Beth Orton - Sugaring Season (2012)

Label: ANTI-

1. Magpie (4:32)
  2. Dawn Chorus (3:23)
  3. Candles (3:45)
  4. Something More Beautiful (3:27)
  5. Call Me the Breeze (3:52)
  6. Poison Tree (4:05)
  7. See Through Blue (1:52)
  8. Last Leaves of Autumn (4:00)
  9. State of Grace (4:14)
  10. Mystery (4:07)
  11. That Summer Feeling * (4:37)
  12. I Wasn't Born to Follow * (3:59)
  13. Goin' Back * (4:02)
Banjo024
Something More Beautiful is al te vinden op Youtube, hier kun je ook Magpie vinden:

Beth Orton - Magpie

Ik kijk nu al uit naar de release datum. Het wordt volgens mij een mooi album voor de aankomende herfst.

avatar van Broem
Mooi album van deze Engelse singer songwriter die het genre folktronic vorm en inhoud heeft gegeven. Mooie teksten en goed gemusiceerd. Verveeld geen moment. vreemd dat het album nog niet is opgepikt.

BobbieMarley
Dit is een eersteklas groeibriljant. Ik wacht nog ff met een beoordeling. Pas een keer of zeven gehoord.

BobbieMarley
Voor mij de plaat van het jaar! Zelfs nog beter dan Phantom limb.

BobbieMarley
Te koop voor 14,39 bij de Wehkamp. De releasedatum is volgens mij veranderd in 8 oktober.

avatar van muziekobsessie
klinkt wel aardig ja en op mijn fav label anti

avatar van erwinz
Is vandaag uitgekomen.

Na zes lange jaren wachten is Beth Orton terug met een fantastische plaat. Veel meer traditionele folk dan een jaar of tien geleden, maar het blijft Beth Orton.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Beth Orton - Sugaring Season - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

erwinz schreef:
Is vandaag uitgekomen.

Waar dan? Overal lees ik 8 oktober.

erwinz schreef:

Lees mijn volledige recensie op:

Erwin

Mooie recensie Erwin. Echt weer zo'n onderscheidende plaat in dat mega drukke folk genre. Begin me steeds meer thuis te voelen in dit segment.. Beth levert daar een zeer positieve bijdrage aan. Gaaf album. Ga op zoek naar haar eerdere albums. Lees dat ze met Terry Callier heeft samengewerkt. Ben benieuwd.

BobbieMarley
Helaas op een nummer slechts.

BobbieMarley schreef:
Helaas op een nummer slechts.

Okay. Gaan we horen. What color is love van deze soulzanger is toch wel de openbaring van de afgelopen tijd. Ben verslaafd aan Dancing Girl. Moet oppassen voor de negatieve connotatie van het woord verslaving

Broem schreef:

ha ha. Ik heb maar een echte verslaving en dat is muziek! Ik had graag zanger geworden, maar helaas als ik mijn mond opendoet zet heel China de vuilnisbakken buiten.

avatar van Gele Stift
Fantastisch album inderdaad, stemgeluid doet mij heel erg denken aan Lisa Hannigan? En wat mij betreft is dat zeer positief

avatar van WesleyX16
BobbieMarley schreef:
... ha ha. Ik heb maar een echte verslaving en dat is muziek! ...

Ik denk iedereen die hier op MusicMeter zit, heeft de muziek-virus onder de leden. Daar moet je en je omgeving maar mee leren leven.

Banjo024
State of Grace geeft me zo'n fijn gevoel, een van de mooiste nummers van deze plaat.

avatar van Thomas86
Vrijdagavond heb ik Beth Orton op Crossing Border mogen aanschouwen, de nieuwe nummers kwamen live erg goed over, maar gelukkig speelde ze toch ook veel mooi oud werk..

Het verslag: Review: Breekbare Beth Orton imponeert op dag 1 van Crossing Border 2012 | LiveXS.

avatar van Choconas
Ruim zes jaar duurde het voordat Beth Orton met een opvolger kwam van het niet bijster goed ontvangen "The comfort of strangers". In de tussentijd kreeg ze een dochter en een zoon en trouwde ze met zanger en bandlid Sam Amidon. Naar verluidt heeft ze op het punt gestaan om haar gitaar definitief aan de wilgen te hangen, maar dat heeft ze gelukkig niet gedaan. Op eerdere albums maakte electronica nog een wezenlijk deel uit van de instrumentatie (vandaar de term folktronica). Nu heeft folk de overhand gekregen, met daarin nog meer een hoofdrol voor haar bijzondere zangstem, die krachtiger en mooier lijkt dan ooit. "Sugaring season" is een schitterend folkalbum geworden dat als één coherent geheel voelt, afgezien dan van het wat dissonante walsje See through blue (geschreven voor haar dochter).

avatar van Lura
Van dit schitterende album is ook een 24bits download verkrijgbaar.

avatar van Lura
27 mei verschijnt een nieuw album van haar, Kidsticks.