Snowgoose - Harmony Springs (2012)

Folk / Pop
Label: Open Hearth

1. Crawl Out Your Window (5:02)
  2. Harmony Springs (3:58)
  3. Shifting Sands (4:31)
  4. Fox on the Tracks (3:34)
  5. Migration Season (2:25)
  6. Sycamore (4:30)
  7. The Apple Sun (3:51)
  8. I Will Wait for You (3:38)
  9. In Time (3:57)
  10. Hazy Lane (3:43)
  11. Whispers and Echoes (5:16)
avatar van Svendra
Bij de eerste beluistering juichte ik van binnen: tof dat dit soort muziek nog wordt gemaakt. Er zijn raakvlakken met Fairport Convention inderdaad, en toch zeker ook met het grote Pentangle. De zang doet denken aan Jacqui McShee en is minstens zo mooi.

De nummers op Harmony Springs zijn sfeervol en afwisselend. Sycamore wordt gevolgd door The Apple Song: twee hoogtepunten in verschillende stijl. Directe opname, fijne contrabas. Het is allemaal wat meer poppy dan de eerder genoemde folkrock bands. Dat is niet negatief bedoeld; waarschijnlijk sluit dit beter aan bij de huidige tijd.

Aan het eind staan ook nummers die een onsje minder zijn. Daarom gaat het wat ver om dit debuut gelijk al briljant te noemen. Goed is het zeker, en Snowgoose is hoe dan ook een interessante aanwinst.