André van Duin - And're André (1977)

Alternatieve titel: 50 Onvergetelijke Liedjes

Label: CNR

1. Nellie V.D. Heuvel Uit de 4e Klas / Breng Eens een Zonnetje / Marijke Uit Krabbendijke / Waar Blijft Die Ouderwetse Winter / Veel Mooier Dan het Mooiste Schilderij (2:45)
  2. Wat een Geluk / Poen / Dans Je de Hele Nacht Met Mij / Ik Heb een Huis Met een Tuintje Gehuurd / Rosemarie (2:57)
  3. De Winter Was Lang / op een Mooie Pinksterdag / Naar Buiten / 'N Beetje / Had Je Niet Die Blauwe Mooie Ogen (4:45)
  4. Daar bij Die Molen / Over 25 Jaar / Twee Ogen Zo Blauw / de Heilsoldaat / Als de Klok van Arnemuiden (2:34)
  5. Weet Je Nog Wel Die Avond in de Regen / Diep in Mijn Hart / Als Sterren Flonk'rend aan de Hemel Staan / Die Tijd van Vroeger / in een Rijtuigje (5:20)
  6. Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer / Als op Capri de Rozentuinen Bloeien / Weekend door in Scheveningen / Marina / een Zwoele Zotte Zomer (3:42)
  7. Het Land van Maas en Waal / Zandvoort bij de Zee / M'n Opa / Amsterdam / Geef Mij Maar Amsterdam (2:46)
  8. Iedere Avond / Net Als Toen / Marjoleine / een Dansliedje Deint / Oh Waterlooplein (3:48)
  9. Aan de Amsterdamse Grachten / een Roosje M'n Roosje / Daar Is de Orgelman / Tulpen Uit Amsterdam / het Kleine Café aan de Haven (3:11)
  10. Laat Me Alleen / Ritme van de Regen / Samen een Straatje Om / de Kleine Dingen / de Malle Molen (3:35)
avatar van B.Robertson
Deze heb ik ook en zal het stemgemiddelde niet naar beneden halen door dit met tegenzin te draaien, want dit is serieuze André en daarvan vind ik hoogstens de eerste Disc van Dubbel (2010) te pruimen. Mogelijk een uitlaatklep en ongetwijfeld een wens van hem om serieus, zonder gekke stemmetjes, te zingen.

avatar van Boermetkiespijn
André zingt hier inderdaad zonder gekke stemmetjes. Maar ik geloof niet dat ik deze plaat onder zijn serieuze werk zou scharen.

Ik vind de inhoud van deze plaat een gezellige, leuke, frisse melange van oude liedjes die eigenlijk iedereen wel kent (of zou moeten kennen). Leuk om naar te luisteren, je bent er zo doorheen! Sommige liedjes passen totaal niet bij André van Duin, maar dat geeft niet. Ten slotte zingt hij van elk lied maar een kort fragment.

De medleys zijn fraai samengesteld. Zowel de liedjes als de medleys onderling zijn goed op elkaar afgestemd.

In het kort: gezellige medley-plaat die bij vrijwel alle vijftig liedjes een gevoel van herkenning oproept.