Mortillery - Murder Death Kill (2011)

Canada
Label: Horror Pain Gore Death

1. Murder Death Kill (5:46)
  2. Sacrifice (4:20)
  3. Evil Remains (2:40)
  4. Fritzl's Cellar (3:37)
  5. Outbreak (4:45)
  6. Despised by Blood (3:48)
  7. Countless Suicide (3:57)
  8. Voracious Undead (5:41)
  9. Without Weapons (3:53)
  10. Mortal Artillery (4:02)
  11. The Beast [Demo] * (3:30)
  12. Nuclear Disaster [Demo] * (2:55)
  13. Metal Machine [Demo] * (3:47)
avatar van da dude
Old school thrash metal met punk en hardcore invloeden, in het straatje van Détente en Znowhite, met zeer verdienstelijke zangeres (check hier), wat een strot! De inhoud is hier aanzienlijk beter dan de verpakking.

avatar van Edwynn
Haha. Deténte en Znöwhite zijn ook precies de namen die ik noemde in deze review die ik schreef voor wingsofdeath.net.

Leuke en energieke band. Heel erg retro, maar dat is alleen maar een plus in dit genre.

avatar van exodus
Ik houd helemaal niet van dat hele retro thrash gebeuren, maar de recensie in de Aardschok omtrent dit album maakte mij afgelopen zomer toch wel nieuwsgierig. Dus ik naar de platen/cd boer om deze cd eens kritisch te gaan beluisteren. Inderdaad: Detènte associaties (de sfeer) had ik ook wel, maar Detènte was wel agressiever hoor....en veel origineler en interessanter! ! ! De muziek hier op Mortillery's schijf vind ik iets meer glijden, de gitaren, mede door de productie die mij totaal niet hard en agressief genoeg is. Ook de meeste nummers vind ik net iets te weinig zeggend om door m'n knieën te gaan, hetgeen mijn oude thrashhelden van eerder met gemak bereikten bij mij. Waar ik al bang voor was: Mortillery heeft net als die vele, vele retro thrashbands van de laatste jaren ook ditmaal bij mij geen potten kunnen breken. En ik nog wel de cd-zaak in met de intenties om het schijfje, als dé schijf van de zomer van 2012, te gaan kopen als een nieuwe belofte...het lijkt maar niet te lukken anno tegenwoordig.

avatar van exodus
2011? Wat is deze schijf dan laat besproken door de heer Verhuysen in ons geliefde blad Aardschok....afgelopen zomer pas.

avatar van Edwynn
Het album was er al in 2011 maar bereikte pas in juni via Napalm de Europese kusten.

Ik vind dat veel retrobands er juist wel in slagen om nieuwe energie aan een genre te geven dat bijna dood was. Het blijven doordrukken maar toch vind ik Mortillery in al haar rommeligheid erg charmant. Een ander voorbeeld is 'ons eigen' T.C.F. Hun uiterst brutale Where Madness Reignsalbum is van internationale allure. Ondanks de oude waarden waarop de stijl gestoeld is.