Death Angel - Frolic Through the Park (1988)

Label: Restless

1. 3rd Floor (4:55)
  2. Road Mutants (3:43)
  3. Why You Do This (5:29)
  4. Bored (3:29)
  5. Devil's Metal * (5:32)
  6. Confused (7:24)
  7. Guilty of Innocence (4:24)
  8. Open Up (5:41)
  9. Shores of Sin (6:28)
  10. Cold Gin (4:20)
  11. Mind Rape (5:17)
  12. Dehumanization * (7:01)
  13. Silent Killer * (4:22)
  14. Witches of Knave * (5:24)
avatar van ZAP!
Best loosen up and take it in stride
The world don't need egotistical pride

Waanzinnige plaat. En erg spannend en verfrissend ook, voor die tijd en dit genre. Er wordt geflirt met allerlei ongebruikelijke muziekstijlen en dan krijg je funk, punk, rock'n'roll, doom, Rush, Kiss en wat al niet meer tussen alle brokken op zich al fantastische thrash metal door te verwerken.
Op 'Act III' werd het allemaal nog wat netter en uitgebreider uitgewerkt en was de productie ook netter, maar ik heb totaal geen probleem met dit geluid. Daar gaan mijn lieve oortjes, maar dit moet wel op volume 11 gedraaid worden, stil zitten onmogelijk.

Een plaat die eigenlijk in mijn top-10 thuishoort en 5+ sterren verdient. 'Bored' en 'Shores of Sin' zijn favoriet. 'Cold Gin' heb ik lange tijd moeite mee gehad, maar hoort er tegenwoordig helemaal bij, proost!