Erykah Badu - Baduizm (1997)

Soul
Label: Kedar

1. Rimshot (Intro) (1:56)
  2. On & On (3:45)
  3. Appletree (4:25)
  4. Otherside of the Game (6:33)
  5. Sometimes [Mix #9] (0:44)
  6. Next Lifetime (6:26)
  7. Afro (Freesyle Skit) (2:04)
  8. Certainly (4:43)
  9. 4 Leaf Clover (4:34)
  10. No Love (5:08)
  11. Drama (6:02)
  12. Sometimes... (4:10)
  13. Certainly (Flipped It) (5:26)
  14. Rimshot (Outro) (2:19)
avatar van musicfriek
Wat een heerlijk laidback-album is dit zeg. Een aantal nummers waren me wel bekend (On & On), maar de rest klinkt ook zeer de moeite waard! Lijkt me vooral lekker om te draaien op warme zomeravonden

Wat opvalt is haar eigenzinnige stem en daar moet je van houden, ik vind het echt heerlijk.

Deze gaat nog heel veel gedraaid worden

avatar van Reijersen
Badu is een wat experimentele dame in het nu-soul genre. Met een totaal eigen sound en stem weet ze op haar debuut erg te boeien. Live-knaller en bekendste hit 'Tyrone' staat hier niet eens op. Badu doet vooral waar ze zelf zin in heeft, en dat hoor je. Top cd in het genre.