menu

Meat Loaf - Welcome to the Neighbourhood (1995)

mijn stem
3,54 (48)
48 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: MCA

  1. Where the Rubber Meets the Road (4:58)
  2. I'd Lie for You (And That's the Truth) (6:40)

    met Patti Russo

  3. Original Sin (6:04)
  4. Susan Wood - 45 Seconds of Ecstacy (1:07)
  5. Runnin' for the Red Light (I Gotta Life) (3:58)
  6. Fiesta de Las Almas Perdidas (1:29)
  7. Left in the Dark (7:13)
  8. Not a Dry Eye in the House (5:54)
  9. Amnesty Is Granted (6:09)

    met Sammy Hagar

  10. If This Is the Last Kiss (Let's Make It Last All Night) (4:34)

    met Patti Russo

  11. Martha (4:39)
  12. Where Angels Sing (6:09)
totale tijdsduur: 58:54
zoeken in:
avatar van Nightrider
4,0
Zitten een paar heerlijke rocknummers op. Als je van Meat Loaf houdt moet je je hier op Musicmeter schamen, krijg ik vaak het idee, maar een nummer als Original Sin is niets beschamends aan. Ook 45 Seconds of Ecstacy vind ik leuk bedacht. 'Meat Loaf' himself bedenkt weliswaar (bijna) niets, dat wil nog niet zeggen dat het niet lekker klinkt.

avatar van Tribal Gathering
2,0
Dit album is beduidend minder dan het hiervoor verschenen Bat Out of Hell II. Triest dieptepunt is de vreselijke cover van Tom Waits' Martha. Natuurlijk is het handelsmerk van Meat Loaf om alles over-the-top uit te voeren maar kon hij echt geen ander nummer uitzoeken.

avatar van chansadres
3,0
Pareltjes en minkukels. Zo kan je deze plaat omschrijven. De steinman tracks zijn weer geweldig (Original Sin en Left in the Dark). Daarnaast ook de Steinmankopie "I'd Lie for You (And That's the Truth)" (Je zou bijna denken dat Steinman hem heeft geschreven). En natuurlijk het heerlijke Not a Dry Eye in the House. Maar voor de rest mager.

4,5
Het 2e beste album van Meat Loaf. Het is bijna perfect, alleen jammer van een paar liedjes die naar mijn mening helemaal niet thuis horen in dit album: '45 Seconds of Ecstacy' en 'Fiesta de Las Almas Perdidas'
Een 4.5 / 5 voor mij.

Milamber71
Left in the dark een steinman track? Volgens mij is dat gewoon een cover van een Barbra Streisand nummer.

edit: zie net dat het nummer inderdaad van de hand van steinman is. Blijft het feit dat het al in 1984 door la streisand is uitgebracht

avatar van uffing
5,0
zie net dat het nummer inderdaad van de hand van steinman is. Blijft het feit dat het al in 1984 door la streisand is uitgebracht


In 1981 heeft Steinman het zelf al uitgebracht op zijn album Bad for Good.

Onderschat album, deze van Meat Loaf trouwens.

avatar van uffing
5,0
Stem verhoogd naar 4,5. Dit is toch wel een verdomd goeie plaat. Zeer onderschat, blijf ik bij!

MindRuler
I'd Lie for You (And That's the Truth)
Heb enkel een Best Of van Meat Loaf, hou wel van het theatrale ervan.
Wat een stem heeft die man toch, bovendien een prima acteur.

avatar van uffing
5,0
Dat vind ik nou net één van de mindere nummers van dit album. De rest kan ik je van harte aanbevelen.

avatar van Twinpeaks
3,0
Wel aardig ,maar op 1 of andere manier pakt het album me niet.Ik draai hem dan ook niet veel.Als geheel werkt het niet bij mij,maar als ik hem in de wisselaar gooi en hem laat draaien met andere cd's heb ik op de nummers niet zo heel veel aan te merken.

3,5
erg wisselvallig album, met sterke (Original sin, Not a dry eye, where the rubber) en zwake (fiestas de, 45 seconds, if this is the, martha) Tracks.

de rest is redelijk, where angels sing sluit het album mooi af.

avatar van The_CrY
4,0
Zozo, dit is meer wat ik zocht. Bat 2 was niet helemaal mijn pakkie-an, maar nu Steinman Meat Loaf weer verlaten heeft wordt er een minder theatrale over-de-top sound gepakt, maar een veel meer (toen) eigentijdser geluid. Een combinatie van classic rock en 90s pop hits, waardoor Welcome to the Neighbourhood een plaat is met eigen gezicht.

De Steinman covers op dit album zijn veel minder typische Meat Loaf nummers, wat juist een fijn gevoel geeft, want die hebben we al te veel gehoord op Bat 2.

Hoogtepunten: de eerste drie nummers.

avatar van Heer Hendrik
2,5
Hmm, ik hebdit altijd een vreemde plaat gevonden, erg onevenwichtig! Ook niet echt een lijn in te vinden. het sterke original Sin wordt opgevolgd dooriets waar ik al helemaal niets mee kan (45 seconds of ecstacy, het duurt niet eens 45 seconds).
Dan Fiestas de las almas perdidas, tussen 2 sterke songs: Running for the red light en Left in the dark. Gelukkig krijgen we dan nog Amnesty is granted, maar dan houdt het wat mij betreft op. Als ik hem draai en dat gebeurt niet vaak, dan halen de nummers Martha en Where angels sing niet eens speeltijd. 2 1/2 ster omdat precies de helft van de songs wel goed zijn! Jammer er had het meer in gezeten Meat Loaf!!!

avatar van uffing
5,0
Dit zou zomaar eens Meat Loaf's beste kunnen zijn. Minder samenhangend dan zijn Bat Out of Hell albums - wellicht door het grote aantal songschrijvers -, maar de individuele songs hier staan echt als een huis. Heerlijke bombastische rockmuziek. Overweeg hier de volle mep voor te geven.

Wtf, ik doe het gewoon; album is dat dubbel en dwars waard.

avatar van Funky Bookie
3,5
Ik vind dit een wat wisselvallig album.
Er staat een aantal hele goede nummers op en een aantal echt wat mindere.
Als geheel vind ik het echter een leuk album.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:13 uur

geplaatst: vandaag om 01:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.