Corry Konings - Het Mooiste Van (2006)

geen stemmen

Label: CCM

1. Ik Krijg een Heel Apart Gevoel van Binnen (3:29)
  2. Ik Wil Niet Trouwen Met Jou (2:47)
  3. Het Is Voorbij (2:33)
  4. Je Moedertje (2:41)
  5. Met Jou Te Leven (3:14)
  6. Een Teken van Leven (2:59)
  7. Hoe Je Heette Dat Ben Ik Vergeten (3:37)
  8. Ik Wil Jou in Mijn Armen (3:14)
  9. De Hele Avond Dans Ik Alleen Met Jou (2:59)
  10. Vrijdag de 13e Mei (3:43)
  11. Adios Amor (3:28)
  12. De Zon Die Gaat Weer Schijnen (2:47)
  13. Waarom Mocht Dit Niet Lang Duren (3:56)
  14. Het Is Allemaal Gelogen (3:27)
  15. Jij Bent voor Mij de Man (3:52)
  16. Waar Moet Ik Heen Zonder Jou (3:35)
avatar van B.Robertson
Dit album van mijn moeder geleend. Het gaat moeder om het stemgeluid van de zangeres, de muzikale inhoud kan haar in dit geval weinig schelen. Corry Konings is idd goed in het articuleren van haar teksten, in tegenstelling tot Koos Alberts die vaak de laatste letter inslikt. Het materiaal van dit album werd onder de naam Corry uitgebracht in de jaren 70/80. Vanaf begin jaren 90, toen ze van Philips naar CNR verhuisde, wordt er voluit Corry Konings geschreven. Vroeger was dat Corry en De Rekels, heeft moeder ook wel en heb ik ook een cd'tje van gehoord. Daar is haar Brabantse tongval iets nadrukkelijker aanwezig en muzikaal gezien had de bas een betere sound. Dat jaren 70 werk komt soms wat sloom over in vergelijking met Live In Ahoy '94, live is er wat meer leven in de brouwerij. De tracks die André Hazes in 1983 voor haar schreef, 13 & 15, vind ik overigens goed te pruimen. Verder track 3 en daarna kom je al in bereik van Adios Amor. Heel simpel van opzet maar wel een hit van haar.

avatar van bikkel2
Hopelijk kan de inhoud van haar laatste hit je moeder ook niet veel schelen, dat liegt er niet om.

avatar van B.Robertson
Dat ene werkwoord daar draaien die meeste teksten van haar toch op uit? Nee, dat moet mijn moeder maar niet horen wat ze daar zingt. Ook voor vader is dit te taboe doorbrekend.