Beth Orton - Sugaring Season (2012)

Label: ANTI-

1. Magpie (4:32)
  2. Dawn Chorus (3:23)
  3. Candles (3:45)
  4. Something More Beautiful (3:27)
  5. Call Me the Breeze (3:52)
  6. Poison Tree (4:05)
  7. See Through Blue (1:52)
  8. Last Leaves of Autumn (4:00)
  9. State of Grace (4:14)
  10. Mystery (4:07)
  11. That Summer Feeling * (4:37)
  12. I Wasn't Born to Follow * (3:59)
  13. Goin' Back * (4:02)
avatar van Choconas
Ruim zes jaar duurde het voordat Beth Orton met een opvolger kwam van het niet bijster goed ontvangen "The comfort of strangers". In de tussentijd kreeg ze een dochter en een zoon en trouwde ze met zanger en bandlid Sam Amidon. Naar verluidt heeft ze op het punt gestaan om haar gitaar definitief aan de wilgen te hangen, maar dat heeft ze gelukkig niet gedaan. Op eerdere albums maakte electronica nog een wezenlijk deel uit van de instrumentatie (vandaar de term folktronica). Nu heeft folk de overhand gekregen, met daarin nog meer een hoofdrol voor haar bijzondere zangstem, die krachtiger en mooier lijkt dan ooit. "Sugaring season" is een schitterend folkalbum geworden dat als één coherent geheel voelt, afgezien dan van het wat dissonante walsje See through blue (geschreven voor haar dochter).