The Amazing Stroopwafels - The Amazing Stroopwafels (1988)

Label: Quiko

1. Ik Ga Naar Frankrijk (3:08)
  2. Oude Maasweg (2:58)
  3. Hallo Bandoeng (3:22)
  4. Kees (3:07)
  5. Ome Kobus (3:32)
  6. Geld Maakt Gelukkig (3:27)
  7. Dakpan (4:09)
  8. Lonesome Cowboy (3:31)
  9. Verse Vis (3:23)
  10. Heb Meelij Jet (3:28)
  11. De Andere Kant (4:01)
  12. Mooie Melodie (3:49)
  13. Naar 'T Mooie Weer (4:02)
  14. Moordenaar (4:18)
  15. Hawaii Blues (3:25)
  16. Dievenwagen (2:19)
  17. Radijs (3:01)
  18. Zo Lang Gewacht (3:08)
  19. Wegrestaurant (3:21)
  20. Water (2:22)
avatar van B.Robertson
Deze compilatie van de Stroopwafels was destijds de eerste CD-release van de band. De eerste 6 LP's zijn niet op CD verschenen en Fonos heeft het niet in het archief. De briljante Wil Kerkhof is het brein van de band, verantwoordelijk voor het songmateriaal. Kerkhof is zanger en speelt toetsen en contrabas, bijgestaan door Rien de Bruin op gitaar, accordeon en zang. De harde kern werd later uitgebreid met gitarist Arie van der Graaf. De CD kent de nodige klassiekers als "Oude Maasweg", "Lonesome Cowboy"', "Ome Kobus" en "Ik Ga Naar Frankrijk". Persoonlijk favoriet is "Geld Maakt Gelukkig".

avatar van bikkel2
Ooit nog op een cassettebandje gehad( getaped van iemand)
Leuke nummers met de nodige humor. Muzikaal ook bijzonder aardig.
Er was een tijd dat dit de Amazing Stoopwafels regelmatig werden gedraaid.
Ik Ga Naar Frankrijk was zelfs een dagelijks terugkerend nummer bij het sportprogramma Langs de Lijn tijdens de Tour de France.
Ondanks de meligheid, een vermakelijk plaatje.
Oude Maasweg blijft een geweldig liedje, toen nog met Fred Piek (ex Fungus) in de gelederen.

avatar van SemdeJong
Alleen nummer 1 en 2 maken dit album al de moeite waard. Heb ze ooit op een schoolfeest meegemaakt. Ik draai "ik ga naar Frankrijk" met grote regelmaat als ik in mijn huis in Frankrijk verblijf. Nu de plannen voor permanent in Frankrijk gaan wonen steeds dichter bij komen (huis staan nu te koop) is het zo'n beetje ons lijflied geworden.

avatar van bikkel2
Apart dat schoolfeest. Rond 1986 kwamen ze bij ons op school spelen. Ik meen i.v.m een demonstratie ( ik weet niet meer precies waarover trouwens)
Gewoon met z'n 2en. Contrabas en gitaar.
Leuke nummers en vaak grappige teksten.

avatar van luigifort
Er is maar een manier...eeeeheeenn manierr..bij ons op school kwam in 1994 Golden Earring..ook leuk

avatar van SemdeJong
Ik weet hetbook niet meer precies maar het moet begin jaren tachtig geweest zijn. Ik denk dat ik op de Montessori Mavo zat. Denk dat het een schoolfeest was maar kan ook iets anders geweest zijn. Zat in Den Haag op school. Ik kan me herinneren dat ze met een contra bas kwamen.

avatar van bikkel2
Da's zeker niet verkeerd !

avatar van SemdeJong
Wat een geweldige naam voor een band trouwens.

avatar van bikkel2
Ik zat net even op wiki te kijken. Die gasten treden onwijs veel op.( nog steeds !)
Staan ook regelmatig als straatmuzikanten op de Lijnbaan in R'dam, doen regelmatig huiskamerconcerten en zijn regelmatig in de theaters te vinden. Soms als trio maar ook met een volledige electrische bezetting.

bikkel2 schreef:
Da's zeker niet verkeerd !

Hehe grappig..the clarks en walter trout zijn ook bij ons geweest maar weet niet of dat indruk maakt

Leuk..wie weet leuk voor n huiskamerconcert..

avatar van SemdeJong
Wel leuk dat ik vaak de zelfde op deze site tegenkom. Gelukkig zijn er genoeg mensen met een diversiteit aan muzieksmaak.

SemdeJong schreef:

avatar van luigifort
Ja mooi he zo van ratm naar stroopwafels naar acdc naar toontje lager..;) alle kanten op..

avatar van bikkel2
Dat is ook het leuke. Het ooit ontdekt hebben en het ontdekken van nieuwe of oude acts.
Het delen....... wel zo leuk.......en nuttig !

avatar van SemdeJong
Ben vaak verbaast over de persoonlijke Top 10. Kwam er van de week een tegen waarvan ik geen enkele plaat/groep kende terwijl ik over meer dan15000 albums beschik.

Deze site is eeen grote leerschool.

avatar van bikkel2
Ik heb ook een hoop ontdekt dankzij Musicmeter.
Echt aanvullingen in de collectie uiteindelijk.
En ik dacht altijd dat ik al veel had.
Mijn smaak is dan ook wel verandert in de loop der tijd.
Je kunt een hoop fraaie dingen tegen het lijf lopen hier.

avatar van luigifort
Jazeker..dat maakt deze site zo leuk..

avatar van Pietro
Ik ben over het algemeen geen grote liefhebber van Nederlandstalige muziek, maar voor de Amazing Stroopwafels maak ik graag een uitzondering. Misschien komt het door de sympathieke uitstraling van de mannen, maar ook de muziek is prima in orde. Oude Maasweg heb ik wat te vaak gehoord, maar de rest van de nummers klinkt nog altijd leuk en eigentijds. Als ik me niet vergis zijn de Stroopwafels ooit begonnen als straatmuzikanten en die invloed hoor je ook wel enigszins terug in songs als Ome Kobus en Ik Ga Naar Frankrijk.