André van Duin - Dit Ben Ik (1992)

Label: CNR

1. 35 Koeien (3:10)
  2. Op 'N Dag Als Vandaag (2:48)
  3. Ik Sla Alweer op M'n Duim (2:18)
  4. In 'T Cafeetje op de Hoek (2:53)
  5. Ben Je Eenzaam Vannacht (3:50)
  6. Eenzaam en Verlaten (3:25)
  7. Vriendschap Zonder Liefde (3:14)
  8. Totdat Ik Jou Zag (2:23)
  9. Tante Ine (2:55)
  10. Grote Voeten (3:04)
  11. Ben Je Nou Nog Niet Klaar (2:24)
  12. Het Leven Is Te Mooi (3:43)
  13. Kom, Ga Maar Lekker Slapen (3:12)
avatar van B.Robertson
Eindelijk een enigszins waardige opvolger van het album 'Typisch André' uit 1983. In de tussentijd bracht hij wat serieuze albums uit, het tamme 'De Ep Oorklep Show' en het voor een jeugdiger publiek bestemde 'André van Duin & Jaap Aap Presenteren Animal Crackers'.

'Dit Ben Ik' bestaat uit zowel serieuze als komische liedjes. Zo is 'Op 'n Dag als Vandaag' een vrolijk opgewekt liedje en 'In 't Cafeetje op de Hoek' gewoon wel gezellig. Maar waar het natuurlijk om draait zijn de komische liedjes. Hij 'jatte' zo links en rechts van alles bij elkaar. Publiciteitsstunt '35 Koeien' opent zwak, al heeft hij zijn doel hiermee wel bereikt: aandacht en een hitje. Bijzonder venijnig is 'Ik Sla Alweer op M'n Duim' waar het bloed haast vanaf spat. In 'Ben Je Eenzaam Vannacht' is hij tekstueel bijzonder op drift. 'Eenzaam en Verlaten', 'Totdat Ik Jou Zag', 'Grote Voeten', 'Ben Je Nou Nog Niet Klaar' en de wals van 'Het Leven Is Te Mooi' mogen er wezen. Helaas slaat de balans niet optimaal door naar de komische kant en is de productie erg matig. Toch eens opnieuw beluisteren binnenkort want dit staat op 3,25 bij mij.

avatar van nlkink
Eigenlijk Andre van Duin's Selfportrait.