als klassieker worden betiteld.

de beste aanbeveling voor dit album lijkt mij de tekst hierboven van overmars89
"mijn mama danst momenteel heerlijk op deze muziek"

Album werd geproduceerd door Gregory Isaacs (assisted by "Flabba" Holt)
Recorded at Tuff Gong Studios, Kingston, Jamaica

Erroll "Flabba" Holt: bass