Ja Rule - Pain Is Love (2001)

Label: Murder Inc.

1. Pain Is Love (Skit) (1:20)
  2. Dial M for Murder (3:32)
  3. Livin' It Up (4:17)

met Ashanti

6. Down Ass Bitch (5:31)

met Chuck

7. Never Again (4:18)
  8. Worldwide Gangsta (3:20)

met Caddillac Tah en Black Child

9. Leo (Skit) (2:18)
  10. I'm Real (4:12)

met Jennifer Lopez

11. Smokin and Ridin (4:51)

met Jodie Mack en O-1

12. X (5:02)

met Missy Elliott en Tweet

13. Big Remo (Skit) (0:19)
  14. Lost Little Girl (5:00)
  15. So Much Pain (5:03)

met 2Pac

16. Pain Is Love (5:04)
busta_x
Dial M for Murder, Never Again, Smokin and Ridin, Lost Little Girl dat zijn nummers waarbij zijn niveau wel ong op een 7 zit, maar de rest is echt niks en dat is met al zijn albums, een totale cijfer voor deze kerel geef ik een 5,5 en dus voor musicmeter 2*

relaxt album toch.

En die stem van ja rule valt wel bij mij in de smaak.

Alles is beter dan het nummer drop it like its hot, haha nee grapje.

ja rule moet weg

Vind je dit soort reacties nodig?

avatar van Vinni
Wat een boutplaat!
Onze hardcoregangsta.......

Marcel²
So Much Pain met 2Pac, hoe halen ze het in hun hoofd. Vreselijk gewoon, ik heb dit album wel een aantal keer mogen luisteren, maar werd er niet vrolijk van. Sorry hoor, dan nog liever Swingen Op De Reggae met Fransie.

eazyfan
schandalig dat zo een slegte rapper als Ja Rule de kans krijgt om samen te werken met een Legende als 2Pac.
de enige raps die ik op heel dit album goed vind is eigenlijk Pac's gedeelte in So Much Pain.

BB Gambini
Ik vind dit echt een goed album. En het nummer met Tupac is juist mooi. Maar ik vind die mensen die hierboven slechte reacties geven echt het zwakste van het zwakste. Jullie luisteren niet eens naar hem want, als Ja Rule op TV komt zet je je de TV snel uit, omdat dat moet van jullie God 50 Cent. Fuck al jullie kontenlikkers van 50 Cent.

Erg goed album als je het mij vraagt.. Het is natuurlijk niet 100% straatmuziek wat altijd zo lekker klinkt van Ja Rule.. Maar ook nummers als Im Real zijn goed te pruimen! Dail M for Murder en Smoking & Ridin zijn wat mij betreft de beste albums!!!

Social_Mask
Deze cd ooit als verjaardag kado gekregen. Was...... niet hoogtepunt van mn dag, laat ik het zo zeggen. Weet nog dat ik het 1 keer had gedraaid en was weggelopen om mezelf van 3hoog naar beneden te gooien. Neej, maar zonder grap, ik vond het een erg slecht album. Dat nr met 2Pac..ongelooflijk waar die man het lef vandaan haalt om zowat LETTERLIJK in zijn verses de tekst en vooral de flow van het orginele nr te kopieren. Dat nr was orgineel 2Pac met Big Stretch of Big Syke dat weet ik zo snel niet. Maar Rule taped gwn die tekst en flow van hun. Ik stond met mn mond vol tanden. Ik ga denk ik nog een keer mn kast opruimen en als ik deze album zie, zal ik het afspelen. Jah, soms moet je risico's nemen in je leven.

avatar van Wib0__
Het duet met Ashanti, en het duet met Jennifer Lopez zijn best aardig om af en toe naar te luisteren.
Heb de rest nog niet gehoord.. Dus zal nog niet gaan oordelen..

avatar van FunkyMonk
Social_Mask schreef:

Dat nr met 2Pac..ongelooflijk waar die man het lef vandaan haalt om zowat LETTERLIJK in zijn verses de tekst en vooral de flow van het orginele nr te kopieren. Dat nr was orgineel 2Pac met Big Stretch of Big Syke dat weet ik zo snel niet. Maar Rule taped gwn die tekst en flow van hun. Ik stond met mn mond vol tanden...

Stiekem vind ik dat stuk dat Pac erin komt (They never take me alive...) wél kippevel! Dat is niet zo bij de orinele versie geloof ik. Nuja, Ja Rule is gwn wack, en ik denk dat dàt meer je punt was

Social_Mask
FunkyMonk schreef:

Mmmhh net dat nr beluisterd, en jah je hebt wel gelijk. Dat is best hard. Maar ik heb kritiek op dat Ja Rule gewoon dat nr heeft gekopieerd. Dat had je wel door denk ik. Maar dat is idd een kippevel momentje.

Maar jah, over dit album.
Heb hem beluisterd en ik vind het nog steeds slecht. DMX die je wel een beetje kunt vergelijken met Ja vind ik vele malen beter. DMX kan ik nog best lang aanhoren, vind zijn stijl echt hard. Maar Ja vind ik echt fake. Ik probeerde daar niet op te letten tijdens het beluisteren van dit album, maar soms werd ik gwn gedwongen om dat wel te doen. Slecht album is dit. En dat heeft niet te maken dat hij mensen taped, of zijn beef met 50. Ik vind het gwn een matige/slechte rapper.

Favo's:
Dial M for Murder
So Much Pain

Ik vond dit wel een aardig album.. Erg commercieel, en het nummer met Pac is 10x niks, maar voor de rest gewoon lekker om aan te horen..
Maargoed ik heb het album dan ook heel vaak geluisterd, en op den duur ga je het gewoon goed vinden..
Album die bij mij écht in het rijtje van persoonlijke favoriet-only valt.. Net als Tical 0 Prequel van Method Man

avatar van Reijersen
Rule 3:36 is zijn beste werk. Vond het vroeger best oké met zijn Ashanti-refreintjes, maar kan me nu geenzins meer bekoren.

1,5 ster.

Lil Bizzy Bone
Veel mensen luisteren vind ik niet echt naar Rule, nummers als Dial M for Murder, Lost Little Girl, Never Again en So Much Pain vind ik erg goed.

avatar van Carolaah
Jeetje, ik snap echt niet waarom ik deze cd in m'n collectie heb zitten.

De cd is over het algemeen gewoon ruk.
Op een paar nummers na..

Een twijfelende 2

avatar van Chuck Taylor
Dit was mijn allereerste Hip Hop album, en luister het zo nu en dan af en toe nog steeds. Ben het niet eens met alle kritiek die er hier gegeven wordt. Er staan een paar zeer goede en leuke nummers op.

De verse van Ja op So Much Pain is idd heel erg de stijl van 2pac, maar ik zie niet in waarom dat slecht zou moeten zijn, afgezien van het feit dat het onorigineel is. En 2pac zijn verse is idd eentje van Pain samen met Big Syke dacht ik, maar hier komt het nummer veel beter tot zijn recht door de productie. Ik vind het nog altijd een heerlijk nummer

avatar van KILLERBEE99
Heb So Much Pain als een van mijn faveriet gekozen, ben er geen fan van wat ja rule op dat nummer heeft gedaan, het idee is walgelijk, maar het nummer klinkt niet slecht, heel mooi eigenlijk.

Gucci-Mane
Ja Rule en Murder Inc dominantie. vanaf 2000 tot 2003 was Ja Rule toch wel aan top met meeste hits, en zijn geweldige nummers die hij voortbrachte.

Dit album is beter en is toch wel een goede album voor mensen die meer van R&B houden.

1,0
Waardeloze fake gangster plaat met alleen maar slechte nummers. 1 ster