Warren Zevon - The Wind (2003)

Label: Artemis

1. Dirty Life & Times (3:19)
  2. Disorder in the House (4:41)
  3. Knockin' on Heaven's Door (4:09)
  4. Numb as a Statue (4:13)
  5. She's Too Good for Me (3:16)
  6. Prison Grove (4:56)
  7. El Amor de Mi Vida (3:39)
  8. The Rest of the Night (4:45)
  9. Please Stay (3:39)
  10. Rub Me Raw (5:49)
  11. Keep Me in Your Heart (3:27)
avatar van LittleBox
Jaaaa! Disorder in the house! Met niemand minder dan Bruce Springsteen. Overigens is over de opname van dit album een indrukwekkende documentaire gemaakt. Vooral het Keep me in your heart for a while is kippenvel. Wat is dit toch mooi en wat is het toch zonde dat hij er niet meer is....

EVANSHEWSON
LittleBox schreef:

Juist, een mooie DVD heeft dat opgeleverd, erg gevoelig, als je weet dat je naar de laatste maanden van het leven van deze stervende, eeuwig sympathieke singer-songwriter zit te kijken.
Hij was een innemende persoonlijkheid, hij schreef mooie liedjes, hij bleef altijd bescheiden, en hij had - in tegenstelling tot Michael Jackson - geen plastische chirurgie nodig om een beetje op te vallen, neen, de kwaliteit van zijn songs sprak voor zich en héél wat collega-artiesten droegen de man op handen, geheel terecht overigens !
Fijn laatste plaatje.
Mooie cover ook van Dylan's Knockin' on Heaven's Door; in Zevon's geval was dat toen erg letterlijk te nemen !

Respect FOR EVER voor deze gigant !
4.5 sterren ! **** 1/2

beaster1256
zijn laatste , maar niet zijn beste , er staan prachtige nummers op deze plaat , maar hij is volgens mij ietje onafgewerkt , spijtig want zevon was een hele grote , toch nog stukken beter dan 90 % van de cd's die jaarlijks uitkomen

rip warren

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zeer indrukwekkende laatse plaat van deze singer/songwriter.
Ik heb deze CD de afgelopen dagen meerdere malen beluisterd en het blijf een fraai ( laatste ) album van de man.
met behulp van de Eagles clan, Bruce Springsteen, Jackson Browne & Tom Petty ( evenals Zevon zwaar onderschat in Nederland , onbegrijpelijk ).
Het slotnummer Keep me in your Heart for a While; wetende dat Warren en paar maanden later zijn laatste adem uitblies, inderdaad Little Box..... Kippevel!!!!

Father McKenzie
Warren Zevon is altijd al een artiest geweest die onder artiesten veel aanzien had.
ok bij critici.
Alléén verdomde jammer dat de grote massa hem nooit heeft willen ontdekken, zo ontoegankelijk zijn zijn songs toch niet?
Ik heb dat nooit begrepen, zo ook hier niet op deze site, waar zogenaamd veel muziekliefhebbers huizen...
22 stemmen voor een schitterend album als dit, het zegt me genoeg.
Hier zitten volgens mij veel mensen met behoorlijke oog- en oorkleppen op, die niet verder kijken dan de "populaire" bands van het ogenblik, zijnde de Radioheads en Coldplays van deze wereld.

Jammer, maar niets aan te doen.

Ik bekeek nog maar eens de dvd-documentaire over dit album "(Inside) Out: Warren Zevon.
Heel droevig en triestig word je daarvan, een groot talent ligt begraven, zijn muziek gelukkig niet.

Het laatse nummer heet: Keep me in Your Heart . En dat hij ook. Dit afscheidsalbum was een race "zijn klok" en het is een juweel geworden. Bij Knockin' On Heaven's Door, moest echt even slikken. Maar het leven gaat door, zoals hij bezingt in Party For The Rest Of The Night. Veel te vroeg overleden en door veel te weinig mensen gehoord.

avatar van pintjebier
Altijd maar dat gezeur over dat een geweldige artiest (hier) te weinig erkenning krijgt en dat dat dan heel erg is.

Helemaal niet!

Stel je voor dat de trendhoppers met dit soort artiesten aan de haal zou gaan. Is even met Springsteen gebeurd, en die moest daarna weer 10 jaar ontzettend zijn best doen om nog een beetje credibility terug te verdienen.

O ja, prachtig album overigens, vooral het eerste nummer met Ry Cooder en Please Stay

@beaster1256: ietsje onafgewerkt hè, ik wil er nog aan toevoegen dat ik Warren op voorgaande albums wel iets toonvaster heb horen zingen, volgende keer beter.

avatar van barrett
Dit is echt een album die pijn doet om hem op te leggen. Niet omdat het pijn doet aan je oren om er naar te luisteren maar enkel omdat het pijn doet te weten dat iemand met zoveel talent zo zijn muzikaal testament voor je zet te zingen.

Alleen al de versie van Knockin on Heavensdoor gaat al door merg en been, dan hebben we nog niet over Please Stay. Wat een plaat, wat een artiest.

avatar van Running On Empty
De bij deze plaat gemaakte documentaire is adembenemend. Alle nummers stukje bij beetje opnemen met diverse gasten en in feite meteen daarvan afscheid nemen.

avatar van barrett
Running On Empty schreef:

Misschien een domme vraag, maar waar kan je die documentaire verkrijgen?

avatar van Running On Empty
barrett schreef:

Misschien een domme vraag, maar waar kan je die documentaire verkrijgen?

Docu is van VH1 en heet Inside Out. Bij heel veel winkels gewoon verkrijgbaar, zeker online.

Bedankt, Running On Empty, ik ga snel de stad in om hem te zoeken . Lijkt me een indrukwekkende dvd!!!!

De dvd Inside Out aangeschaft en gelijk bekeken. Het is een indrukwekkend dokument geworden. Van de laatste maanden, die Warren, ziek als hij was, dit album af wilde maken Erg ontroerend hoe zijn vrienden Bruce Springsteen, Don Henley, Timothy B. Schmitt, Tom Petty e.a hem daarbij hielpen om daarna "for ever" afscheid te nemen. Het is een ontroerende dvd geworden. The Wind was letterlijk een race tegen de klok. Warren's afscheid.

beaster1256
na de laatste week weer eens uit de kast gehaald en met concentratie beluisterd en ik doe er een ster bij , 4 dus , sterke plaat van zevon en o, ja , ik ga op zoek naar die dvd , want dat wil ik zien !

De DVD heb ik gisteren 2x bekeken. Twee woorden: Indrukwekkend en ontroerend. En eigenlijk geldt hetzelfde voor de cd gemaakt voor zijn fans With A Little Help From His Friends. Geweldig!!!!!!

avatar van Savant
Pintjebier schreef:

Pintjebier iets te diep in het glaasje gekeken? Hoezo volgende keer beter? Warren had een zeldzame vorm van longkanker ten tijde van de opname van deze plaat, hij wist dat hij nog maar drie maanden te leven had, zat stijf onder de medicatie en had moeite met ademhalen, laat staan zingen. Hoe toonvast zou je zelf zijn?
En voor het geval je het nog niet wist. Warren is kort na het voltooien van deze plaat overleden. Er is geen 'volgende keer beter'.

pintjebier schreef:

Dit was zijn final acclaim, de man is de pijp uit, heeft het tijdige met het eeuwige verwisseld, hij is in vrede heengegaan, of ook nog; hij is overleden, helaas, jammer, maar helaas.
Er komt dus geen volgende keer.

Hij is gestorven als een Rock & Roll "Hero"!!!!

Father McKenzie
Ja, maar helaas nooit bij het "brede" publiek echt op grote schaal doorgebroken.
Gelukkig was hij een artist's artist, dus erg geliefd bij tal van collega's.
Bob Dylan was een fan en nam zelfs nummers van hem op. Springsteen werkte op deze plaat met hem samen. Jackson Browne en de heren van the Eagles waren ook met de man bevriend.... Ontzettend veel superbekende popsterren coverden zijn formidabele songs, dàt moet toch genoeg zeggen over hoe groot deze man wel was.
Ik dacht het vast wel!
Rust in vrede, O Warren en we vergeten je prachtige muziek never, ook hier in de Lage Landen, die vaak door slechte smaak geregeerd worden, helaas...

avatar van pintjebier
Savant & Papa McKenzie, wel eens van ironie gehoord?

avatar van VanDeGriend
pintjebier schreef:
Savant & Papa McKenzie, wel eens van ironie gehoord?
Dat hebben ze vast maar als je zulks moet uitleggen dan is er mogelijk werk aan de winkel om die stijlvorm te verbeteren

avatar van Savant
VanDeGriend is mijn vriend!! Geen verdere uitleg meer nodig!

beaster1256
heb intussen de dvd gekocht bij play , en zeer mooi en diep emotioneel , dus mensen die van zevon houden en van the wind , koop de dvd , t'is prachtig om eens een mens te zien in deze barre tijden

avatar van DBL
DBL
Ik kocht dit album vorig jaar, benieuwd naar het latere (en laatste) werk van deze briljante artiest. Ik vond het toen een niet meer dan aardige plaat met weinig memorabele songs en geen van het niveau van de knallers op "Warren Zevon" (1976), "Excitable Boy" (1978), "The Envoy" (1982) of "Sentimental Hygiene" (1987).

Onlangs weer eens gedraaid en nu vind ik het een van de beste platen van Zevon. 'Dirty Life And Times', 'Disorder In The House', 'Numb As A Statue', 'Please Stay' en het ontroerende 'Keep Me In Your Heart' zijn allemaal parels. Zelfs de zoveelste cover van 'Knockin On Heaven's Door' is zeer geslaagd (misschien wel de allermooiste versie van dat nummer ooit).

En dan de lijst met grote namen die aan deze plaat meewerkten: Springsteen, Tom Petty, Jackson Browne, Joe Walsh, Ry Cooder... allemaal helden. Maar eerlijk gezegd waren zij niet eens nodig om van "The Wind" een bijzonder album te maken.

Nu weet ik het zeker: Zevon is (samen met Gene Clark) de meest schandalig onderschatte singer-songwriter aller tijden!

avatar van Stalin
DBL schreef:

Nu weet ik het zeker: Zevon is de meest schandalig onderschatte singer-songwriter aller tijden!

Klopt, en nu dus als de gesmeerde bliksem DEZE geweldige biografie aanschaffen...

Want eigenlijk was die geweldige componist/muzikant Zevon maar een gigantische klootzak

Hendrik68
Boeken over popartiesten boeien me nooit zo. Dylan heeft geweldige muziek gemaakt, maar schijnt prive ook niet zo'n lieverd te zijn. Mellencamp wordt dit jaar 60 , dat betekent dus ook dat hij aan zijn 60ste huwelijk is begonnen. Nee als het priveleven de maatstaf is om een muzikant al dan niet te kunnen waarderen dan kunnen we snel ophouden. Het gaat mij om de muziek en verder niks. Als je een CD als deze beluistert dan hoor je daar genoeg dingen in en hoef ik verder niks te lezen. Ik heb er overigens ook geen tijd voor, wellicht dat dat ook een rol speelt, maar ik ben geen liefhebber van muziek geworden om de privelevens van artiesten te screenen. Daar hebben we Albert Verlinde voor die ik dus daarom ook nooit zie.

Laten we het hebben over deze CD. Een geweldig afscheid van deze man. Stuk voor stuk prachtige songs met inderdaad her en der een stem die er moeite mee heeft, maar die geeft dit album juist die extra lading in de wetenschap dat hij nog maar kort te leven heeft. Daardoor komt hij ook weg met Knocking on heaven's door. Zonder zijn ziekte zou hij dit nooit gecovered hebben natuurlijk.

Helemaal met je eens Hendrik. Maar ik raad, voor de zoveelste keer, eenieder aan de DVD van The Wind te kopen en te bekijken. Die is zéér indrukwekkend!

avatar van Stalin
Hendrik68 schreef:
Boeken over popartiesten boeien me nooit zo. Nee als het priveleven de maatstaf is om een muzikant al dan niet te kunnen waarderen dan kunnen we snel ophouden. Het gaat mij om de muziek en verder niks.

Maar het is juist zo'n ontzettend interessant boek, alhoewel het in mijn bovenstaand stuk inderdaad leek of ik het alleen maar negatief bedoelde, waarvoor excuses.

Warren was een ontzettend fascinerend persoon en dit boek (geschreven door zijn weduwe, op verzoek van Warren zelf nota bene) laat juist de persoon achter de muziek zien.
Doorspekt met anekdotes/interviews van iedereen die hem gekend heeft, inclusief Warren zelf.
Er staan zelfs stukken van zijn dagboeken in en foto's uit persoonlijke archief.
Iets wat ik persoonlijk (en niet alleen bij Warren) altijd erg de moeite waard placht te vinden.
Juist die achtergronden geven een artiest mijn inziens meerwaarde...

Uiteraard blijft de muziek wel het belangrijkste gegeven, maar je wilt toch ook weten wat de motivatie is van een artiest om bepaalde teksten/muziek te bedenken ?

Hendrik68
Daarin heb je wel gelijk. De motivatie en de achtergronden en de roots van een artiest kunnen interessant zijn. Maar ja dan komen er al gauw ook weer prive dingen bij kijken natuurlijk. Ach ja, is ook lastig. Daarom maak ik mij er maar van af dat ik er geen tijd voor heb, is wel zo makkelijk. Nee maar, over het algemeen vind ik het wel leuk om te weten hoe en waarom iemand muziek maakt. Het maakt mij echter totaal niet uit wat iemand verder doet in zijn priveleven. Hoeveel hij drinkt, spuit, snuift, met hoeveel personen hij of zij het hoe vaak doet. Het zal allemaal best. Maar een goede biografie zonder RTL Boulevard achtige hoofdstukken is natuurlijk best interessant.

avatar van henk01
Ik heb de dvd keep me in your heart besteld zojuist. Dat is toch wel de goede dvd?