Five for Fighting - America Town (2000)

Label: Columbia

1. Easy Tonight (4:09)
  2. Bloody Mary (A Note on Apathy) (3:47)
  3. Superman (It's Not Easy) (3:45)
  4. America Town (3:52)
  5. Something About You (4:02)
  6. Jainy (3:53)
  7. Michael Jordan (3:05)
  8. Out of Love (3:54)
  9. The Last Great American (3:00)
  10. Love Song (3:42)
  11. Boat Parade (2:50)
  12. Alright / Do You Mind? (5:39)
  13. Superman (It's Not Easy) [Live Acoustic] * (3:35)
  14. Something About You [Live Acoustic] * (6:44)
avatar van Bighead
Misschien wat commercieel.
Maar toch lekkere nummers die goed zijn gezongen. Weet me toch elke keer wel te boeien deze cd.

avatar van Tribal Gathering
Typisch Amerikaans.

Dit ligt een beetje in de hoek van Maroon 5 en Hootie and the Blowfish en talloze andere artiesten. De zanger heeft net zo'n stem als die van Maroon 5.

En toch, om af en toe te draaien is dit best aardig. De (radio)hits Easy Tonight en Superman (It's Not Easy) zijn de beste nummers en hoewel er geen slechte nummers op staan is de tweede helft toch iets minder.

Een typisch 3 sterren album

Klepper
Dank U.!! ik vind het ook een mooi album, maar zeker qua teksten
boven de genoemde Maroon 5 uitsteken.

avatar van Sofke
Mij bekoorde het nummer Superman.
Nu, ik heb mij aan het album geworpen en ik ben serieus ontgoocheld.
Wat hij starte met Superman brengt hij niet meer in het album. in fact, hoe langer ik luister hoe saaier het word.

Klepper
Eh?

avatar van ForgottenSon
Van genoemde termen als "Maroon5" en "saai" word ik toch wel een beetje verdrietig hoor... Topalbum potverdikkeme!

avatar van SoNick
Ik vind het toch wel anders dan Maroon5. Enige overeenkomst zijn de hoge stemmen. Bovendien was deze band eerder dan Maroon...

avatar van MoKnows
America Town is de tweede cd van de Amerikaanse singer-songwriter Five For Fighting. Hierop staan de hitsingles Easy Tonight en Superman (It's Not Easy) die het goed deden in de VS. Hierna volgden nog meer uitstekende cd's en bleek Five For Fighting een blijvertje in de Amerikaanse hitlijsten. Vreemd dat ie in Nederland relatief onbekend is gebleven.

avatar van Dibbel
Heb hem nu nog eens opstaan.
Eigenlijk toch wel een heel mooi album.
Ingetogen rock en een mooie stem en beklijvende melodieen.
Kom er nog op terug.