Flea - Helen Burns (2012)

Pop / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. 333 (8:03)
  2. Pedestal of Infamy (3:12)
  3. A Little Bit of Sanity (1:29)
  4. Helen Burns (3:02)

met Patti Smith

5. 333 Revisited (7:32)
  6. Lovelovelove (3:32)

met The Silverlake Consevatory Kids

avatar van Angelo
Momenteel is deze EP van RHCP's Flea gratis te downloaden tot 9 augustus (daarna enkel tegen betaling te verkrijgen via officiële online retailers of verkrijgbaar als limited edition op vinyl).

Rizz
Weet iemand misschien waar het intro van Lovelovelove oorspronkelijk vandaan komt?

avatar van musician
Wat een prachtige ballad met Patti Smith.....
Zeer ontroerend zelfs, echt geweldig!!

Dus ik denk, laat ik maar bestellen die cd, dan kan ik het nummer Helen Burn nog mooi even toevoegen aan het recente Banga album van Patti Smith.

Maar nee, niks daarvan. Of ik ben gek, maar Amazon biedt helemaal niet de mogelijkheid om het album te kopen.

En gratis downloaden is leuk, maar niet mijn cup of tea.
Of moet ik dan wachten tot na 9 augustus?

Rizz
Geen idee eigenlijk. Flea bood het gratis aan, tenzij je wilde doneren aan zijn Silverlake Conservatory of Music. Zou op zich wel leuk zijn als deze fysiek verschijnt.

avatar van musician
Ik geloof dat ik hem per ongeluk heb gedownload........................eeek!!!
Ik kreeg een mailtje, heb het uitgepakt en nu staat het bestandje ergens bij downloads.

Dat was een probeersel. Daarna kon ik de muziek branden naar een cd-tje via mijn D-schijf maar ik kan het maar slecht afspelen via Windows Media Player. En dat wil ik, want dan kan ik de cd rippen en Helen Burn toevoegen aan Banga.

Volgens mijn cd-speler is het een data cd maar, de nummers worden wel gewoon (en goed) afgespeeld.
Ik ben een digibeet.....

Overigens zal ik de rest van de EP ook alle eer aandoen en de nummers allemaal afluisteren, uiteraard. Klinkt ook helemaal niet slecht, eerlijk gezegd. Maar ik ga het album zodra het kan toch aanschaffen....

Ja wel aardig maar een EP is meer dan genoeg. Zou het een volledig album geweest zijn dan was ik op een gegeven moment afgehaakt. Dit is mooi zo.
Titeltrack Helen Burns is duidelijk het betere nummer waar ik andere tracks soms wat melig vind vind (die synth-break in 333 Revisited bijvoorbeeld).

avatar van relaxex
Eerst luisterbeurt was erg overtuigend, krijgt nu 3,5 sterren. benieuwd of het nog groeit.

avatar van musician
De liefhebbers van het zilveren schijfje worden nog steeds gediscrimineerd: ik kan het nergens kopen.

avatar van Dungeon
Ik wil het wel voor je op een cd-tje branden. Kan je hem alsnog kopen.

avatar van musician
Nee, ik wil wel een cd-tje uit mijn verzameling voor je branden, dan kunnen we ruilen met gesloten beurzen
Dat neemt niet weg, dat ik sowieso gewoon braaf afwacht tot het origineel op cd verschijnt.

avatar van SilSugarSexMagik
Musician, vanaf vandaag is het te verkrijgen in de winkel!

Dank je!

Typisch voorbeeld van de gedachte 'de aanhouder wint'.
4 maart komt het uit lees ik, merkwaardig genoeg kan ik het niet pre-orderen bij Amazon.

Toch jammer dat het album maar op 3,05 staat, eerlijk gezegd. Alleen dat nummer met Patti Smith is al sowieso 1 extra ster waard...

avatar van Cloud
333 is The Mars Volta, Flea toch belangrijk voor de sound van TMV geweest?