Joe Bonamassa - Beacon Theatre (2012)

Alternatieve titel: Live from New York

Blues / Rock
Label: Provogue

1. 72nd St. Subway Blues [Intro] (1:05)
  2. Slow Train (6:35)
  3. Cradle Rock (4:22)
  4. When the Fire Hits the Sea (3:43)
  5. Midnight Blues (7:49)
  6. Dust Bowl (7:06)
  7. The River (6:35)
  8. I'll Take Care of You (5:41)

met Beth Hart

9. Sinner's Prayer (5:04)

met Beth Hart

10. You Better Watch Yourself (4:10)
  11. Steal Your Heart Away (3:52)
  12. Bird on a Wire (5:45)
  13. Down Around My Place (5:51)

met John Hiatt

14. I Know a Place (4:38)

met John Hiatt

15. Blue and Evil (6:50)
  16. Walk in My Shadows (4:58)

met Paul Rodgers

17. Fire and Water (4:38)

met Paul Rodgers

18. Mountain Time (12:32)
  19. Young Man Blues (9:39)
  20. If Heartaches Were Nickels (8:06)
  21. Woke Up Dreaming * (11:01)
avatar van richiedoom
De blu ray is smullen geblazen, Joe speelt ontzettend goed en de gastartiesten voegen ook echt iets toe aan het concert. Toch ben ik niet helemaal weg van de setlist, daar er grote livekrakers als Sloe Gin en Just Got Paid niet op staan, en veel te veel nummers van Black Rock (5!) wat ik persoonlijk een minder album vind.

Toch blijft het prachtige blues wat deze man speelt, dit album is de aanschaf zeker waard!

Ik heb zowel de dubbel cd als de blu ray van dit optreden.
Joe Bonamassa brengt in snel tempo cd's uit. Het is al de derde live dubbel cd.
Toch wil ik zeggen dat deze cd en dvd mij het best zijn bevallen.
Het geluid zit ongelooflijk goed en de drie gastoptredens geven zeker een meerwaarde aan dit optreden.
Vanzelfsprekend zitten er, in dit ruime aanbod, enkele mindere nummers in. De cover van Bird on a Wire vind ik, persoonlijk, zelfs een misser. Covers als Down Around my Place en Fire and Water bezorgden me dan weer kippenvel.
Alleen al de gitaren die Bonamassa gebruikt, zoals een Gibson Les Paul 1959 zijn al een lust voor het oog.
Wie nog geen live optreden van Bonamassa in huis heeft, kan ik deze 'Beacon Theatre' alleen maar aanraden!

avatar van BenZet
Erg goede setlist. Maar ik vind de geluidsopname toch wat tegenvallen. Het klinkt een beetje mat. Waarschijnlijk hebben ze dit bewust zo opgenomen om het een wat nostalgisch sausje te geven. Ik hou zelf meer van helderder geluid, het mag best warm klinken (graag zelfs) maar een nostalgisch gevoel proberen weer te geven komt wat mij betreft niet ten goede.

avatar van jailhouserocker1
Ook weer hele goede cd/blu ray van Bonamassa. Ik vind hem alleen een net iets minder hoog niveau dan Royal Hall. Dit heeft te maken met de setlist maar ook met de 2 drummers en de sfeer van optreden. Ook het geluid van die blu ray is voller. Maar ondanks dat laat Joe ook hier zien hoog boven alles en iedereen uit te steken.