Evil Activities - Extreme Audio (2012)

Dance
Label: Cloud 9

1. Free (1:46)

met E-Life

2. Falling (4:46)
  3. World of Madness (DefQon 1 2012 OST) (6:48)
  4. Broken [Album Edit] (3:47)

met Endymion en E-Life

5. We Got Fire (4:08)

met The Viper

6. It's OK (4:36)
  7. Point of No Return (4:59)

met Evil Activities

8. Violence Silence (5:06)
  9. Never Fall Asleep [Tha Playah Remix] (6:51)

met DJ Panic

10. Hardshock (5:10)

met E-Life

11. Bring It On (KITA) (3:50)

met E-Life en Neophyte

12. Evil Inside (5:16)
  13. Radikult [Evil Activities Remix] (5:25)
  14. I'll Be There (3:41)
avatar van Hellblazer
Evil Activities, in het dagelijkse leven Kelly van Soest is een Hardcore producer die iedere kenner kent. Tal van producties heeft hij gemaakt vanaf 1998, waar echt wel een aantal goeie tracks bij zaten. De laatste paar jaren heeft hij zijn stijl echter nogal veranderd, hij bracht steeds meer tracks uit met zang en zwakkere kicks. Dit vond ik niet zo erg, op Evilution stond ook zo'n track (Nobody Said It Was Easy) maar op dit album vind je niet veel anders dan meezingers en handjes in de lucht-core. Zo enorm zonde! Evil Activities is niet meer zo toepasselijk, evenals de titel. Vorig jaar nog leverde hij met Changed The Game een erg goed nummer af, met het popcore trio Endymion nota bene. Hij kan het dus wel, maar hij kiest ervoor om een deel van de fans teleur te stellen om er een nog veel meer bij te krijgen.
Eigenlijk is heel Neophyte Records overgestapt op dit soort softere core. Alleen Tha Playah is kwalitatief nog erg goed. Jeroen Streunding zelf maak ook nog wel eens wat ruigere nummers, maar is ook niet meer wat het geweest is.

Een handvol prima tracks en ik kan behoorlijk wat verdragen, maar bij sommige nummers had ik echt het gevoel dat het niets meer met Hardcore te maken had. De nummers waren ook stukken beter als de breaks niet allemaal 2 minuten lang waren en er niet van die afschuwelijke vocals in zaten. De paar tracks zonder zang zijn zelf ook niet bijzonder overigens. Ook de remix van collega Jim Hermsen (Tha Playah) viel me tegen en ik ben ervan overtuigd dat ook hij beter kan, hoewel ik het hem wel vergeef. De afsluiter is trouwens het absolute dieptepunt. Dit is gewoon ongepast en het klinkt nog nergens naar ook. Een heuse ballade van Kelly.

Jammer. Niet meer echt voor mij. 2.0*
Schrap de vocals en ik gooi er een ster bij op.