RonaldjK schreef:
Jawel, maar de bekendheid kwam van Clapton, vandaar mijn eerste associatie. Marley wordt in de tekst expliciet genoemd, vandaar dat ik hem ook noemde.
Ik kon me ook al haast niet voorstellen dat je dat niet wist. Ten slotte verdiep jij je bij je besprekingen ook dusdanig diep in de achtergronden dat het ook voor mij nog wel eens leuke weetjes oplevert.
Wat ik achteraf wel grappig vind is dat die tekstregel in dat nummer eigenlijk profetisch is. "Gonna have a hit like Bob Marley'. Niet zo vanzelfsprekend, want Bob Marley was rond deze tijd weliswaar al uitgeroepen tot de ongekroonde koning van de reggae, maar tot en met 1978 had hij eigenlijk maar weinig echte hits gehad. No woman no cry had bescheiden gescoord (maar was natuurlijk wel een instant klassieker) en ik herinner me dat Exodus regelmatig werd gedraaid in de discotheken.
Maar de echt grote hits scoorde Marley eigenlijk pas nadat dit album van Gruppo Sportivo was verschenen. De live-uitvoering van Stir it up was een jaar later (1979, Babylon by bus) de eerste, en daarna zou hij nog flink wat top-10 hits hebben, ook (misschien zelfs vooral) na zijn overlijden in 1981.
RonaldjK schreef:
Hierboven schreven jij en
WoNa over de diverse keren dat leentjepik wordt gespeeld. Ik vind het heerlijk, al die knipogen!
Ja, normaal zouden we dat jatwerk noemen, maar Gruppo komt ermee weg, omdat ze het zo grappig en zo opzichtig doen. Eigenlijk is het onderdeel van hun stijl.